Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Upadající filmová hvězda, Joe (Daniel Craig) by na své mládí nejraději zapomněl. Možná i proto se ke svým příbuzným nezná, a jedině, kdy si na domov možná vzpomene, je v alkoholovém či drogovém opojení. Když mu ale zavolá matka, a sdělí mu, že jeho dávný přítel z mládí právě zemřel, začne vzpomínat, kdy a jak vlastně nastoupil na cestu, která jej dostala až tam kde je... K tomuto filmu jsem se dostal přes filmografii Claire Forlani, a i když její role je zde zcela minoritní a vcelku nedůležitá, i tak jsem rád, že jsem měl příležitost tento film shlédnout. Sice to není takový odvaz, jako jsem dle hodnocení zde čekal, a trochu zazlívám filmařům, že celá "současnost" ve filmu (s Danielem Craigem a právě třeba i Claire Forlani) je zde jen pro nalákání diváka na známá jména, a se skutečným příběhem (mládí ukončené tragickou událostí) nemá dvakrát co do činění. No co se ale dá dělat... ()

sbl 

všechny recenze uživatele

Daniela Craiga netřeba komentovat, stačí když na něj natočí kameru a zbaštím mu všecko. Bohužel mě jeho postava a jeho osudy moc nezaujaly. O to víc jsem byl překvapený z flashbacku, kde dominoval solidní příběh a hlavně herecké výkony teenagerů. A scénu z pole na konci filmu nezapomenu nikdy. Proto 4* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing you need courage for is for standing still..“ Tesat do kamene. Pro někoho banální historka, pro jiného melancholický příběh o neobyčejnostech obyčejného života, křižovatkách osudu a odvaze zůstat. Přesvědčivý Craig i Baillie Walsh, který se zachoval jako zkušený barman a současnost se vzpomínkami v poměru 2:1 protřepal, nemíchal.. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tomu vůbec nevěřil, je to tak trochu jiný film, prakticky bez děje, ale ten zde není důležitý, Flashbacks of Fool je zpověď, vzpomínka, která mě dostala svojí krutostí, smyslností a naléhavostí. Více jak polovina hodnocení patří naprosto dokonalému výběru lokací, fantastické kameře a hudebnímu podkreslení, jež bere dech! Craigova rovina mohla být klidně vypuštěna a scéna s písní If There Is Something by mohla být desetkrát delší, budu si jí dlouho pamatovat, je dokonalá. kouknete zde ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo sa mi na tomto tak páčilo, keďže dejovo to smeruje odnikiaľ nikam, zo začiatku sa to rozbieha dosť ťažkopádne a obsahovo to bohaté takisto nie je, možno okrem pekne znázornenej myšlienky, že veci v mladosti ovplyvnia celý náš život. Craig hrá dobre, ale nezbavil som sa pocitu, že sa pozerám na Bonda a nie na inú postavu (to ale neberte ako negatívum). Čo však ovplyvnilo moje veľmi dobré hodnotenie je to, že sa na to skrátka postupom času začalo výborne pozerať a donútilo ma to pripomenúť si na chvíľu aj moju mladosť. Leto, more, kamaráti, rybačky, prvá láska - tomu chlapcovi som závidel to dospievanie (samozrejme až do zlomového momentu). Navyše si nespomínam na film, kde by som videl tak reálne zobrazené správanie sa ľudí ako tu, väčšinou totiž vidím predstavy scenáristov, tu som skrátka videl realitu. Veľmi pekná scéna (tu viacerými spomínaná) bolo práve "spievanie" v obývačke na Roxy Music. Takisto sa mi neskutočne páčila nádherná kamera - výborne odvedená práca. A posledná vec - femme fatale v podaní Jodhi May. Slintal som ako malý Joe. 8/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Farma zobrazená vo filme už neexistuje. V roku 2012 bola prestavaná novými domami a hospodárskymi budovami. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama