Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

SonG 

všechny recenze uživatele

Kvalitních snímků je po čertech málo. tento vsází na originalitu a hlavně na Craiga. V tomto ohledu mu to vychází na 110 %. Craig hraje zhýčkanou hollywoodskou hvězdu, která už dozářila. Postavu Joea Scotta vykreslil a zahrál výborně, a přesvědčil mne tak, že dokáže zahrát i jinou roli na jedničku než je jen James Bond. Co se mi ovšem na snímku nelíbilo, byly právě v názvu zmiňované flashbacky. Jsou sice pro film nezbytné, ale mohly být o něco více zajímavé a lépe vykreslené. Dalším záporem podle mého mínění je délka. 115 minut je na tento film opravdu příliš. Takže sečteno, podtrženo, dívá se na to dobře, ale podruhé?děkuji, stačilo jednou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig na začátku rozehraje příběh, který není diváku lhostejný, pak se ale na většinu stopáže odmlčí, aby se na závěrečné minuty zase vrátil a z fetujícího frajera a pohasínající filmové hvězdy se alespoň částečně stal mužem se svědomím. Bilancovat ho donutí smrt nejlepšího přítele z dětství, který byl u zlomových okamžiků jeho dospívání. Výborně natočený režijní debut (pocitové nasnímání od kameramana Gladiátora Johna Mathiesona), lehce natahovaný a brzy vyšumivší do prázdna, přesto stále velmi slušný!! Byl jsem navíc zvědavý na Jodhi May, kterou jsem od dob Posledního Mohykána v ničem pořádném neviděl.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Upadající filmová hvězda, Joe (Daniel Craig) by na své mládí nejraději zapomněl. Možná i proto se ke svým příbuzným nezná, a jedině, kdy si na domov možná vzpomene, je v alkoholovém či drogovém opojení. Když mu ale zavolá matka, a sdělí mu, že jeho dávný přítel z mládí právě zemřel, začne vzpomínat, kdy a jak vlastně nastoupil na cestu, která jej dostala až tam kde je... K tomuto filmu jsem se dostal přes filmografii Claire Forlani, a i když její role je zde zcela minoritní a vcelku nedůležitá, i tak jsem rád, že jsem měl příležitost tento film shlédnout. Sice to není takový odvaz, jako jsem dle hodnocení zde čekal, a trochu zazlívám filmařům, že celá "současnost" ve filmu (s Danielem Craigem a právě třeba i Claire Forlani) je zde jen pro nalákání diváka na známá jména, a se skutečným příběhem (mládí ukončené tragickou událostí) nemá dvakrát co do činění. No co se ale dá dělat... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky, protože je to poctivá práce. Je tu také jedna úžasná "taneční" scéna a ta je za hvězdiček pět. Jinak - vůbec nevím, co si o filmu myslet. Je to anglický film, který ale vypadá trochu jako francouzský. Začátek mě pěkně naštval - nejprve se něco odehrává a pak střih, jsme někde úplně jinde a trvá asi 20 minut, než člověku dojde, že jsme se vrátili o nějaký ten rok zpátky...Pak do sebe všechno zapadne, ale bylo to nutné? Přišlo mi to naprosto necitelné a zbytečné...klidně to šlo točit chronologicky, i když rozumím, že by se pak musel změnit i název, ale to by stejně nevadilo. No a největší rozčarování, to je Daniel Craig. Já toho chlapa zbožňuji, jen kvůli němu jsem našla zalíbení v Bondovi, v Odporu byl též výborný, ale tady mi přišel totálně ztracen. Věčně nasraný výraz, nebo jako by mu uletěly včely a není to tím, že nosí make-up (pardon, pudr). Prostě celé do "drama" žádná sláva. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale při sledování Temných vzpomínek se mi vybavil film Waterland (1992) s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Snad to bylo tou retrospektivou, snad úžasným prostředím pobřežní vesničky, snad shodně dávnou tragédií v níž měli oba hrdinové prsty. I když Daniel hrál skvěle a flasback do pubertálních let byl lepší než celý zbytek filmu, pořád to kvalit Waterlandu nedosahovalo a celé to drželo jen tak tak pohromadě. I tak se ale na to dobře koukalo a Temné vzpomínky rozhodně nejsou podprůměrným snímkem. * * * ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama