Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Páni, mať tak desať rokov a pozerať na túto animovanú nádheru, tak sa asi rozplyniem od šťastia. Veľmi pekná rozprávka plná pozitívnej atmosféry, ktorá z nej sršala celý čas za tónov príjemnej hudby. Ako na dospeláka to už samozrejme na mňa nemohlo už urobiť taký dojem, keďže je to zamerané naozaj primárne na deti, avšak oceňujem originalitu. Akurát tie animácie mohli byť ešte o niečo lepšie. Celkový dojem ale dobrý. 60 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úplne prvý príbeh Zvonilky zostáva zároveň aj tým najlepším a detsky najpútavejším. Roztomilé od začiatku až dokonca, zaujímavý a zábavný príbeh pretkaný peknými pesničkami. Najviac sa mi páčila tá časť keď si chcela Zvonilka vymeniť talent, o srandu a komické momenty tu nebola núdza. Koniec samozrejme poučný a veľmi, veľmi pozitívny. Deti boli nadšené. 85/100 ()

Reklama

Eeve 

všechny recenze uživatele

Tak čarovnú rozprávku som teda už naozaj dlho nevidela, a myslím tým čarovnú po všetkých stránkach. Kde sa hrabú animovaný evendžeri, nindžovia a všetky tie podobné bojachtivé stvorenia, toto je potrebné dávať pozerať deťom :) Veľmi príjemná a oku lahodiaca animácia, doprovodná hudba tak akurát, zapasovala do čarokrásneho sveta Hvězdnej roklinky. Hlavné posolstvo filmu je síce podľa mňa trochu diskutabilné (si to, čo si, kto si, patríš niekam, a nemôžeš to zmeniť), to sa dá ale celkom úspešne prekusnúť. Veľmi preveľmi sa čudujem, že toto dielko nešlo do kín, ale rovno na DVDčka, zaslúžilo by si oveľa viac pozornosti. Suma sumarum ide o prekrásnu, i keď len tak ľahunko, ale i zábavnú, čarovnú rozprávku, ktorá by mala zaujať nielen deti, ale aj dospelých. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

To je zajímavý, jak se oficiální text distributora tak nějak rozchází se skutečným dějem :) Hlavním momentem děje rozhodně není to, že by víly chtěly získat létací prášek a ani bych neřekla, že víle zvonilce nějak zásadně pomáhal Terínek, a už vůbec nevím o žádné světlušce.. Příběh je uplně o něčem jiném, takže se řiďte spíš komentářem napsaným "by zdlor" v galerii. Je to taková hezká pohodová pohádka s krásnou naivní grafikou a animací - krásné víly, krásně vykreslená příroda a typicky dětský příběh, který může jen potěšit.. :) ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrá pohádka, která má hlavu a patu a propracovaný děj a postavy a kupodivu to není Pixar ani DreamWorks. Disneyova studia se po nekonečné žumpě odpadků "pro děti" pochlapila a vyprodukovala něco opravdu koukatelného. To že jsou malí diváci nenároční ještě neznamená, že jim podstrčíme kdejaký fujtajbl a u Disneye se po dlouhé době snad začíná blýskat na lepší časy. Doporučuji. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)

Reklama

Reklama