Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak nadějný začátek a tak nenápaditý zbytek. Prvních patnáct minut má dobrou atmosféru a povedeně diváka namlsává na napínavý děj. Ten je ale čím dál tím víc debilnější. Nepomotuju se, kdy bych nad chováním postav(y) a toho co na obrazovce vidím tak moc kroutil hlavou a říkal si, jak neuvěřitelná demence to je. Ještě do půlky filmu jsem snažně živil naději, že ten průběh je schválně tak předvídatelný a hloupý jen proto, že příjde chytrý zvrat, nějaký nápad. Jasně že filmy o cestování v čase potřebují nadhled a hodně fantazie, jenomže nic takového tu prostě není. Když vidím hodnocení, tak je možná chyba na mém příjmu, ale já naprosto marně hledám důvod, proč byl tenhle film natočen a o čem že měl bejt. I takový TRIANGLE je na tom o chlup lépe. [2/10 říjen 2010] ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Další film, který se zabývá cestováním v čase. Tentokrát jde o hříčku, kterou tvůrci pojali jako časovou smyčku, do které se zapletl hlavní hrdina Hector a jeho časové dvojče Hector 2. Horor to opravdu není, i když první pohled na hlavu omotanou krvavým obvazem by tomu nasvědčoval. Takže spíš dobrá zábava, tento film doporučuji všem, kdo si stejně jako já oblíbili filmy na toto téma. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš překombinovaný sci-fi film o paradoxech cestování časem, který ovšem dokonale akcentuje fakt, že mnohem důležitější než velikost rozpočtu je pro kvalitu filmu dobrý a originální nápad. Španělský režisér Nacho Vigalondo natočil svůj celovečerní debut zjevně za zlomek toho, co do filmu investují americké produkce, jeho skromný snímek má však, co se vyznění týče, lepší atmosféru než mnohé hollywoodské megafilmy. A stačilo mu k tomu málo - originální nápad přetavený v cizelovaný scénář, 4 herci, 3 auta, starý vojenský kabát a především kus obinadla. S tímhle málem dokázal Vigalondo natočit hutný snímek, jehož atmosféra je podpořena hlavně starým známým faktem, totiž že zakryjete-li člověku tvář, účinek filmu na diváka se prudce znásobí. Pouhá přítomnost bizarního člověka bez tváře náhle místy přesahuje škatulku žánru sci-fi a dělá z filmu až hororový příběh, který zavdává podněty k přemýšlení, stejně jako sama zápletka, jež je čistě logickou hříčkou. Los Cronocrímenes jsou opravdu originálním počinem, uvážíme-li, že jde o celovečerní debut, možná jen té ,,kombinatoriky" by mohlo být příště méně... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, na tento filmík jsem se těšil, hodnocení na horor více než dobrý, ale po odhalení pointy po chvíli jsem čekal a doufal v nějaký výraznější úder, zvrat či podobně a ono nic. Nejen, že logika šla úplně stranou, ale k tomu se přidala nuda a to hlavně v závěru, který by měl být naopak to nejsilnější ve filmu. Jelikož jsem už před jistou dobou viděl Triangle z Australské produkce na podobné téma, tak Timecrimes se vedle Trianglu jeví jako velmi podprůměrná podívaná, ačkoli nápad je zde asi původní. Přemýšlel jsem, jestli dát 2 pěkné hvězdičky nebo 3 slabé hvězdičky, ale teď se mi vybavil jeden absolutně nesmyslný moment, takže budu přísný a komentář uzavřu hodnocením: 2 pěkné hvězdičky za originalitu (pokud vás baví hrátky s časem, tak volte radši Triangle, který jsem hodnotil 90%) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ach ti nevyzpitatelní Španělé.......dobrá myšlenka,zabitá hroznym zpracováním a tak nelogickým chováním hlavního představitele,že sme se z bráchou vyloženě tlemili každejch 5 minut,což jistě neměl být tvůrčí záměr,admini by se měli nejdřív na film podívat,než mu přiřadí status ,,horor´´ jelikož se pak s bráchou uprostřed noci díváme na regulerní komedii a ještě k tomu špatnou :D Nacho Vigalondo ovšem hodně potěšil svojí geniální mimikou a na kozy Bárbary Goenaga se taky nedívá špatně. 40%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama