Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivná časovka - trochu sci-fi, trochu horor, trochu komedie, trochu drama, ale klíčová jsou první dvě slova: podivná časovka. Pokud rádi přemýšlíte nad tím, zda byla první slepice nebo vejce, budete se tetelit blahem. Já film označím za celkem zajímavý a rovnou vypálím po španělských tvůrcích svou nejtežší argumentační munici, proč "Uvězněni v čase" nedostanou 4*: jsem člověk s vyvinutým estetickým vnímáním (nebo prostě jen povrchní pipka) a trvám na tom, aby do hlavních rolí byli obsazováni chlapi, na které se dá koukat. Neříkám krasavci, ovšem nějaké charisma by měli mít... no tak alespoň odpudiví by neměli být, prostě ať ženská při pohledu na hlavního hrdinu nezfrigidní. Héctor v tomto směru naprosto nevyhovoval mým estetickým nárokům: plešatý, špekatý, chlupatý, s velkým neforemným nosem a bradavicemi, lézemi či jakýmisi melanomy na ksichtu, jako bonus se tenhle chlap pohyboval s grácií bukvice. Zkuste si představit, pánové, že by se například ta ubohá, diskriminovaná zpěvačka Věra Bílá dala na hereckou kariéru a vy na ni museli čučet celou hodinu a půl! Kdo z vás by o takový zážitek stál? No dobrá, přehnala jsem to, představitel Héctora je pohlednější než mnou uvedený příklad, ale můj problém jste pochopili, ne? Vůči hereckému výkonu nemám námitky, jen jsem tomuhle ošklivému pupkatému strejcovi v tesilkách nedržela palce tolik, jak by si třeba zasloužil (nebo taky ne). Mám ještě jednu související výtku a tou je dabing: zvolený hlas se k Héctorovi vůbec nehodil, měl být starší a hlubší. Celkový dojem z filmu není vůbec špatný - nevšední, neprůhledná časovka (byť leckterému divákovi zamotá hlavu, proč se hrdina chová, jak se chová, a jak to vlastně celé mohlo začít... a jak to skončilo?). 68% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už spoustu filmů o cestování v časech a tak jsem byl zvědav na tento nový počin režiséra Nacho Vigalonda. Texasanům se tento snímek v roce 2007 líbil. Já jsem však zklamán. Hlavní hrdina se chová jak blbec. Spoustu jeho činů nějak nechápu a když snímek skončil byl jsem z toho úplně tumpachovej. CITÁT - Tenhle stroj není na řešení problémů, spíš je vytváří. Proto se asi tvůrci rozhodli zakončit film tak divně, že se vlastně nic nevysvětlilo a do dnešního dne se zde už pohybuje Héktor číslo 111115659523845654565545545 - víte co tím myslím, že ? Podprůměrný snímek. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ach. Chytré sci-fi filmy, které až na dřeň těží fenomén cestování v čase - to je moje. Mírně spoileroidní název vám už teď říká to, co pochopíte po prvních dvaceti minutách. Hector je totiž chycen v časové smyčce se všemi svými paradoxy, které vlhký sen správného astrofyzika nabízí. Myslíte si, že už jste viděli všechno a tento filmový subžánr vás nemá čím překvapit? Nemyslím si a tuhle „haluz“ si nenechte ujít. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Téma cestování v čase je vždy vcelku problématické téma. Ale pokud se uchopí správně, tak je to problématické spíše pro diváka. Vigalondo toto téma podle mě uchopil dobře. Na malém prostoru, se čtyřmi herci vykouzlil zajímavý film. Film, který pro mě spadá do škatulky náročnějšího na sledování, jelikož divákův mozek vcelku pracuje na plné obrátky, aby si srovnal co se vlastně děje. Neříká si "O co v tom filmu vlastně jde?". Ví to moc dobře, jen si urovnává souvislosti vzniklé cestováním v čase hlavní postavou. A když si divák začne myslet, že to pochopil, zjistí, že to není tak úplně pravda, jelikož film nekončí a zápletka je přecijen trochu složitější. Osobně jsem až do konce byl napjat a za to jsem rád. Film mě mile překvapil a osobně ho s klidem mohu zařadit mezi to lepší v tomto žánru, i když nejde až tak úplně o horor jako o psychologický thriller. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Héctor je magor. Už dlouho jsem neviděl film s tak nesympatickým a (alespoň ze začátku) hloupým protagonistou, jehož chování způsobí tolik problémů. To ale neříkám jako výtku... Nevím, co zde bylo záměr, jestli to opravdu mělo být místy tak směšné, jak mi to přišlo. Ale proč ne... Rozhodně zajímavé hrátky s časovými paradoxy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama