Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

24 meets Rambo meets Tears of the Sun = slušná epizoda seriálu, která však postrádá velkolepější pasáže. Na televizní film to má rozhodně působivé lokace. Je mi však jasné, že právě na nich tvůrci vytřískali většinu rozpočtu a tak se toho jinak moc neděje. Skoky na politickou scénu jen ruší (a jsou pouhým předskokanem k seriálu), linie v Africe funguje v rámci atmosféry, nicméně se tu podobně jako v Slzách slunce balancuje na hraně hodnotné výpovědi a akční atrakce a opět to úplně nefunguje. Herecky je to bezchybné (což je charakteristické i pro samotný seriál), postav je však na „jednu delší epizodu“ trošičku moc (Tony „Candyman“ Todd má v celém filmu tak 4 věty, Bob Gunton a Peter MacNicol jsou na tom stejně). A božský Jack? Ne že by ztrácel auru sympatického drsňáka, přesto mi tentokrát přišel podstatně utlumenější. Jako pomalejší rozjezd sedmé série beru – jako plnohodnotný akčňák z politicky vyhrocené horké Afriky to ale příliš nefunguje. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Solidní sedmdesátka. Jasně, je to částečně zkopírovaný Krvavý diamant, ale to neznamená, že tam musí být hromada akce, všude okolo lítat hlína a Jack s AK-47 pobíhat bojištěm v černých brýlích a ve zpomalených záběrech. To od Redemption nečekal snad nikdo. Pro mě to funguje prostě jako prequel a vysvětlení, jak se Jack dostane před tribunál na začátku sedmý sezóny. Nenudil jsem se ani minutu, Jack házející dynamity a likvidující celou jednotku rebelů mi nečekaně utkvěl v paměti a na to, že tam jsou dvě akční scény a spousta keců (ano, prezidentka bude na pěst) jsem měl hranici entertainmentu vysoko nahoře. Ale možná je to tím, že mi už jen náběh ústředního motivu dělá husí kůži a při pohledu na zmoženýho Kiefera jsem byl prakticky stejně rozloženej jako když na konci 4.série odcházel do západu slunce.... Ya-ya jsem holt fanda. P.S. to KarelR: Jack "damn it" samozřejmě řekne, stačí nastražit uši a neodbíhat pro kafe. ;) ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Na "dvacetčtyřku" hodne prumerna dvojepizoda.. Ze zacatku nuda, pak trosku akce a trosku predvidatelnej zaver... Jack skoro nedostal sanci ukazat, co v nem je a proto se tesim, ze v sedmy rade poradne zazni jeho "Damn it !" a bude to zas poradna akce. Tohle je jenom slabej odvar toho, na co jsem zvyklej.. S tim by tezko pochodili u divaku v serialu.. Ale jako takovej predkrm pred novou radou to beru.. Ale ted chci hlavni chod... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jack is back a s ním staré dobré hlášky, stará dobrá muška a staré dobré mučení. Sice je potřeba si navyknout na prostředí a nové postavy, ale od takové 30. minuty se děj slušně rozjede (nápad s minou vynikající) a nezastaví se až do velmi dobrého konce, který už chytal drajv seriálu. Z prequelu je i tak cítit, že byl spíchnutý výhradně pro ukolébání fanoušků a pro neznabohy 24ky nemá valného významu. Načrtnuté a vysvětlené to ale je obstojně a těm, kdo si trailer na 7. sezónu pouští před spaním, už docvakla spousta souvislostí. Nová prezidentka je po "vizionářském" černochovi další změnou, ale pila mi krev celou dobu. Uvidíme, kolik dílů v nové řadě vydrží a jak do toho všechno promluví Tony "Ja" Almeida. A Voight? Son of a bitch! [Přesná stopáž: 86 min] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)

Reklama

Reklama