Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jack is back! Po nejméně roce a půl se tento nejspohlivější seriálový agent vrací v prequelu k očekávané 7. sezóně. A nedopadlo to zas tak hrozně, jak jsem se po traileru obával. Zápletka sice není nic moc, ale mě to bohatě stačilo, abych si vrátil zpět do čtyřiadvacítkového módu a začal Kieferovi hltat každý slovo. Bylo to zkrátka dlouhá doba a i když jsem si vědom některých chyb, tak Jackovi je odpustím. Akce je sice málo, ale je hodně dobrá. A představilo se nám tady i pár postav s nadcházející sezóny, z nichž Jon Voight byl zatím takovej nevýraznej a prezidentky se docela bojim. Ale jak řikám hodně mě to potěšilo,pár působivejch scén to mělo a uteklo to jako voda. Vím, že jsem spíš takovej nekritickej, ale Jack mi za to stojí ;) 70% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

Reklama

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Největší televizní borec je zpátky ve filmu, který připomíná dvě podprůměrné epizody. Jack naplno předvede své schopnosti jen ve dvou akčních scénách a většinou se tu jen kecá a připravuje na start 7. série. Na nějaké typické "dvacetčtyřkovské" dějové zvraty radši rychle zapomeňte. Alespoň, že ve chvíli, kdy Jack vzal do ruky AK-47, jsem měl pocit, že je vše tak jak má být. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hodně dlouhá pauza mezi 6. a 7. řadou výborného seriálu 24 hodin, bude důvodem vytvoření skvělého prequelu, ale bohužel tomu tak není. Jedná se o průměrný film, který těží z úspěchů předešlých řad a kdyby tvůrci udělali radši 8-10 minutový prequel, jako u předešlých řád, tak by možná udělali lépe. Měl jsem pocit, že koukám na Krvavý diamant 2, protože tohle je taková vykrádačka, že nechápu, proč zrovna tohle museli tvůrci vymyslet. Akce jsem se také moc nedočkal, ale když už nějaká byla, tak nebyla vůbec špatná. Ale zase konec alespoň vystihuje to důležité slovo Redemption. A vůbec je konec docela solidní a hlavně nám dává velkou touhu po 7.řadě, abychom čekali zhruba dva měsíce na to, jaký bude osud Jacka Bauera. Kifer Sutherland zde nemá bohužel moc prostoru a nedočkáme se ani jedné hlášky "Damn it". Škoda!!! Na druhou stranu mně potěšili ostatní herci. Robert Carlyle, který zahraje kdykoliv, kdekoliv a cokoliv naprosto výborně a v menší roli Jon Voight. Otázkou je, zda-li mohl tento prequel dopadnout líp a nebo hůř? Těžko říct! Každopádně se jedná o pouhý pruměr, který mně dobře naladil na 7. řadu na kterou už se nemůžu dočkat! ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Na začátku je třeba říct, že je potřeba k Redemption přistupovat jako k prequelu sedmé řady jednoho z nejlepších dramatických seriálů současnosti. (Ne-li nejlepšího.) Čtyřiadvacítka hlavně nikdy nebyla vyloženě akční, jen si vzpomeňte, kolik akčních scén vlastně v každé řadě bylo. Pomálu. Ale když, byla nadupaná a svižná. V Redemption se kloubí všechno dobré i špatné ze všech šesti předchozích řad. Hlavně tu máme nového prezidenta, prezidentku tedy, která je svým pojetím politiky stejná, jako David Palmer v druhé a třetí sezóně. Máme tu slizkého tahače nitek, máme tu vedlejší produkty jeho tahanic (čili civilní válka ve fiktivní africké zemi, do níž se Jack náhodou uchýlil), máme tu kvantum politických scén, které jsou tak nudné a nad samotnými scénami s Jackem převažují, ale jsou sakra důležité pro pozadí příběhu, na němž je Jack právě tou hlavní figurou. No a pak samozřejmě už řemeslné propozice snímku - kamera, střih, zvuk a hudba, to všechno je klasické "čtyřiadvacítkové" a díky tomu všemu je divák přímo v centru děje. ___ Redemption není filmem v pravém slova smyslu, je to jen jednou epizodou před samotným začátkem sedmé sezóny, ale je to epizoda svižná a drtivá, žádné reklamy, žádné zbytečné protahování, protože na dvou hodinách museli filmaři vypracovat charaktery, vedlejší linky vedlejších postav (které povětšinou končily smrtí dané osoby) a hlavně samotné těžké rozhodování Jacka Bauera. Ale on se v sedmé sezóně vrátí a zase bude kurevsky nasratý, protože to je ta tvář Jacka Bauera, kterou jeho fanoušci milují. Vzhledem k tomu, že se jedná jen o televizní snímek, jdu s hodnocením o hvězdičku výš, ale je vidět, že Jack utáhne i samotný celovečerák a že tvůrci seriálu si jen osahali celovečerní formát. Za dva roky v kinosálech bude Jack Bauer (SNAD) ještě efektivnější. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)

Reklama

Reklama