Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Fr 

všechny recenze uživatele

Utlačováním či potřebami lidí vznikala vojska. Jejich existence dala vzniknout moci. A přesně takto vždy vznikali gangsteři.…… Zpočátku chvíli nevím, co chce film řešit. Jestli ilegální přistěhovalce, jejich místo ve společnosti, podíl na zločinnosti, či mafii. Jako by ,,žlutá“ komunita chtěla za pomoci ikony J.Chana ukázat: TAKTO MY TU ŽIJEM!! (??) Naštěstí on se vydává na dráhu zločinu, protože: ,,PRACHY JSOU PROSTĚ TŘEBA“ a jeho cesta se protne s Yakuzou. Solidní drama, které zaujme nejen charakterní rolí J.Chana, který prostě stárne a tímto směrem by se mohl vydat. Líbila se mi i režie, protože tempo vyprávění je svižné, scénář má velký záběr, ale neunavuje zbytečnostmi. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT : Japonci nekradou a nevědí, že někdo jiný jo. Jackie Chan a jeho první erotická scéna ve filmu...chvilková. Drsný příběh z prostředí Čínských emigrantů v Japonsku. Střetávají se zde ty nejtvrdší jádra několika zemí, a to Číny, Japonska a Thaiwanu. Yakuza je jen malý odvárek Japonského čaje. Krutý a krvavý snímek kde Jackie nepoužívá své bojové umění a ani své klasické souboje. CITÁT : Je čas řídit se cestou samuraje... Ve filmu je velice zajímavá proměna osoby se jménem Joe a za zmínku stojí i " nejackinovský " konec. V titulcích nečekejte nepovedené a nepoužité scény, žádné tam nenajdete, tady jde opravdu o život. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Excelentní film, který obstojí jako gangsterka i jako drama ze života ilegálních přistěhovalců. Výborná atmosféra, skvěle budované charaktery a příběh, od kterého nevíte, co čekat. Jackie Chan zde navíc předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů a dokazuje, že opravdu hrát umí a obejde se i bez svých klasických bojových scén a komických vložek.90% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh měl navíc ve dvou dějových složkách a to ve střetech japonců a činských přistěhovalců a pak naprosto odbytá dějová linie Steelheada, vývoj jeho postavy, to byla hotová scénaristická tragedie. Byla by však chyba tenhle film odepsat, protože je to velmi kvalitně natočená gangsterka v níž dominuje zejména kamera (let kamenů do okna ). Určitě v pohodě odkoukatelný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to naivní, tak tomu dávám ještě docela dost hvězd. Hlavním bodem je jednoznačně Jackie Chan, který tu pro změnu hraje postavu, která dostává po držce kudy chodí. Takže to ve výsledku vypadá spíš tak, že Jackie dostává všude po držce a je jenom otázkou, jestli tu držkovou přežije nebo ne. Kdyby to nebylo tak hrozně naivní, tak by to bylo i lepší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama