Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

mcb 

všechny recenze uživatele

Aktualizovaná, divácky přístupnější verze, která se může řadit k těm lepším remakům. Bez srovnávání s Peckinpahovým originálem se noví Strašáci jeví jako nadmíru povedená žánrovka s plnokrevnými postavami a parádním závěrem. I když ne tak intenzivním. Dojem zbytečnosti celého projektu však převládá. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak nepoznáte pôvodnú verziu z roku 1971, tak slušný thriller. Rejža obratne operuje s postavami (hoci obsadenie v niektorých prípadoch nie je najšťastnejšie), snímaním oku lahodiacej krajiny i budovaním napätia. Aj posun námetu do súčasnosti zvláda dobre. Pre mladé "twilightovské" publikum môže byť snímka slušným zážitkom (na rozdiel od Van Santovho Psycha, ktorého existencia je omylom prírody). Znalec a obdivovateľ originálu si ale bude každou minútou klásť otázku, prečo by mal remake pozerať, keď ide v rovnakých dejových šlapajách, ale bez Dustina Hoffmana a Packinpahových vychytávok. A to Sony Vaio na stole hlavného hrdinu bude prehĺtať s rozpakmi. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Rymejk nerymejk, zákony vidlákova zůstávají pořád stejné. Ne že bych se místy nenudila, ale občas bylo docela zábavné si pravidla připomenout. Zákon 1. Každý měšťák představuje potencionální nebezpečí a je třeba ho zastrašit, nejlépe demonstrací síly. Zákon 2. Měšťák vykazující vyšší stupeň inteligence, než průměr našich obyvatel (nejspíš každý měšťák) představuje dvojnásobné nebezpečí a je třeba sílu nejen demonstrovat, ale postupně násilí i aplikovat. Zákon č. 3. Měšťák, který odvlekl naši samici a pojal ji za manželku (nehraje roli, zda si to sama přála) představuje nejvyšší možný stupeň nebezpečí a je třeba neprodleně za a) samici ihned označkovat semenem samců původního kmene za b) drzého cizince zničit všemi dostupnými (čti nezákonnými) prostředky. Na závěr si dovolím připojit poznámku, která by mohla být užitečná všem chlapcům s poruchou zraku. I ten nejrozkošnější z vás, když si nasadí lennonky jako tuhle James Marsden, je rázem nepíchatelný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže "překvapivě" sračka největší ... jeden z nejhorších remaků exploitačních klasik. "Čistý", načančaný, žádná psychologie postav, celej film nuda, špatný budování atmosféry, postavy otřesný .. a vůbec Peckinpanově majstrštyku, výkonu herců jako Dustin Hoffmann a Susan George to prostě nesahá ani po kotníky!!! Prostě mne to naprosto urazilo, to není ani horor, na konci trochu akce. Špičková je hudba z původní verze, příznivci klasiky z roku 1971, ani se nemusíte obtěžovat ... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Peckinpahova osobitá psychothrillerová klasika okopírovaná (z pohledu scénáře) v poměru 1:1, akorát (bohužel) doslovnější a proto/přesto méně odvážná (viz např. nahá Kate Bosworth v okně) a mnohem méně dráždivě nejednoznačná a kontroverzní (nejvíce vidět je to právě na postavě Amy). Absence úplného závěru mě nepřekvapila, ale rozhodně zamrzela (opět zploštění a zjednodušení oproti originálu). Rod Lurie natočil řemeslně solidní, ale pro fanoušky původního snímku zcela zbytečný film. Pochválil bych casting, jenž je ve většině případů typově velice přesný (James Woods si roli Coache hodně vychutnal), až na jednu výjimku. Jeremy Nilese opravdu neměl hrát tragický (ne)herec Purcell, ale např. Walton Goggins, který zde hraje jeho "normálního" bratra! Na Purcellovi je zde "krásně" vidět, že přesvědčivě zahrát mentálně retardovaného skutečně není nic lehkého a že opravdu nestačí jen nezúčastněně zírat do blba... 60 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)
  • Zaměstnání hlavního hrdiny se od originální verze filmu liší. Z matematika se stal scenáristou. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama