Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi Craven laskavě vysvětlit, jaký smysl má tento film? Nemyslím z pohledu diváků, tam je to jasné - vyjukat pár puberťaček, aby se v kině mohly přitisknout ke svým puberťákům, ale jaký smysl to má přímo pro Cravena? Kdybych byl režisérem, tak si vůbec (ani v těch nejděsivějších snech v Elm street) nedovedu představit, že by můj režisérský růst vypadal nějak takhle: Natočím horor o zabijákovi ze snů, co vraždí teenagery na střední škole, kteří spolu mají něco společné. Po několika letech (a filmech) natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 2. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 3. Pak natočím vlkodlačí horor, který se odehrává na střední škole mezi teenagery a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak před tím než vypustím do světa horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 4, ještě natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole, které něco spojuje a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Je tohle normální???????????????? A vůbec ten dědek už by měl přestat točit, beztak má nějakou úchylku na žluté školní autobusy.////// Scény s výkladem o Kondorovi nebo "Fang zone" jsou naprosto WTF. A mezi první a druhou vraždou je půlhodinová (!!!!!!) prodleva. A vůbec..... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

Reklama

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

ÚVOD-Začalo to solídne,muž z rozdvojenou osobnosťou zabije manželku,a ďalších ľudí a chce aj svoju dcéru,pritom je zastrelený a v sanitke zázračne ožije a sanitka havaruje.Po 16 rokoch na mieste,kde je vrak sanitky decká usporadúvajú niečo ako zahnanie vraha do rieky,ale to je len hra pre ich namyslené ksichty.JADRO-Už to punc solídnosti stratilo,jasné že to hra nie je a decká začínajú zomierať,a už začína byt iste že ich vraždí niekto s ich radov.ZAVER-Už to nadobudlo punc koko...y,veľmi nelogické správanie deciek-napr.za jednou s tých holiek uteká namyslený debilko,a nie žeby utekala niekde k ľuďom a ona utiekla do lesa,a že zomrie no keď je sprostá tak jej treba.A tých totálných nelogickostí,je tam omnoho viac.Jeden z tupých vyvražďovákov bez kúska logiky a s dehonestujúcim hereckým obsadením a totálne trápnymi dialógmi.Keď zomriem a tam hore mi budu chcieť uložiť trest,tak im poviem že všetko zvládnem len nech ma nenútia zas pozerať tento trápny film o ničom. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kondor vyhynulý... hladově krouží nad krajinou. Sežere vše, i tvou duši divnou... Rozklove mršinu, pak játra vycucne... oblízne zobák ... a v klidu usne." Takže info: Kondor kalifornský (málem vyhynulý) je fakt velký pták! V milé slasher ptákovině, s opravdu TOP a sympaticky schizofreidním vražedným úvodem. Pak už si bohužel náš kondo(m)r jen tak poletuje po trochu nudném teenager světě bohatých amerických výrostků a jejich existenciálních starostí (proč jsem vůbec na světě, neměl bych aspoň někoho rozpárat, aby měl můj život smysl?), byť sem tam ještě Velký Pták sympaticky perutí zabrnká o hororovou strunu lidských, zajímavě zmrvených osudů. Nicméně, ten amatérsky, ne moc důvěryhodně zapšklej bubák z minulosti mě nepřesvědčil. Co už ... Ale za toho ALFA ptáka, co pozvracel spolužáka, každopádně palec nahoru! Jo a taky jsem se docela bavil, celou dobu. Můj problém, vím. Takže lidi, nečumte na to a když jo, pak mě neproklínejte ;-) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si po rokoch opäť natočil horor. Mnohí možno čakali niečo špeciálne či originálne, no on ponúkol "iba" obyčajný teenagerský slasher, ktorý zľahka ozvláštnil svojím scenárom. V úvode sa predstaví značne vyšinutý sériový vrah, ktorý sa doma vyblbne a následne sa jeho osud stane neistým, až kým sa po 16 rokoch nezačne v meste diať niečo podozrivé. K tomu je tu partia teenagerov, ktorí majú s vrahom spoločný dátum narodenia, a niektorí zrejme aj niečo viac... Vzhľadom k značne kritickým reakciám som k filmu pristupoval so zvedavosťou, ktorá mi nakoniec vydržala po celú dobu minutáže. Áno; film ma zaujal, väčšinu času som sa nenudil, bolo tu pár vydarených ľakačiek, občas ma aj trochu mrazilo a bol som zvedavý ako sa to skončí. Úvodná desaťminútovka je luxusná, atmosférická a je škoda, že film nepokračuje v rovnakom duchu. Namiesto toho sa následne takmer na hodinu zmení na všedný teenagerský slasher, ktorý trochu zbytočne otravuje blbými postavami a detskými problémami. Správna atmosféra sa prinavráti až v záverečnej polhodinke, kedy sa to opäť pekne rozbehne a ani záver nie je až taký predvídateľný ako by sa mohlo zdať. Mne sa to celkom páčilo, nechápem tie ultra negatívne hodnotenia a tak hodnotím kúsok vyššie. Časom sa k filmu pravdepodobne vrátim - pozrieť si aj jeho 3D prevedenie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)

Reklama

Reklama