Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózny thriller. Má veľmi dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa rozhodne vydať spolu so svojimi priateľmi na výlet jachtou, lenže počas plavby sú uprostred mora zasiahnutí nezvyčajnou búrkou, ktorá im aj jachtu zničí. Našťastie čoskoro ide okolo zaoceánska loď, na ktorú nastúpia, lenže je zdanlivo opustená a mladá žena si čoskoro uvedomuje, že sa stala súčasťou niečoho tajomného a urobí všetko preto, aby sa z toho dostala a vrátila späť k svojmu synovi. So spracovaním som nadmieru spokojný, už úvod je ideálne zvládnutý, ale samozrejme príchodom búrky a následného nájdenia lode sa to výrazne vylepší. Tvorcovia si zvolili výborný typ látky, ktorá sa už párkrát vo filme objavila, ale stále má čo ponúknuť a to sa splnilo aj tentoraz. Tento viacúrovňový dej je veľmi dobre zvládnutý a aj napriek čiastočnej predvídateľnosti, ktorá časom nutne musí prísť stále veľmi zaujímavý, vidno, že si na tom dali záležať a film v rámci svojich pravidiel funguje výborne. Poteší aj viacero skvelých momentov, ktoré sú ešte výraznejšie a našťastie nesklame ani celá záverečná fáza, ktorá odhalí dôvod toho všetkého a tak zanechá veľmi dobrý celkový dojem. Film funguje čiastočne aj po hororovej stránke, takže sa občas celkom darí navodiť slušnú atmosféru a pocit beznádeje, okrem toho poteší aj pár krvavých momentov, ale na tom film vôbec nestojí, prvoradý je po celý čas dej. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborná Melissa George v hlavnej úlohe a ideálne zloženie vedľajších postáv, takže tu mi vôbec nikto nevadil a to je v tomto type filmu dosť zriedkavé. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, slušná vizuálna stránka a hlavne celkové zvládnutie tejto na pomery žánru náročnejšej zápletky, takže tu nemám problém. Triangle je dostatočne zaujímavý mysteriózny film s veľmi dobrou zápletkou a jej spracovaním, takže fanúšikov žánru rozhodne neurazí. 78% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dopredu (od polovice) jasnému a neprekvapivému záveru, miernej prekombinovanosti deja a občas drhnúcim súvislostiam to na mňa fungovalo. Za 15 minút sa film rozbehne, vizuál je aj na ten malý rozpočet slušný, nápad dobrý a atmosféra dostačujúca. Celkom inteligentné a ja som bol celkom spokojný. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Príbehy s časovou sľučkou sú také krehké ako Elijahove kosti z filmu 'Unbreakable'. Stačí totiž málo aby sa z nich stala totálna zlátanina. Tento film našťastie nie je ten prípad. Režisér/scenárista si dáva záležať. Samotný príbeh vypiplal do posledného detailu aby všetko dávalo zmysel a aj keď mu možno občas ujde nejaká nesúvislosť, tak to až taký prúser nie je. Réžia je taktiež svižná, film nestráca tempo do poslednej sekundy, občas sa podarí do scény zakomponovať aj dobrú hudbu a Melissa George svoju úlohu tiež zvládla s prehľadom. 80%. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Normálně by to bylo tak na trojku. Triangle totiž má jen zajímavý nápad, který ale v různých variacích protáčí pořád dokola, to si člověk uvědomí asi hnedka, a nějak se prostě přestává posouvat od té chvíle, kdy odhalí ten hlavní motiv a jen pořád dokola teda zkouší různé možnosti jak si hrát s tím samým pořád dokola. Jinak je to ale velmi efektně natočené, protože všechno je tam naaranžované tak neuvěřitelně perfekcionistickým způsobem prázdně, že to o to víc umocňuje ten dojem jaký ten film má mít :) a hlavně než se teda odhalí o co jde, tak je to i docela nepředvídatelné a napínavé. Co mě taky zrovna moc nenadchlo bylo takové divně nesympatické obsazení, ale to je jinak jen takový detail. Moc se mi to ani popisovat nechce všechno, protože u tohohle filmu se to docela vyplatí vůbec nevědět, každopádně ale proč to dostalo nakonec čtyřku má důvod třeba ten, že je ve filmu jeden bizarně surreálný moment, který není tak úplně podstatný a pravděpodobně spoustu lidi zaujme jen na tu chvilku, co to je na obraze, ale líbilo se mi to hodně celá ta scéna :). Další důvod je závěr filmu, který teda ukáže celou tu podstatu a ukáže divákovi něco opravdu hrozného, že se to nedá k ničemu přirovnat, aby to nebyl spoiler :) a taky, že je to ve výsledku tak zvláštně chytré hloupým způsobem nebo hloupé chytrým způsobem :). Takže jako fajn a zajímavé, i když nic extra, ale pro někoho se tam může objevit pár výborných momentů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní psychologická vybíjená, která si hraje hned s několika žánry a divákovi kurefsky motá hlavu.Film kterej je potřeba opravdu trpělivě sledovat až do konce, jelikož postavy, respektive hlavní postava se chová občas dost imbecilně, což je vždycky ale po nějaký chvilce vysvětlený.Celej ten zamotanej děj do sebe úžasně střípek po střípku zapadá a já, když už nic jiného musim ocenit výtečný nápad do kterého režisér obsadil i zdatné herce, vybral famózní lokace a navíc Melissa George je prostě neuvěřitelně sexy i s požární sekyrou a kdyby byl trochu zručnější a nápaditější, mohl natočit jeden z nejvýraznějších a nevšedních hororů za poslední roky.Jenže potenciál zabíjení lidí zůstal za očekáváním a na konci si režisér vede dosti nemotorně a to při automobilové nehodě, tam aby mu to hrálo do karet a sedělo do příběhu přistupuje k režii příšerně laksně a udělá tam hned dvě ultimátní píčoviny v jednom záběru, který film dost poškoděj.Budiž mu to prominuto aspoň trochu, jelikož mi čelist klesla několikrát a tolik WTF po hromadě sem dlouho nezažil.Co víc bylo to napínavé, zdrcující a atmosferické a ve finále to do sebe neuvěřitelně zapadlo i bez zbytečného vysvětlování.Kdo to nepochopil, tak toho mi je upřímně líto :) S chutí bych si dal druhý díl, buď od zručnějšího režiséra, nebo bych doufal, že se Smith něco přiučil.Jeden z těch filmů, kterému by slušel americký remake s notnou dávkou vysvětlování aby to pochopili i blbečkové a aby se širší veřejnosti donesl tenhle skvělý námět.75%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama