Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řízné mystery nenechá nikoho na pochybách, že Smith u jeho psaní trpěl depresí, ze které se potřeboval vypsat. Hlavní hrdinka se ocitá až po uši v děsivé noční můře. Když se zdá, že z ní už, už dostává, tak zabředne ještě hlouběji. Z psychoterapeutického hlediska úžasné a jako film to taky funguje skvěle. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Jsou ti racci ale svině. Pro žrádlo udělají všechno, včetně hrátek s časem. Líbí se mi na filmu, že některé scény dají smysl až později, když vše zapadne do sebe, a že evidentně není vše omezeno jen na moře, že to má zvláštní, takovou snovou atmosféru, a i když se hlavní hrdinka chová podivně, přece jen její jednání dává jakýs takýs smysl. Celkově jde o vyprávěnou smyčku se dvěma, třemi variacemi, jež nakonec hrdinku donutí jet to celé znovu - ostatně ty spousty mrtvol na lodi, ale i racků pod srázem svědčí, že se to za chvíli nebude kam dávat. Možná by mne ale zajímal nějaký druhý díl, kde se ten gordický uzel podaří nějak rozetnout, pak by to bylo zajímavé a zajímavější - pokud bychom tento film vzali jako smyčkový úvod, z něhož není úniku. Něco, kde už bude mrtvol tolik, že se loď sama potopí, nebo někdo uspořádá na racky vyhlazovací hon. Jinak scény na opuštěné lodi se mi líbily moc - mám obecně rád odkrývání tajemství prázdných míst i měst. Jo, a taky jsem rád, že autor názvem lodi a odkazem na onu řeckou báji nabídl jisté vysvětlení událostí, jež se dějí. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Velkým mínusem snímku Triangle (2009) je, že se snaží hrát na efekt počtem časových smyček, které pak do sebe v průběhu děje nemohou zákonitě zapadnout. Takový film Uvězněni v čase / Timecrimes (2007) nabízí pouze tři časové smyčky a výsledekem je mnohem kompatibilnější příběh. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Normálně by to bylo tak na trojku. Triangle totiž má jen zajímavý nápad, který ale v různých variacích protáčí pořád dokola, to si člověk uvědomí asi hnedka, a nějak se prostě přestává posouvat od té chvíle, kdy odhalí ten hlavní motiv a jen pořád dokola teda zkouší různé možnosti jak si hrát s tím samým pořád dokola. Jinak je to ale velmi efektně natočené, protože všechno je tam naaranžované tak neuvěřitelně perfekcionistickým způsobem prázdně, že to o to víc umocňuje ten dojem jaký ten film má mít :) a hlavně než se teda odhalí o co jde, tak je to i docela nepředvídatelné a napínavé. Co mě taky zrovna moc nenadchlo bylo takové divně nesympatické obsazení, ale to je jinak jen takový detail. Moc se mi to ani popisovat nechce všechno, protože u tohohle filmu se to docela vyplatí vůbec nevědět, každopádně ale proč to dostalo nakonec čtyřku má důvod třeba ten, že je ve filmu jeden bizarně surreálný moment, který není tak úplně podstatný a pravděpodobně spoustu lidi zaujme jen na tu chvilku, co to je na obraze, ale líbilo se mi to hodně celá ta scéna :). Další důvod je závěr filmu, který teda ukáže celou tu podstatu a ukáže divákovi něco opravdu hrozného, že se to nedá k ničemu přirovnat, aby to nebyl spoiler :) a taky, že je to ve výsledku tak zvláštně chytré hloupým způsobem nebo hloupé chytrým způsobem :). Takže jako fajn a zajímavé, i když nic extra, ale pro někoho se tam může objevit pár výborných momentů. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith je zajímavej pavouk. Očividně se mu pod hladinou dvaceti mega na film líbí, díky čemuž si ve filmech může prakticky dělat co chce, ale přitom je ambiciozní, že by mu to tři čtvrtiny současných zámořských tvůrců mohlo závidět. Triangle mě po celou svojí dobu trvání nějak obzvlášť nechytal a zaujal mě maximálně tak velmi zručně nasnímanou a nekompromisní akcí. Bezskurpulozní lov hrdinů brokovnicí mi mimo jiné velmi připomněl francouzské Martyrs. Jenomže pak se film zaklesne ve smyčce stejně hlavní hrdinka a všechno se odehrává znovu a hlavně naprosto stejně, což na pozornosti nepřidá. Jakkoli se Smith právě snaží udělat z násilí stmelovací prvek mezi divákem a filmem. Ovšem konec mě pěkně dostal. Zejména svojí agresivitou proti hlavní postavě (u zrcadlové scény jsem skutečně nadskočil), funkční myšlenkou a depresivním fatalismem. Podobně tady jako například Black Death. Sice vůči konci vyjde najevo jak je vlastně celá loď zbytečná, ale pořád jsem velmi zvědavej jak to dopadne, až někdo nasolí Smithovi pořádnej rozpočet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama