Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (384)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózny thriller. Má veľmi dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa rozhodne vydať spolu so svojimi priateľmi na výlet jachtou, lenže počas plavby sú uprostred mora zasiahnutí nezvyčajnou búrkou, ktorá im aj jachtu zničí. Našťastie čoskoro ide okolo zaoceánska loď, na ktorú nastúpia, lenže je zdanlivo opustená a mladá žena si čoskoro uvedomuje, že sa stala súčasťou niečoho tajomného a urobí všetko preto, aby sa z toho dostala a vrátila späť k svojmu synovi. So spracovaním som nadmieru spokojný, už úvod je ideálne zvládnutý, ale samozrejme príchodom búrky a následného nájdenia lode sa to výrazne vylepší. Tvorcovia si zvolili výborný typ látky, ktorá sa už párkrát vo filme objavila, ale stále má čo ponúknuť a to sa splnilo aj tentoraz. Tento viacúrovňový dej je veľmi dobre zvládnutý a aj napriek čiastočnej predvídateľnosti, ktorá časom nutne musí prísť stále veľmi zaujímavý, vidno, že si na tom dali záležať a film v rámci svojich pravidiel funguje výborne. Poteší aj viacero skvelých momentov, ktoré sú ešte výraznejšie a našťastie nesklame ani celá záverečná fáza, ktorá odhalí dôvod toho všetkého a tak zanechá veľmi dobrý celkový dojem. Film funguje čiastočne aj po hororovej stránke, takže sa občas celkom darí navodiť slušnú atmosféru a pocit beznádeje, okrem toho poteší aj pár krvavých momentov, ale na tom film vôbec nestojí, prvoradý je po celý čas dej. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborná Melissa George v hlavnej úlohe a ideálne zloženie vedľajších postáv, takže tu mi vôbec nikto nevadil a to je v tomto type filmu dosť zriedkavé. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, slušná vizuálna stránka a hlavne celkové zvládnutie tejto na pomery žánru náročnejšej zápletky, takže tu nemám problém. Triangle je dostatočne zaujímavý mysteriózny film s veľmi dobrou zápletkou a jej spracovaním, takže fanúšikov žánru rozhodne neurazí. 78% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy s časovou smyčkou, kdy hrdina (zde hrdinka) potkává sama sebe, mě zrovna dvakrát neberou. Hlavně proto, že často nedokážou schovat či rozmělnit nelogické momenty a okamžiky a divák se za chvíli nachytá při tom, že už je jen vyhledává a nekoncentruje se na děj. Triangl ale velmi mile překvapil. Logické chyby tam asi nějaké byly (vybavuji si snad jeden), ale neměl jsem chuť je vyhledávat, protože jsem se plně soustředil na hlavní hrdinku, která to táhne celé a dost dobře. Rozhodně mnohem lepší než Los Cronocrímenes, který jsem právě díky výše zmíněnému nebyl schopen dokoukat. Melisse se v horrorovém žánru, zdá se, velmi zalíbilo a já to mohu kvitovat jen s povděkem. Možná není nějak extra hezká nebo vynikající herečka, ale je zajímavá. A mě se stejně líbí. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

To mě poser... famózna časová smyčka, s ktorej niet cesty späť... všetko začína dávať "zmysel", niekto si prečíta bajku, povesť, poviedku (to je fuk) no a samozrejme pri tejto príležitosti vymyslí ultra mega special originálny scénar (omg). Následne ja čumím na film, kde hysterická Melissa George hádže zhulené ksichty na 2 spôsoby... hádam sa so svojou priateľkou o tom ako ja si neviem predstaviť keby som videl sam seba, alebo čo to je mať doma také decko... proste babam sa to očividne páči, pretože rozmyšľajú inou časťou mozgu (asi), avšak mne..? Mňa rozhodne toto nechytilo... hlúpe, ani snaha o trochu racionálneho myslenia alebo aspoň mierneho naznačenia niečoho, čoho by sa dalo chytiť... pevne verím, že snímok bude hit, pretože rozoberanie tohto špecialu... wow 2/10. Zabudol som zmieniť klasický námornícky výcvik američaniek v domácnosti... nôž, sekera, brokovnica no a nakoniec umenia Jackie Chana... hu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo zabije před plavbou racka, bude mít smůlu aneb svobodná matka uvězněna se Sisyfovým zadáním v časové smyčce. Proč ne, atmosféru má tahle mořská pocta Osvícení hutnou i za pár šupů, ale nesměla by za vším stát ta zpropadená geometrie. Nejdřív skupinka lidí vjede na jachtě jménem Trojúhelník do trojúhelníku bermudského, kde se všichni začnou točit v bludném kruhu, až má z toho divák z mozku rotující krychli a neodbytný pocit, že si z něj kombinující režisér Smith dělá jen kolmými úsečkami z vnějšku orámovaný kosočtverec.. Závěr vnesl do Tajemné záře u Floridy mlhavé jasno, ale zůstávají dvě otázky. Kterou z Jess jedoucích v autě hodil na konci převozník/taxikář do přístavu a kde byl Miro Žbirka..? ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Ingrid:) tak při bleskovém výskytu temného mračna ve mně nejprve zatrnulo; a posléze dolehl i ten tísnivě-tíživý pocit, který se ještě přiživil vstupem na parník AEOLUS. I čím hlouběji se Jess propadala do časové smyčky(připomínající čubičku honící se za vlastním ocasem).., a rotující chvílemi, až do extremismu fata morgány. Shrnuto, podtrženo.. Po smyslu nepátrám a o přestěhování se „Bermudského trojúhelníku“ nepolemizuji. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama