Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který využívá v podstatě všech známých atributů o strašidelných domech, jaké jsme už kolikrát viděli jinde. Rodiče mají syna, který má rakovinu. Aby byli blíž nemocnici, kdyby se něco dělo, přestěhují se. Netuší však, že jejich nový domov kdysi býval márnicí a že mrtví nespočívají v pokoji, když zaměstnanci jejich mrtvá těla svým způsobem "zneužívali" (nikoliv sexuálně). A rodiče také netuší, že jejich dospívající syn jako z udělání bude mít schopnost duchy mrtvých vidět. Tvůrci pracují se všemi známými lekacími atributy - schody do sklepa, odrazy v zrcadlech, lekací hudba, nefungující žárovka, vymítač, zkažené jídlo v ledničce... co vás napadne. Někdy to funguje, jindy méně. Každopádně však snímek nepřináší v podstatě nic nového a než se hlavní hrdinové dostanou do strašidelného domu, trvá to v podstatě třetinu filmu (a zhruba třetinu zabere tradiční pátrání po tom, co se v domě stalo). Film je uvozen dnes již zaklínací formulkou "podle skutečných událostí", ale kdoví, co všechno je vzato ze skutečnosti, a co si tvůrci přimysleli. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení tahle duchařina pro mne ... V tomto subžánru moc nejedu a jde docela mimo mne, ale jednou za čas nějaký skouknu. Musímuznat, že jak ty kvalitnější, tak ty méně kvalitní jsou náměty a zápletkami dostvyčerpané a je to obsahem skoro stále dokola. Ani tento snímek se od bratříčků příliš neliší. Zpracování je ale docela dobré, pořád se zde něco děje, lekaček je spousta, často jsou jinde, než jsem čekal. Výtvarná stránka je suprová, ta tomu filmu fakt dodává šmrnc ... :-)) Některé části filmu jsou ...až trapné", některé fakt super... SPOILER: "Třeba obsah zdí a kdyžsi představím, co mám všude ve stěnách baráku je fakt nářez, brrrrr!!!!" Finále vrcholí výrazně dramaticky. Po shlédnutí jsem si i já, "freak possessed by exploitation", mohl říci: "Zase jeden kvalitní horor za mnou ... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejný jako 3:15 Zemřeš, ale s tím rozdílem, že tohle je o třídu strhujícnější a režijně povedenější. Slušná hudba navíc vytváří hodně emotivní (né tak doslova) momenty, který většina těhlech hororů postrádá. To nic ale nemění na tom, že i v nabušenym filmu podle true story nebudou starý dobrý klišé scény, který z toho dělaj jenom další typickej horůrek (rozhodně né špatnej, ale ani né dobrej). Strhující konec společně s Eliasem Koteasem přidává tu čtvrtou hvězdičku (horší čtvrtou hvězdičku). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak znovu se už se na tuto variaci na strašidelný dům nepodívám. Hodně tomu čouhalo z nohavic třeba 3:15 zemřeš. ..........-"Navíc úplně vidím ty lekací scény, tady se budeš sklánět u zrcadla a až se zvedneš a podíváš do něj uvidíš tam ohořelou mrtvolu co se šklebí. A tohle zopakuj na různých místech s podobným efektem několikrát po určité době a máš 80 % hororu hotovo. Přidej samozřejmě nějakého hrdinu, hlavně nepřidávej žvásty o bohu (tady se to stalo) a ještě to chce nějaké to finále. Ideální je požár domu. No a do titulků by šlo třeba napsat že už se v tomto strašidelném domě nikdy nic nestalo a všichni žijí spokojeně až dodnes. Máš to"? -"Jo". ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Tento příběh se poprvé objevil v románu "In A Dark Place: The Story of a True Haunting", jehož autorem je Ray Garton. (Chatterer)

Reklama

Reklama