Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Musíš se naučit sdílet. Nenechat se prosit od přítelkyně“….. Ačkoliv to začíná jako na vojně (,,MUSÍM DBÁT NA ZÁSADY, JINAK TU VŠICHNI ZVLČÍ“), se šikanou a podobnými jevy to má pramálo společnýho. Dívka s nebojácným duchem a odvahou, přináší na internát, do jejich týmu, do nalajnovaného života a uzavřenýho světa povážlivé TRHLINY. Zde je totiž vítaný jen ten, kde nechce vyčnívat, kdo neruší jeho koloběh. Jak by bylo Vám, kdyby někdo zpochybnil Váš dosavadní smysl života? Někdo, jenž prožil to, o čem vy jen sníte! Někdo, kdo se nechce smířit s tím, že je to napořád! Její přítomnost mění běh věcí zažitých a samozřejmých, což sebou přináší rizika a možné tragédie. Příjemná hudba, dobře rozehrané a uvěřitelné drama s výrazným hereckým – téměř divadelním výkonem E.Green. A je zajímavý pročítat komentáře, jak si hodně lidí z filmu vzalo ,,jen to svoje“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád koukám na nahý mladý holky. 2.) Baví mě filmy z uzavřené komunity, kde stačí málo a o drama je postaráno. 3.) Hledám pro dceru internát. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

klida 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí dívčích škol, které jsem doposud viděl, byly poněkud odlišného ražení. Dcera Ridleyho Scotta natočila za producentského dohledu svého otce a strýce film, který po přípravné hodince nevyhnutelně míří k silnému závěru. Výborná Eva Green se v něm ve vlastní labilitě změní z krásné ženy v bílou stěnu. Částečně i kvůli vykročení mimo svůj obvyklý rámec filmů si odnášim docela silný filmový zážitek. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdy chtěli vidět Bradavice prosté čar a kouzel, s (ne)latentním sexuálním podtextem, pouze s ženským osazenstvem, pak jsou Trhliny přesně film pro vás. Snad jedinou výtku bych měl k motivaci postavy Evy Green, která mi tak nějak zůstala utajená, přičemž jsem stále čekal na nějakou tu vysvětlující scénu. Jinak skvělé drama, s opravdu výborným mladým hereckým obsazením a hodně pěknou atmosférou. 8/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dívčí škola z minulého či předminulého století, zkrátka z doby, ve které se tyto příběhy ze staré Anglie obvykle odehrávají. Žačky jsou oblečené do ohavných stejnokrojů a učitelky jsou staré, vrásčité a upjaté do svých korzetů a důstojnosti. Jako divoká lilie mezi bodláky se mezi nimi vyjímá „slečna G“. Její nekonvenční krásu a nespoutaného ducha žačky bezmezně obdivují a učitelky tolerují – i když s nesouhlasně sevřenými rty a pohoršeně se chvějícím chřípím. Při pohledu zblízka je ale patrné, že tenhle poetický výjev z anglického venkova má značné trhliny. Drobná šikana se občas povážlivě zvrhne a slečna G svýma pozoruhodnýma očima hypnotizuje dívky jako šelma vyhlédnuté oběti. A každého predátora nejvíce dráždí oběť, která se nevzdává… Jordanu Scottovi se podařilo natočit slušně temný komorní příběh, který se naštěstí nepokouší o analýzu ženské duše, ani si nepřisuzuje povinnost předat divákovi nějaké hlubokomyslné poselství. Zato však v člověku hezkou chvíli rezonuje jako chvění vysokého tónu, které zní v uších ještě dlouho potom, co nastalo ticho. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silné cosi, snad bez jediné mužské postavy (takový opak Master & Comander), jenže... Sakra... Ta gradace, ta úchvatná kamera (některé scény je prostě potěcha sledovat, neb jsou úchvatně a takřka dokonale nasnímány a to se ani nemusí zrovna jednat o Evu Green nahou plovoucí za měsíčku), děj je super a člověk si ani nemá šanci všimnout že se to odehrává v pár místnostech, louce, lesíku a jednom tentononcu na skákání do vody. Výborně mě překvapili herecké výkony, kde se krom Evy Green ve výborném světle ukázali i dívčiny Temple a Valverde. Závěr filmu neskutečně graduje a přináší nečekané mrazení v zádech (obzvlášť ten souboj pohledů!). A... A vůbec, mám slabost pro filmy z prostředí internátních škol a tady se k tomu přidává i dosti zajímavá citová linie. " Nezůstane nic než... Rozklad této nádherné trosky, nezměrné a nahé. Osamělé vrstvy písku rozloží se v dáli... " PS: co se skvostného vizuálu týče - Ridleyho potěr se pozná. PPS: já zapomněl velebit hudbu? hanba mi! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knize se škola nachází v Jižní Africe, nikoliv Anglii. (sirjohn)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Sheily Kohlerové. (R´Hell)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama