Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine prostě tyhle dvd béčka točit umí. Obzvláště, když mu cestu rozkopává výborný Scott Adkins. Příběh je sice dementní, ale to byly naše milované akčňáky taky a nevadilo nám to. Florentinovi s Adkinsem jde hlavně o servírování výborné akce a to se opět daří na jedničku. Akci maj prostě oba zmáklou dokonale a Florentine asi vymačkal dvd rozpočet na maximum. Jen škoda trošku kolísavého tempa a celkem nevýraznýho záporáka. I tak je ale béčková duše celkem spokojena. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Nejprve si ujasněme jednu věc! Toto je žánrový film. Pokud na něj půjdete s tím, že se budete dívat na nějaké komorní drama typu "Kmotr", pak budete zklamáni. Scott Adkins v roli ninji Caseyho podává skvělý výkon, a ještě více si upevňuje pozici akčního hrdiny. Pohyby, které tenhle chlapík umí, jsou jako z jiného světa. Příběh je celkem jednoduchý. Amerického sirotka se ujal mistr bojových umění a vychoval z něj nelítostného ninju. Bojové scény jsou z velké části skvěle provedené. Cujoši Ihara je skutečným objevem tohoto filmu. Tenhle chlapík by měl dostat nějakou stálou práci. Také se mi líbí, že je film silně oldschoolově natočený a připomíná ninjovské filmy z 80. let. A teď ty špatné věci... Krev z C.G.I. byla v některých částech super, ale v jiných zase přehnaná. Klouzání s křídly mohli vynechat. V soubojích s meči to C.G.I. už trochu přeháněli. Také mě zklamala postava Namiko. Na současné ženy v akčních filmech byla příliš křehká. Ano, je tam pár kýčovitých hlášek, ale to je součást zábavy těchto filmů. Ve výsledku je to mnohem lepší film než "Ninja Assassin" a byl natočen za zlomek nákladů. Pokud jste příznivci martial arts a filmy s ninji, pak je to film pro vás. Doufám, že se dočkáme více takových filmů, protože tenhle film mi po celou dobu pěkně rozproudil krev v žilách. /70%/ ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Začínám mít trochu alergii na tyhle martial art hrdiny, kteří se bez jakékoliv zbraně vrhají proti davům pěšáku(obvykle s meči, pistolemi atp.) a ještě většinou volí údery tak, aby nezabíjeli, takže jsem přirozeně fandil hlavnímu záporákovi. A ten byl překvapivě celkem fajn. Rychlé účelné seky/hody/střely, ukázkové využití různých zbraní a technik. Měl jsem ho rád natolik, že jsem se cítil až podvedený tím, jakým idiotským způsobem byl nakonec poražen. Ale celkově zklamaný nejsem, pár pěkných scén a soubojů se našlo. Víc jsem ani neočekával. // 50% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Americká produkce se poslední dobou zaměřila na Japonsko, nejspíš přibylo více gangsta Otaku, takže po Dragon Ball : Evolution přichází Ninja. Kvalitní béčko to opravdu je, to amíci uměj, přiblblejch dialogů a trapáren je tam jak blech v kožichu a přímočarý příběh je jasně čitelný a nic nepřekvapí, na druhou stranu bojové scény, zde byly parádní, ale to už v této době není také vyjímkou. Jediné plus je, že to dopadlo, jak to dopadlo a taky na Mika Hijii se koukalo moc pěkně. 45 % ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. Hodně bojů je docela stupidních - ninja dostává nakládačku od dvou "obyčejných" chlápků, a pak zmlátí v poho celou bandu stejně "obyčejných" chlápků. Stejně tak s těmi zbraněmi - sem tam někdo střílí, ale pak přestane střílet a jde s tyčí - divné. Ale je tam docela dost bitek, honiček, ale bohužel málo ninja triků. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama