Reklama

Reklama

Pohádky z tisíce a jedné noci


Alí Baba a čtyřicet loupežníků (E02)

(epizoda)

Obsahy(1)

V roce 1971 natočila Československá televize sedm pohádek na motivy orientálních příběhů tisíce a jedné noci. Vznikly tak černobílé miniatury, příběhy vyprávěné Štěpánkou Haničincovou a hrané známými herci. Jedním z nich je i pohádka o Alí Babovi. Tento chudý muž jednou našel tajemnou jeskyni, plnou vzácných pokladů, která patřila loupežníkům. Sám si vzal jen nepatrné množství, aby to loupežníci nepoznali, ale jeho bratr byl lakomý a chtěl mít víc. A jak to bylo dál? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádky z tisíce a jedné noci jsou jedny z těch nejlákavějších orientálních pohádek. Natočeny ve studiu a pořád s těmi samými herci už jen jejich děj je zárukou vcelku zajímavé podívané. Herci jsou též kvalitní a tentokrát i scény. Tvůrci se toho navíc nebáli a představovali i to, jak se tenkrát trestala neschopnost. Jen bych vyřadil Štěpánku Haničincovou, protože společně s Hanou Maciuchovou jsou tak vypravěčky dvě a to už je trochu moc. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Dinár otevře zavřené dveře i ústa." Dramaticky zahraná orientálna klasika, solídne herecké výkony v niekedy dosť minimalistických štúdiových kulisách. Milá krátka rozprávka, len úvod bol trochu prerozprávačkovaný, najprv tri minúty Haničincová, potom skoro rovnako dlho Maciuchová, kým sa začalo niečo diať. Tri plné mierky na obilie. ()

Reklama

Reklama