Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (122)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Ona to není vyloženě nuda. Příběh by mohl být i zajímavý, kdyby nebyl tak šíleně rozkouskovaný a skoro až nepochopitelně nestravitelný. Vše ale spolehlivě pohřbí herecké výkony, papundeklová brnění vojáků, vtipné dialogy a pseudo-intelektuální, mnohoznačný konec s přihlouplým rádo-by poselstvím... Přímo do nebe volající blábol. PS: ani ta "temnota" není moc cool a atmosférická, spíš je na škodu. Člověk půlku filmu čumí do tmy... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost divný film a je problém ho ohodnotit, nebo ho vůbec nějak okomentovat. Dost mě ale zaráží, proč zrovna tyhle sci-fi šílenosti vznikají právě ve Francii? To je tam píše nějaký geniální psychopatický filmový maniak či co? Stačilo mi nedávno Dante 01, kde z chlapa vytriskla Země s velkým Z, tady zase pro změnu z Cornillaca vytryskne strom. Má to nějaký smysl? Možná nějaký jo, a i když to atmosféru má, končí to právě u ní a dál to nikam nevede. Je to prostě moc velký psycho. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tak nějak nevím, co si mám o Eden Logu myslet. Vůbec si totiž nejsem jistý, jestli je ten snímek hloupý, anebo naopak docela chytrý. Nejprve k formální stránce. Film má velice moderní look, dobře se na něj dívá, převládají odstíny bílé, šedé a černé, občas trochu do modra, přirovnal bych jej k taktéž francouzským Frontieres. Problém nastane, když má dojít k nějaké akčnější sekvenci. To totiž vždycky začne kameraman trpět Parkinsonem a střihač hyperaktivitou, ale na to už jsme u dnešních hororů zvyklí. Herecké výkony jsou stěží průměrné, nebál bych se říct až televizní, režie docela obstojná. A teď k tomu komplikovanějšímu, tedy k dějové lince. Mé rozporuplné pocity pramení z toho, že jsem po celou dobu sledování naprosto netušil, co a proč se vlastně děje, a byl jsem přesvědčen, že příběh ani k nějakému smysluplnému rozuzlení nespěje. Čímž jsem si film poměrně znepříjemnil a když se nakonec přecijenom něco vysvětlilo, byl jsem tím tak překvapen, že jsem se nestačil ujistit, jestli je ono vysvětlení opravdu logické. A myslím, že je zde reálné nebezpečí, že se tak stane více divákům - on totiž po více než hodině pozorování chlápka, který se z neznámých příčin pohybuje po podzemním komplexu a je konfrontován s různými kreatůrami, lidmi a stroji, jejichž důvod výskytu je také neznámý, člověk otupí. Eden Log se evidentně inspiroval mnoha jinými hororovými filmy, nelze nevzpomenout například na Cube, Descent anebo Resident Evil. Přesto nakonec působí celek docela originálně a v průběhu nepředvídatelně (jak taky předvídat, co se stane za deset minut, když nevíte, co se děje teď), zpětně mi to přijde jako stylová adaptace nějaké videohry. A nyní zásadní otázka: Líbilo se mi to? Ale jo. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím jak tohle mám hodnotit, za prvé na to co jsem viděl, neskutečně dlouhě a zmatené. K tomu se vše odehrává jen a jen ve tmě, tak že tam někdo neustále cvaká vypínačem a třese kamerou, tak, že máte mžitky před očima. Kdo přežije půl hodinu, zjistí, že vlastně nic neví o co jde. Pak se trochu začíná aspoň orientovat kdo je kdo, ale po další půl hodině ví to samý co po tý první - to jest kulový. A tak to pokračuje až do konce, kde sice jakýsi pokus o vysvětlení je, ale stejně z toho prd pochopíte. Ano je to ten film, který musíte vidět znova, aby jste ho možná pochopili, jenže silně pochybuju, že na to má někdo chuť znova to podstoupit, já určitě né! Já mám podobný sci-fi filmy rád, ale musí to mít náký smysl, třeba blbý, ale aspoň něco, ale tady nebylo nic. ()

Morico odpad!

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem promarnil asi 80 minut svého života. Tváří se to velmi umělecky a těžké k pochopení, nic k pochopení na tom ale není, je to totální ujetá srajda, kterou by se dalo mučit. Je to doposud jediný film, který mě cca od 2/3 donutil dokoukat se ve dvojnásobném zrychlení a i tak jsem o nic nepřišel jelikož 90% veškerých dialogů můžete vidět již behem 2 minutového traileru! Uvažoval jsem o jedné * za audio-vizuální stránku, která je velmi dobrá, ale film mě tak iritoval, že si ji nezasloužil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Celý film yl natočen ruční kamerou v různých podzemních lokalitách. (Terva)

Reklama

Reklama