Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Děsivý dokument. Ehm...ale ne tím, co ukazuje. Mám ráda všechny ty filmy a počítačové hry o světě, kde je lidstvo na ústupu, ráda si prohlížím fotky z Černobylu atd, ale tohle bylo tak příšerně podané, že mi to žádné tohle potěšení nedalo. Dršňácký a přehnaně dramatizující hlas, co celým dokumentem provází, je až na hraně trapnosti. Celé je to nejspíš dělané pro ne moc přemýšlející amíky a podle toho ty "informace a hypotézy" taky vypadají. Bůhví jak dlouho třeba vysvětlují, že železo rezne...ne zrovna proč a jak rezne, ale že rezne. A takových perliček, o kterých normálních člověk věděl už v první třídě, je tam plno a jsou podávány tak, jakoby šlo o objevnou věc, o které běžný člověk neví nic. Rovněž celá konstrukce mnohaleté zkázy světa po lidstvu nepřináší nic nového, tedy alespoň člověku, co byl obdarován alespoň kusem logiky. Kdyby se "dokument" ostříhal o ty dramatické a zbytečné kecy, byl by možná daleko zajímavější. Takhle mě zabavilo jen pár záběrů z Černobylu...a kočky. Nic víc. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby skvělý nápad. Jak by svět vypadal bez lidí. Ze dne na den žádní lidé. Fascinující myšlenka, ale to zpracování tohoto dokumentu mi nepřišlo až zas tak nápadité. Podle mě se režisér měl zaměřit na tuto problematiku více globálně. Občas nám ukážou psi, jako kdyby jiné domácí zvířata neexistovali, hodně se soutředil na flóru a na rozpad budov, ale fauna značně ztrácela. Proběhnutí lva po silnici to nezachrání. Ale líbil se mi třeba rozpad auta a další věci. Ale chtělo to podle mě podat o něco zábavnějíší formou. Protože je to malinko nudné... ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad. Obstojné spracovanie. Priemerná réžia. Podpriemrná dramaturgia. To, čo iný pokladajú za najsilnejší moment - Černobyl - ma takmer odrovnalo. Chápem, že černobylské zábery zo súčasnosti sú výstižné a krajšie ako počítačové simulácie, ale nechápem, prečo ich nepoužili ako klasické ilustračky, oni miesto toho rozoberajú celú situáciu okolo výbuchu - čo to má sakra spoločné so zvyškom filmu??? ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a poučný dokument o tom, co by se stalo s naší planetou, kdyby najednou zmizela veškerá lidská populace. Co se stane se vším, co člověk vyrobil a postavil. Jaký dopad to bude mít na zvířata z celé planety. Pokud pominu docela primitivní počítačové animace, tak je to celkem povedený projekt. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama