Reklama

Reklama

Planeta Země po vymření lidstva

(TV film)
  • USA Life After People (více)
Ukázka z filmu

Dokument vychází při předvídání budoucnosti z odborné znalosti a chápání historie. Odborníci na inženýrství, botaniku, ekologii, biologii, klimatologii a archeologii vytvářejí obraz toho, jak bude Země vypadat v průběhu dní, týdnů, měsíců, let a milénií poté, co zmizí lidé. Uvidíme, co se stane s okolním prostředím. Jaké druhy rostlin přežijí? Budou moře oplývat rybami? Která zvířata přežijí? Co se stane s elektrárnami? Změní se v časované bomby, až se zastaví? Otráví zemi navěky? Vrátí se někdy lidé? Zahájí tento koloběh opět člověk odhalováním našich rozvalin a snahou představit si, jak život vypadal v naší době? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (104)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dokument ako celok beriem, je originálny aj poučný, a je aj zábavný, no rozhodne má čo ponúknuť. Nevadili mi ani lacné, amatérske počítačove triky, či niektoré menšie či väčšie chybičky scenára. Čo mi ale vadilo je tak trochu mierna zbytočnosť tohto filmu. A to už len z toho dôvodu, že vymretie ľudstva (t. j. 6,5 mld ľudí) zo dňa na deň jednoducho nie je nijako možné. Dokonca ani vymretie, či zmiznutie menšieho mesta si neviem prestaviť v tak krátkom časovom rozpätí. Ak raz ľudstvo vymrie, určite sa tak bude diať desiatky, možno stovky rokov, počas vojen, epidémii, hladu, prírodných katastrof a iných nepríjemných udalostí. Rozhodne však nezmizneme mávnutím čarovného prútika. A popri tom stráca aj zmysel uvažovať nad tým ako dlho by chátrali a rozpadávali sa ľudské výtvory a veľkomestá, keďže o niektoré by mohlo byť postarané aj o 200 rokov dlhšie ako o iné. A ak by sa aj naplnil autorov nezmyselný scenár zmiznutia ľudstva zo dňa na deň zabudol nám v dokumente ukázať, čo by sa stalo s tak veľkým množstvo mŕtvych tiel rozkladajúcich sa po mestách, dedinách, cestách, či v mrakodrapoch, alebo domoch. Myslím si, že psy by mali ešte dlho čo jesť. Ale aby som len nekritizoval, musím priznať, že film som v pohode dopozeral, nenudil som sa pri ňom a aj som sa niečo nové dozvedel. Za tento počin som vďačný a dúfam, že niečo podobné ešte v budúcnosti vznikne... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Baktérie môžu parazitovať na svojom nositeľovi len dovtedy, kým ho nezabijú. Tým zabijú aj sami seba. Zem je však silný organizmus, zotavila sa z bombardovania meteoritmi, z niekoľkých dôb ľadových, z piatich masových vymieraní, zotaví sa aj z tohto, šiesteho, spôsobeného baktériami, ktoré so sebou stiahnu divočinu a väčšinu zvierat, ktoré v súčasnosti existujú. Tento dokument je len teoretizovanie, čo by sa stalo, ak by sa z ničoho nič ľudia vyparili. Neberie v ohľad príčiny, čo by k tomu viedlo. Keď sa tak stane, iste to tu niekoľko tisíc rokov nebude vyzerať tak pekne (zelené a plné života) ako je to tu prezentované. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument zodpovídající otázku, co by bylo, kdyby lidí nebylo a vše tu po nás zůstalo. Tento dokument dává jasnou, vyargumentovanou odpověď a kdyby nebylo stále se do kola opakujících (i když velice pěkných) počítačových záběrů, s chutí bych dal i maximální hodnocení. Takto onen verdikt utekl skutečně jen o vlásek. 84% ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Najednou sem si přála, aby lidstvo neexistovalo. Chování lidstva směřuje ke konci, to víme všichni už dávno. Bohužel s tím nikdo nic nedělá a připadá mi fér, že za to, že si sedíme v útulných betonových domečkách a odvracíme se, potažmo ničíme, přírodu, která nám svým způsobem dává život, zaplatíme jednou či později všichni. Je to naprosto laciný dokument s jedním a tím samým opakujícím se trikem, po čase mi však začal hlodat v hlavě. Zprvu úplně nevýznamně, ale postupem času začal sílit... a TO! je milí vážení účelem. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Svět bez lidí, zajímavá a přesto neuvěřitelná představa. Velmi zajímavý dokument o této zkutečnosti, který nahlíží až 10 000 let po vymření lidstva. Nevětším paradoxem je, že i přes náš obrovský technologický pokrok by po nás už za pouhých 1000 let nezůstalo téměř nic... Prvních 30 minut dokumentu je celkem nezáživných, ale s postupem času a posdějším datem po lidstvu nabírá dokument na zajímavosti. I tak je ale dokument jen velmi obecnou představou, zabývá se jen určitými aspekty a něco je jen velmi rychle nastíněno. K zamyšlení a pro nástin budoucnosti bez nás to ale velmi stačí. Přeci jenom je zřejmé, že nikdo nemůže z jistotou vědět, jak by to po nás vypadalo za 500 a více let. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama