Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 897)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Rebel Moon - Válka na farmě. Myslim by to aj Zdenda Troška natočil líp. Nebo ne? Ale nechme žerty stranou, protože tohle je fakt docela smutná přednáška toho jak se z výborného nadějného filmaře stane díky zahleděnosti do vlastní geniality absolutnĕ podprůmĕrný až tragikomický kreativec. Zac Snyder tu za total 4h nedokázal vybudovat nic víc než pár hezkých obrázků. Veškerá osudovost, emoce a epičnost je smĕšná a prázdná. Jediný kdo to drží v dívatelné formě je pár hereckých jistot v čele s hlavní hrdinkou. Ale třeba ten její Franta Jetel farmář milenec je castingový omyl. Meh

plakát

Kaskadér (2024) 

Nehrát v tom Ryan s Emily tak by ten výsledek dost možná dopadl o poznání mizernějc, protože příběhově je to prostě ulítlá konina. Jenže v tom hraje Ryan s Emily a je to boží. Chemie mezi něma funguje od první do poslední klapky na 100%. A celý ten hollywood action comedy feeling je super odlehčený, zábavný a hrozně cool. Bavil jsem se mega.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Snyder nemá co říct a pokud mu film nenapíše někdo jiný a nebo si neveme knižní předlohu, tak je to absolutní utrpení. Je mi smutno, protože jeho první filmy řadím do mých oblíbených. Tady ale někomu narostl nosík navrch aniž by ukázal nějaký um. Navíc efektně je to fakt dost špatné a levné. Na druhou stranu. Kdyby za tím nebyl Snyder a jeho chvástání o jaký megalomanský film půjde a promrhané miliony které v tom filmu nejdou vidět, tak bych to jako Netflixovskou blbinu nehejtil tak moc.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

3* za povedené efekty, což se dnes jen tak nevidí, solidní akci a zábavnou stránku filmu. Jinak je to absolutní ždímačka značky co nemá vůbec co říct. Příběh je úplně o ničem a ve střižně se asi museli zbláznit aby to dostali na 2h aby na to vůbec nĕkdo do kina zašel a dopadlo to jak to dopadlo. Uspěchaná blbost

plakát

Flash (2023) 

Flash je hořko sladká tečka za aktuálním DC verse. Na jedné straně je to příběhově naprosto super zvádnuté. Celý DC multiverse má esa v nabídce. Keaton v akci (v 70 letech!) mě neskutečně bavila a Nik Cage.. f*ck to mě tak pobavilo a potěšilo! :)). Jenže co naplat když to CGI zpracování je prostě hrozná bída! Herní trailery 10 let zpátky by tohle strčily do kapse. 3.5*

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Parádní pěsťovačka! Příběhově se to sice nemá moc o co opřít, ale zato je to úplně poctivý a fakt krásně chlapský akčňák jaký tu hodně dlouho nebyl! Celý ten 80's feelingbjsem žral a nenudil jsem se ani chvilku. Jake je prostě borec, který to celé s přehledem veze a potičky s McMagorem jsou totální libofky!

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Do třičtvrtě filmu jsem netušil proč to má takový hejt a prdící hodnocení, protože jsem si to parádně užíval. Jenže pak jsem to prokoukl. Scénárista se prostě neskutečně přepsal a posledních 30 minut se úplně nepochopitelně a zbytečně zvrtne do hrozně utahané vaty, plné twistů a nudné až trapné love akce. Hrozná škoda. Herecky je to neskutečně našlapané.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Absolutní vizuální luxus a hudební lahůdka pro ty největší fajnšmekry. Jenže je to trochu přetažené. Libí se mi to artové a velmi chutné cinematické pojetí a chápu všechny ty dlouhé tiché atmosférické záběry, ale prostě se to vleče aniž by to příběh samotný potřeboval.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Tady se šlo vydat tolika různýma směrama, že vyloženě záleží jak ti tahle vyprávěná linka sedne. Za mě celkem super. Hlavně ten převrat v ději je celkem deep a Nick hraje parádně. Bezkompromisně bych ale vystřihl 20 minut děje s teenage girl, to byla nuda, a fakt mě nasral ten konec! Vůbec mě to neuspokojilo :D. 3.5*

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Krásná audiovizuální přehlídka, ale jako převratný sci-fi epos bych to neviděl. Po skončení jsem si z toho odnesl dva poznatky. Nolanovský zvuk a vizuál trošku jak z 300. Na velkém plátně jsem si to sakra užil, ale chybí mi tam hlubší emoce a prokreslenější příběh tak abych se s tím víc ztotožnil.