Reklama

Reklama

Zapálený policista Mike (John Cusack) je na stopě vraha řádícího v ulicích Buffala. Po té co Mikovi zmizí dcera, se tento případ stává osobním. Mike je ochoten udělat vše pro nalezení své dcery a ví, že pokud svou dceru nenajde do 48 hodin, tak už ji pravděpodobně nikdy neuvidí. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

mupimup 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že americké demografické statistiky už dávno nezavedly kolonku zohledňující nemalé procento obyvatel, oživujících jaksi podpodlažní základy amerických předměstí. Není přece žádným tajemstvím, že každý průměrný američan vlastní dřevostavbu s prostorným sklepem, patřičně vybaveným dle úchylky svého majitele. Úchyl z našeho příběhu nechce nic menšího, než zvrátit nelítostný vektor americké společnosti vytvořením rodiny z čisté lásky, přičemž oběť, kterou se rozhodl pro naplnění této myšlenky podstoupit, spočívá konkrétně v periodickém osouložování unesených štětek. Jak už to ale bývá, ne vždy je slunce na obloze. A tak si jednou, místo nadějné samice, přivede Úchyl z vánoční chumelenice domů zcela nenadějného obimbaseného transvesťáka. Drobný omyl, snadno vyřešitelný pohrabáčem, řekli byste. Následky šokézního vykolejení již vykolejeného Úchyla jsou však pro projekt PURE LOVE doslova osudové. Nedbaje starého přísloví že: transky chodí vždycky v páru, udělá následně náš Vykolejenec prakticky tu samou chybu unesením obtloustlé, podivné "dcery" místního policejního detektiva, jejíž ženství, (popř. stadium transexuálního procesu) lze uhodnout de facto jen z kontextu filmu. Přehlídku temné strany ženského charismatu pak završuje detektivova parťačka, u níž mi záhy vyvstala otázka, jak se mohla taková nesympatická a neschopná kráva pochybné minulosti dostat do velící pozice policejního sboru. Naštěstí je vše, v rámci geniality páně O´Neillova šokujícího závěrečného odhalení, vysvětleno její pravou totožností, coby ZAČÁTEK SPOJLERU vyšinuté svině KONEC SPOJLERU. Přihodíme-li k již zmíněným ještě nešťastného, pobíhajícího detektiva, černošského nemocničního vepřoida a dvě emeritní rajdy účastnící se projektu, máme hned na scéně celé obsazení dramatu. Jakkoli rozdílné se tyto postavy zdají, mají společné to podstatné, a to, že jejich osudy mi byly díky autorovu zpracování dokonale ukradené. Upocený, neoriginální, nezajímavý film. Fuj. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A tak tu máme dalšího pošuka, který se rozhodl udělat u sebe doma ve sklepě svoji vlastní továrnu na děti a to tím, že unese mladé holky a bude je přivádět do jiného stavu. A to by bylo, aby také neunesl i dceru policajta, který půjde okamžitě po něm. Velice známý námět bohužel místy způsobuje předvídavost, ale jinak ten konec opravdu překvapil. Tvůrci se snažili o temnou až mrazivou atmosféru, jenomže to nějak zůstalo na půl cesty. Snaha však je velice znát. John Cusack ve své roli dělá seč může, ale jakoby tomu pořád něco chybělo. Charakter padoucha sice je zajímavý, ale ne zase až tak, že vzbudil v divákovi nenávist. Tempo se drží poklidně a příběh jako takový se zdá být jinak bez chybičky. V konkurenci s obdobnými snímky tedy obstojí, ale bude se spíše držet vzadu. ()

Reklama

joelly01 

všechny recenze uživatele

Detektivka na stredu vecer docela akceptabl. Sice asi milionkrat omlete klise, ale u televize me to udrzelo a ani jsem u toho neusnula (Na rozdil, o hruzo hruz uplne je mi to skoro trapne priznat, od Fincherova Zodiaka). Roberts i Cusack v norme, co me iritovalo byl casting te nesympaticke oplacane dcerky a pak taky te policajtky. Nez jsem po filmu stihla zacit nespokojene mrcet tak mi Klenot pravil ze jsem konecne vybrala nejakou dobrou detektivku co ho desne bavila. Takze za nas oba prumer. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus velmi pozvolna odvyprávěný příběh. Tak pozvolna, že mi to připadá jako film ze sedmdesátých let, ovšem bez tradiční atmosféry. Závěrečné "překvapivé rozuzlení" na mě působilo jako pěst na oko, čili mě nesedlo a otrávilo mě. No on mě vlastně film otravoval už předtím, takže závěr byl už jen třešnička (spíš bobek) na dortu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Factory se může pyšnit mrazivou zimní atmosférou, slušným castingem a především vynikajícím koncem, který mě dostal. Jinak se povětšinu filmu vlastně neděje nic, co by člověk neznal. Máme tu prostitutky mizející beze stopy, policistu s lehce rozhašenou rodinou a psychopata, pro kterého se vše začne komplikovat ve chvíli, kdy si víceméně omylem vyhlédne policistovu dceru. Pravda, to co hlavní záporák se svými obětmi provádí zase tak obvyklé není, ale i něco podobného už to bylo. Nicméně, jak už jsem psal výše, atmosféra a pomalu se stupňující tempo dělají své a celkový výsledný dojem je nadprůměrný. Cusack ukázal, že ještě není na odpis a Jennifer Carpenter také umí. Celkem neprávem opomíjený thriller. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Aj napriek tomu, že film bol natočený v roku 2008, k divákom sa dostal až v roku 2012. (Real Tom Hardy)
  • Film sa natáčal v kanadskom meste Montreal, aj keď sa odohráva v americkom meste Buffalo. (Laslo)

Reklama

Reklama