Reklama

Reklama

The Lost Spider Pit Sequence

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Sci-Fi / Thriller
Nový Zéland, 2005, 6 min

Obsahy(1)

V roce 1933 byli Merian C. Cooper a Ernest B. Schoedsack donuceni cenzory ze svého King Konga vystřihnout násilnou scénu, ve které jsou námořníci shozeni do jámy, napadeni a sežráni obřím hmyzem. Kompletně natočená, složitou animaci obsahující scéna se za léta stala legendou, ač ji téměř nikdo neviděl. U příležitosti remaku z roku 2005 režisér (a velký fanoušek originálu) Peter Jackson se svým týmem scénu za použití několika dochovaných fotografií a dobového vybavení znovu natočili tak, jak mohla vypadat v roce 1933. (Němi)

(více)

Recenze (31)

Matty 

všechny recenze uživatele

Přesně jak Jackson říká v dokumentu o natáčení prvního King Konga (v němž rovněž zazní teorie, kde mohl původní materiál, byl-li kdy natočen, skončit): "Čistě pro radost"... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson si se svým vysněným projektem pohrál opravdu do nejmenších detailů. Tohle je důkaz, protože CGI a několik herců ze současnosti dokáži připomenout klenot z roku 1933, který nemohl kvůli cenzuře být uveden. Jeho dnešní převedení je moc hezké, dobové do detailů a vše působí jako fanouškovský drobek od Jacksona pro všechny milovníky originálu. Bohužel ve výsledku jsem byl více nadšen například z tohoto trochu delšího pokusu připomínající 30. léta s mnohem lepší atmosférou... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní a vzrušující scénka, která by ze starého King Konga mohla udělat kontroverznější, ale díky tomu ještě důležitější snímek filmové historie. Nejprve sledujeme útěk a v prvních vteřinách i zdánlivě úspěšnou obranu lidí proti nestvůrám, diváku se dostává naděje, ale ta je v zápětí rozmetána, kdy scéna dostává realistických a naturalistických rozměrů a silnější predátoři vítězí. I s absencí rudé krve je to velmi brutální a působivé. 8/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nemohol celý Jacksonov King Kong vyzerať takto ?. Ech, ja viem. Nemohol. No minimálne ja by som bol spokojnejší omnoho viac :). (10/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pocta mistrům filmařského řemesla natočená jejich plnohodnotným následovníkem. Nevědět, že tahle scéna vznikla v roce 2005, neuhodl bych to. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že nie som fanúšik starých "brakov", musím uznať, že táto scéna niečo má do seba. V období 30 rokov predchádzajúceho letopočtu by pôsobila naozaj hrozivo. Dnes je to samozrejme zívačka, ale snaha režisérovy sa uprieť nedá. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nepřekvapilo, kdyby v budoucnu vzniklo filmařské odvětví, zabývající se dotáčením ztracených či zničených scén, popřípadě celých filmů. Jde to, kouká se na to fajn a z historického i technologického hlediska by taková věc tvořila zajímavou výzvu/zkušenost/zážitek. Komerční návratnost nejistá, ale to Jacksona zřejmě trápit nemuselo. Retro jednohubka pro fajnšmekry. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson a jeho vize jak mohla vypadat scéna z King Konga(1933)kdy byli námořníci shozeni do jámy a sežráni obřím hmyzem. 4hvězdy ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Jezdoznačně perfektní scéna plná havětí. Peter Jackson čerpal tak dokonale z originálu, že se jeho snímek stal sám originálem. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Skvělá scéna natočená pro původního King Konga. Tady to prostě nemá cenu rozepisovat. Kdo neuviděl, nepochopí Jacksonovu lásku k původnímu filmu. Jen jedna věc mi vadí, že tato scéna není vložena do fimu, protože tam padne jak ulitá. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jackson je hračičkář a potvrdil to i touto dotočenou scénou k původnímu King Kongovi. Zajímalo by mě, nakolik je v dnešní době složité natočit něco tak, aby to vypadalo jako před sedmdesáti lety. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson mě touto scénou dle vlastních představ velice mile překvapil a samozřejmě i potěšil. Starého King Konga mám rád a tohle je opravdová pastva pro oči. Je samozřejmě jasné, že milovníci dnešních digitálních triků, nad tím ohrnou nos, ale já se bavil. Zvláště když si člověk uvědomí, že hodně starých filmů mělo sice slabší triky, ale za to poctivé masky, zajímavé a originální příběhy a hlavně parádní atmosféru – ne jak většina těch dnešních. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že musím maximálne chváliť. Výkon, pri ktorom si človek povie, že vyrobiť ho v modernej dobe musí byť hračka, lenže nie spôsobom starým 90 rokov. Ide síce len o pár minút, ale škoda, že sa sekvencia neobjavila aj v origináli. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson nakrútil stratenú a vo filme z roku 1933 chýbajúcu scénu v ,,Pavúčej jame" pri ktorej využil stop-motion animáciu a prostriedky, ktoré sa používali v dobe nakrúcania prvého King Konga. Námet a inšpiráciu bral z pôvodných zachovaných kresieb a náčrtov a použil pôvodnú hudbu Maxa Steinera, ktorá sa do filmu nezmestila. Pozrieť sa dá na rozšírenej dvojdiskovej verzii King Konga. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o reebotovanou verzi v roce 2005 jde skutečně o výkon, na kterém bych uvěřil že vznikl roku 1933. Rozhodně tvůrce chválím, že se pokusili zpět přenést jednu z chloub staré éry filmu. Z mého pohledu alespoň takto tedy smekám klobouk a klaním se jak tvůrcům původním, tak současným, že si dali tu práci a přinesli nám minimálně představu toho o jak kvalitní scénu diváci v roce 1933 přišli. 75% ()

Reklama

Reklama