Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

heyda 

všechny recenze uživatele

Úryvek z filmu: OSOBA A: ´´Rád bych si s tebou promluvil, o tvé víře´´____OSOBA B: ´´mé víře?´´____A: ´´ano´´_____B: ´´co je s ní?´´_____A: ´´no, věřím´´_____B: ´´ty věříš?´´_____A: ´´ano, věřím´´_____B: ´´vážně věříš? protože nemůžeš věřit napůl a myslet si, že věříš!´´_____A: ´´opravdu věřím´´_____B: ´´supeer, nemůžu tomu uvěřit, teď jsi můj bratr, od jiné matky, ale máme stejného otce´´_____A: ´´cože???´´..........:-)............Každému ateistovi doporučuji na pobavení. Ale k samotnému filmu: dramatické scény jsou natočeny výborně a hudba si zaslouží jenom superlativy. Pro romantiky je tu i hezký emotivní konec, ale pořád je to film plný paradoxů a věřte mi, že se jich tam dá napočítat docela hodně, ale nechci tu spoilovat, jen se koukněte sami. Hodit tenhle film do odpadu mi přijde příliš laciné, stejně jako nemůžu přehlížet jeho naivitu, kýčovitost a to, že film moralizuje prostřednictvím náboženství, přitom na to, abych se choval hezky k druhým lidem, naslouchal jim a odpouštěl, nepotřebuju žádný Boha, ale slušné vychování. 60% ()

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nie je o mužovi, ktorý sa zázrakom obrátil a odrazu len vďaka nejakej knihe od otca našiel vieru v Boha, pričom takisto objavil cestu k vlastnej žene...je to skor o mužovi, ktorý v to všetko niekedy veril, len pod vplyvom každodenného žitia v modernom svete znecitlivel k sebe samému a takisto i svojím najbližším...jeho otec a kniha už len boli prostriedkom, aby to všetko oprášil a urobil si v živote jasno...film je veľmi reálny, poučný, napriek kliše scénam a celkovému jednoduchému dojmu je určite hodnotnejší, ako mnoho veľkolepých amerických projektov, ktoré som poslednú dobu videl... ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako sa dá zachrániť aj to, čo pokladáme za stratené. Je to inšpiratívne hlavne pre manželské páry, ktoré sa v dnešnej dobe veľmi ľahko vzdávajú a rozvádzajú bez toho, aby sa pokúsili o nápravu. Ovšem bez uvedomenia si Božej lásky to nejde. A človek musí túto lásku cítiť a chcieť bojovať za to, čo je správne. Príbeh je síce miestami trošku prehnaný, ale o to silnejší je výsledný dojem a dojatie. ()

Basso 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dokázal veľmi dojať. Akurát to trochu pokazil fakt, že to bolo natočené ako z rozprávky. Naopak to poukazovanie na dôveru sa mi od režiséra páčilo. Ak by sa toho ujal trochu režisér, vložilo sa do toho viac peňazí a vybralo lepšie herecké obsadenie, mohol z toho byť neuveriteľne nádherný film, aj keby sa nestal zrovna trhákom kín. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Film, který si získal mou pozornost i když na začátku jsem byl skeptický. Je zde ukázán poměrně klasický příběh o rozpadajícím se manželství, avšak už ne s typickým koncem - rozvodem. Je to příběh , který ukazuje, že partnerské krize se dají řešit i jiným způsobem než rozvodem. Velmi mě zaujal styl jakým je to natočené, čekal jsem, že to bude nuda, tak jako to u podobných filmů bývá. Ale opak je pravdou, zaujal mě už od prvních okamžiků a udržel si mou pozornost až do konce. Mohu doporučit všem, kteří nemají problém dívat se na filmy s duchovním podtextem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)

Reklama

Reklama