Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (58)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Fajn.Hororům,které mě znechutí a dají mi přitom i nějaké poselství dávám obvykle tři hvězdičky at bych jim dal méně(Lidská stonožka),nebo více(Mučedníci).Ale tohle jsem si pustil,protože to může být něco nového a ono nic,jen masochismus(extrémní) no a to mě prostě nebaví.Bohužel toto si nezaslouží tři hvězdičky ani náhodou. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mě celkem příjemně překvapil dvojím zjištěním... First..., už i v Jižní Koreji zjistili, že natáčení pseudo snuffu má něco do sebe .-)..., second..., po technický stránce, resp. co se zpracování make upů a gore efektů týče a v rámci daného ranku samozřejmě, rozhodně nijak nezaostávají za svými východními (japonskými) či západními (americkými) kolegy... No a to by asi bylo, co se veškerých překvapení týče, tak nějak pro dnešek asi vše .-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se snímku „Řezník“ musí nechat, to je skutečnost, že na diváka prostě má efekt. Tohle je jeden z těch filmů, který vás nenechá chladnými. Jenže je to film prostě jenom o tom, jak je možné dělat hnusné věci druhým lidem. Jsem proti nesmyslnému násilí, což je asi hlavní důvod, proč se mi podobné filmy hnusí. Ale jak říkám, nemůže se jim vzít, že prostě efekt mají. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat.Bez scénáře,bez rozpočtu a s otřesně roztřepanou kamerou.Protože je to snímaný kamerou kterou mají na palici prasátka(mučení lidé) jdoucí na porážku.Díky tomu tenhle kousek působí věrohodněji.Prostě jak kdyby parta vymaštěnců točila snuff a pak to hodila na internet.Fakt jak realný.Nadruhou stranu se toho zas tak moc neděje a krve je taky pomálu.Takže pro zkušenější diváky nic nového The Butcher nepřináší a na prdel si z toho rozhodně nesednou.Pro méně znalé to může být zajímavá zkušenost(a nebo taky ne):D Za mě je to za 3 hvězdy a to z odřenejma koulema.Prostě jsem čekal z ohlasů větší masakr. ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

Uff.. Myslel jsem si, že po Tokyo Gore Police už větší sračku neuvidím,bohužel. Dosalja exceluje v žánru Trash a ukazuje nám,jak by to vypadat nemělo. Amatérské záběry,shaky kamera, nesympatičtí herci, málo krve, mučení obzvlávště mimo záběr. Z filmu si pamatuji vlastně jen křik obětí. Nedoporučuji ani největšímu nepříteli. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama