Reklama

Reklama

Tak dlouho tě miluji

  • Francie Il y a longtemps que je t'aime (více)
Trailer

Juliette je po patnácti letech propuštěna z vězení. Jediná, kdo na ni čeká, je její mladší sestra, kterou naposledy viděla před svým nástupem do vězení. Léa ji ubytuje v domě, kde žije se svou rodinou. Juliette nemluví o ničem, co se stalo, co bylo ve vězení. Neptá se, proč ji sestra za celou dobu nebyla navštívit, proč jí nepsala. U soudu neřekla Juliette ani jednu větu na svou obhajobu, nic nevysvětlovala. Uzavřela se a mlčky přijala trest za své rozhodnutí, které bylo těžší než vše, co následovalo, než její život. Mezi oběma sestrami je mnohé nevyřčené. Je jen tenká hranice mezi tím, aby se jejich vztah navždy zpřetrhal nebo aby k sobě našly cestu. Z jednoho vězení Juliette vyšla, ale v jiném, je uzavřena navždy. Jak sama říká: "Nejhorším vězením je smrt vlastního dítěte."
Přes všechnu tragičnost je film Tak dlouho tě miluji příběhem o síle žen, o přijetí osudu, a odvaze nést následky vlastního rozhodnutí. Je to film plný emocí a neprolitých slz. Kristin Scott Thomasová a Elsa Zylbersteinová sklidily za své vynikající výkony řadu nominací a cen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Kristin Scott Thomas na své cestě zpět k žití. Po první echt ponuré půlhodince (podporované minimalistickým, parádním soundtrackem), přecijen začne probleskávat chvílemi naděje, ale neustálý deprimovaný výraz hlavní hrdinky drží atmosféru spolehlivě ve vodách značně neveselých. Jediný problém mám trochu se závěrem (ano čekal jsem přecijen něco záludnějšího, než to co se přímo nabízí), ale film na tom nestojí. Přidám se k většině a musím vyzdvihnout takřka dokonalý projev Kristin, která se opravdu vyznamenala. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

JSEM TADY…..kdo viděl ví, kdo teprve uvidí…..pochopí. Juliette před 15-ti lety zabila své vlastní dítě. ( Nicméně ne vždy je vše tak, jak by se na první pohled mohlo zdát ) . Nyní je ( po odpykání si trestu ) propuštěna z vězení a přichází do rodiny své sestry, která žije s manželem, dvěma (adoptovanými) dětmi a otcem svého manžela ). Obě sestry si byly v dětství hodně blízké a nyní se snaží ( zejména mladší sestra Léa ) na dávné přátelství navázat a zejména pomoci Juliette a vlastně I sobě samé vyrovnat se se svou minulostí. Kdybych měl říct jediný důvod, proč tento snímek shlédnout, tak by to JEDNOZNAČNĚ ( vyjma citlivé režie, která ani jednou nesklouzne k lacinému sentimentu či “vydírání” diváka a jemného hudebního doprovodu ) byl herecký výkon hlavní ženské představitelky Juliette ( v podání vynikající Kristin Scott Thomas ) . Často ( možná víc než je zdrávo ) mluvím o excelentních hereckých výkonech. Nicméně to co zde dotyčná předvádí bere dech a je to právě ONA, díky níž je snímek tak působivý ( uvěřitelný.) Nic proti Marion Cotillard, ale jestli si někdo za rok 2008 měl jít pro sošku, byla to právě Kristin. Smekám klobouček. p.s. to uživ. boblig. Až jednou dospěješ, možná se za svá slova ( komentář ) I zastydíš nebo se nad ním min zamyslíš ( v kontextu s tím, co v životě mezi tím prožiješ ) a řekneš si, to jsem byl ale “blbec”. Možná ale taky ne…… p.p.s. nesnažte se pls američané o remake! ()

Reklama

Helmut02 

všechny recenze uživatele

Tak tedy z tohohle mám poněkud rozpačité pocity. Na jednu stranu velmi dobré herecké výkony a skvěle podané téma začleňování se do společnosti. Na druhou stranu je to ale docela dlouhé (asi by klidně stačila hodina a půl), kvůli pomalému tempu dosti roztahané a film se neuvěřitelně táhne. Chvílemi to bylo výborné, (především pak ke konci) ale chvílemi jsem se dost nudil (a těch bohužel převažovalo). Asi bych se na tom měl podívat ještě jednou s tím, že vím co čekat a pak bych mohl ocenit víc. Přeci jenom je to o fous náročnější film, než třeba nějaký Emmerich :-) ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné a postavené na chybných premisách (smrtelnou chorobu dítěte lze jen těžko utajit). Jenomže tenhle film je tichý, decentní a cituplný. Bez zbytečných "cingrlátek" a nabubřelosti. Kristin Scott Thomas hraje "jako z partesu" a konečně neplýtvá talentem v nablblé comixové adaptaci nebo hříčce bez hlubšího ponoru (jedna hvězda putuje přímo za ní; celkem tedy solidních a poctivých 3,5*). ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tíživá ale všednodenní atmosféra. Povedená kamera a hudba a vážně skvělý herecký výkon Kristin Scott Thomas (pokud kvůli něčemu, tak kvůli němu stojí za to si tenhle film pustit). Co se týče příběhu, tak nejsem nespokojená, ale nejsem ani nějak zvlášť unesená. To, co táhne film a nutilo mě pokračovat v dívání byla víc než cokoli jiného jen moje vlastní zvědavost. Pořád se odhalují kousky minulosti, které vysvětlují drobnosti, co se v příběhu objevily. To co ale člověka vážně zajímá zůstává neodhaleno až do poslední chvíle. Nechci říkat, že jsem celou domu věděla, jak se to všechno vybarví, ale přiznám se, že mě tahle varianta napadla, protože se vzhledem k dalším okolnostem prostě nabízela (možná hned jako první). Na jednu stranu je díky tomu rozuzlení relativně realistické, na stranu druhou je tam spousta nevychytaných detailů, které onu realističnost shazují. A přiznávám se že jsem trochu doufala v nějaké nápaditější vyústění. S hodnocením váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu je odvozen od textu písničky La claire Fontaine, kterou společně zpívají a hrají Juliette a Lys. (claudel)
  • Děj příběhu se odehrává v Nancy, kde se rovněž natáčel. (claudel)

Reklama

Reklama