Reklama

Reklama

Fatty v garáži

Obsahy(1)

Ve filmu uvidíte v hlavních rolích skvělé komiky, jak tým zde vystupuje FATTY ARBUCKLE a BUSTER KEATON. Tento snímek je pokládán za klasickou bláznivou němou komedii. Rozesmějí vás různé gagy, jak rozbít auto, jak nevyčistit olejovou skvrnu, jak nezapálit oheň... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Gag s čištěním skla, který v úvodu předvádí Fatty Arbuckle, jsme viděli už o rok dříve v Hotelovém poslíčkovi, ale v podání Bustera Keatona a lépe, jenže to je asi to jediné, co lze grotesce vytknout. Oba dva, Fatty i Buster, se perfektně sehráli a je vlastně docela škoda, že takhle vyrovnaných společných filmů nenatočili více. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem k Fattyho dílu přistupovala rezervovaně, hlavně taky proto, že první díly, které jsem viděla, byly z těch slabších (Jeho svatební noc), ale nyní jsem dospěla do takové fáze, kdy právě poťouchlá dobrodružství mazáckého Fattyho, gumového Bustera a věčně poskakujícího Ala jsou pro mě tou pravým a nefalšovaným příkladem grotesky. Míšení stylů jednotlivých postav a jejich kontrastů působí báječně, hned je snímek vitální a zážitek je zaručený. (Busterovy sólovky jsou například také božské a úžasné a bla bla a vůbec, ale pořád se soustředí jen na něj, jestli chápete, co tím myslím.) ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V garáži, kde sa leštia, umývajú, pucujú luxusné, drahé autá, vskutku nie je núdze o chaos medzi dvomi výstrednými zamestnancami, keď jeden blázon strieda druhého, a mať dvoch bláznov pokope, neveští nič dobrého. Klasika : opäť pes, zase žena, a schyľuje sa k veľkému, požiarnemu finále, ktoré je automaticky účinné a strhujúce. Napríklad, Frigo si na okamih zatancuje v škótskom kroji. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Fatty v garáži. Fatty a Frigo pracují v garáži a zároveň jsou městskými hasiči. Víc, než že by se opravovala auta, se v garáži dějí různá nedopatření a nehody. Několik pěkných gagů souvisí s otočnou plošinou, větrákem a olejem. Taky místní švihák svádějící dceru majitele garáže jim způsobí pár nepříjemností, ze kterých vzejde pár výborných gagů (Buster převlečený za Skota a následně jeho a Fattyho „kryjící“ chůze). Ve druhé půli filmu dojde i na jejich hasičskou profesi, a to když požár vypukne dokonce přímo u nich v garáži. Hadici jim ovšem přejede vlak a tak musí dojít k vyskakování do záchranné plachty, což s invencí Arbucklea a Keatona (je to jejich poslední společný film) představuje jeden z nejlepších gagů, co jsem v groteskách viděl. Některé z gagů využil Keaton později ve filmu Frigo u kováře (The Blacksmith). V roli lstivého muže se psem se objevil (alespoň teda podle mého názoru, důkaz pro to jsem nikde nenašel) docela známý komik Monty Banks. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Buster Keaton tu už dostal popri Fattym rovnocenný priestor (veď už v tej dobe začínal byť samostatnou hviezdou), ale stále je tam toho Fattyho na môj vkus až príliš. Nie je mi totiž veľmi sympatický a hlavne sa s jeho zmyslom pre humor úplne míňam. Ak sa niekto dokáže smiať na tom, ako sa postavy stále niečím ohadzujú a stále padajú na zem, tak mu to ale samozrejme neberiem. V tejto groteske som nenašiel takmer nič vtipného (jednou z výnimiek je zabavenie zákazníka garáže), ale oceňujem na nej aspoň to, že je dejovo rozmanitá, proste sa v nej stále niečo deje. Videná reštaurovaná verzia z roku 2015, s celkom peknou hudbou od Mont Alto. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama