Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová akční hvězda pošle při natáčení svých filmů několik filmových protivníků do nemocnice. Je namyšlený, neústupný, arogantní a má dojem, že mu vše projde. Na začátku filmu se setkává s mladým gangsterem, který je klidnější povahy, o to více se však pohybuje mimo zákon. Oba si takzvaně "vjedou do vlasů" a svůj spor chtějí vyřešit tím, že gangster bude hrát v novém filmu úhlavního nepřítele akční superstar. Rozhodnou se, že všechny bitky a akční scény zahrají naostro. Tedy že rány a kopance půjdou kontaktně a postavy se nebudou vzájemně šetřit. Tím zvýší i reklamní popularitu filmu, protože do poslední chvíle se neví, kdo skutečně zůstane stát na nohou a jak tedy film dopadne. Režisér původně nesouhlasí, ale když uvidí jejich první bitku, s nadšením nabídku přijímá. Obě postavy mají svoje nemalé problémy a starosti, často jim jde o kariéru, peníze, majetek i životy. I když jsou to od začátku nesmiřitelní nepřátelé, v kritických situacích pomáhají jeden druhému. Film pomalu graduje k finále, kdy se má odehrát závěrečný souboj ve filmu a soud gangstera s jinými mafiány. (Flipnic)

(více)

Recenze (62)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na úvod trailer. ...aaand , action! "Nerozoznáš film od reality?..." Veľmi zaujímavý príbeh, pomerne neobkukaný a originálny, v ktorom má prsty ako scenárista i známy kórejský režisér Kim Ki-duk. Filmy o filmoch a natáčaní tu už boli, ale šikovne to spojiť s mafiánskou tématikou, to som ešte nevidel. Namyslený herec a skutočný gangster si zahrajú v jednom filme a aby toho nebolo málo, dohodnú sa, že v bitkách pôjdu naostro. Kto by z toho mal mať väčšiu radosť ako režisér, že? Kvalita bitiek a súbojov posledné roky neuveriteľne vzrástla, aj tu je to na úrovni, ale stále sme vo filme, pretože postavy znesú stovky úderov, čo je asi jediná vec, ktorá mi na filme trochu vadila. Hlavné postavy sú svojské, každá je úplne iná, ale ich spoločný pobyt na place im prospieva. Herec začína vidieť svet trochu inak a tvrdý gangster začína byť kľudnejší, čo je v jeho svete dosť nebezpečné...80%. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Asijská hvězda akčního filmu s nevyhraněnou sexuální orientací se při hospodské šarvátce střetává s nemluvným gangsterem a sledem událostí dochází k názoru, že by nebylo od věci rozmlátit si před kamerou držky. A žebra. Plakát je poněkud matoucí, jelikož k akci dojde všehovšudy dvakrát, což rozhodně je na škodu nejen kvůli korejské zálibě v ufňukaných rodinných, šoustacích, popřípadě pracovních nešvarech, na které mám akutní nedostatek estrogenu a špatného vkusu. Hlavní hrdinové naštěstí řeší své trable s grácií. Ten první klátí známou z branže a druhý proklepává bejsbolkou mozkovny nepřátel svého bosse. Jistěže několikrát i na to fňukání dojde, ale do ukázkové slzopudné rejžožroutské sračky to má daleko. "Tak proč tak mizerné hodnocení?" ptá se pozorný čtenář. Zmínil jsem se už, že se to vleče jako želva po amputaci varlat? ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Soudě podle hodnocení jsem čekala pecku a ona ne a ne přijít. Dokonce jsem si chvilkami říkala, jestli to nemám vypnout. Nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala, protože finále bylo famózní. Nebudu spoilerovat, ale tak skvělé a pro Korejce i docela netypické (rozuměj patosu prosté) finále, může vymyslet snad jenom Kim Ki-duk. Ale jestli si někdy dám repete, to teď říct nemůžu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Spodná Kórea to robí dobre. Autá síce od nich nemusím, no podobné snímky majú ďaleko od sklamania. Kedysi, ešte za dievčaťa, som podobné filmy hádzal do vreca Mejdin Honkong, no dnes už trochu rozpoznám kvalitu od kvantity. Skutočnosť, že Yeonghwaneun yeonghwada (čítaj ako chceš, ale na Slovensku Rough Cut) je režisérskym debutom, ani veľmi necítiť. Bravo! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kim Ki Duka sice nemusím, ale jeho scénaristický vklad k tomuto filmu se mi velmi líbil, duo hlavních herců bylo výborné ať už Ji-seob So se svým minimalistickým herectvím, drsnými pohledy a hláškami v roli gangstera, nebo Ji-hwan Kang v roli rozmazlené akční hvězdy na úbytě. Zápletka a celý příběh je vynikající, takový námět a zpracování jsem nikde neviděl, vážně originální točit film naostro... Působilo to celé dost reálně, občas černohumorné momenty, jinak to přetékalo násilím, ze kterého zejména ke konci šel strach, ale nijak to nesnižuje psychologickou rovinu filmu, která je zde také důležitá. Hudba je zde většinou decentní na pozadí, moc ji neregistrujete, dotváří atmosféru je většinou jemná a příjemná. Ten rozpor mezi filmovým světem a realitou, ta hranice, která se někdy těžce hledá, ale přitom ji někdy člověk nalezne velmi nečekaně a snadno v nepříjemných momentech, obě hlavní postavy reprezentují dva světy, dva charaktery, ale jsou tak rozdílné? Nebo mají dokonce něco společného? To už si musíte zodpovědět sami. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jméno postavy Soo-ta (Ji-hwan Kang) je parodie korejského slova „sta“, které znamená „hvězda“ (filmová celebrita). Jméno postavy Gang-pae (Ji-sub So) je parodií slova „ggangpae“, což v korejštině znamená „gangster“. (vojacekr)

Reklama

Reklama