foto

Ji-hwan Kang

  • nar. 20.3.1977 (43 let)
    Soul, Jižní Korea

Biografie

Ji-hwan Kang je jihokorejský herec narozený 20. března 1977 v Soulu. Svou hereckou kariéru odstartoval v roce 2001 rolí v korejské adaptaci muzikálu The Rocky Horror Show. Poté se mu dostalo pár malých rolí v různých televizních seriálech.

Jedna z hlavních rolí v seriálu BE STRONG, GEUM-SOON! (2005) mu zajistila pozornost nejen v rodné zemi, ale také v zahraničí, především v Japonsku, Číně a Tchaj-wanu.

V roce 2005 si také zahrál svou první filmovou roli v nezávislém snímku HOSTITEL A HOST korejského režiséra Dong-il Shina. Tento film se dočkal uznání jak na korejském filmovém festivalu, tak i na různých mezinárodních festivalech (například Berlínský mezinárodní filmový festival). Za výkon ve filmu YEONGHWANEUN YEONGHWADA (2009) získal několik ocenění nejlepší nový herec. V roce 2009 zazářil po boku Ha-neul Kim v akční romantické komedii 7GEUB GONGMUWON a za roli Jae-Joon Leeho získal na Grand Bell Awards cenu nejlepší nový herec.

V roce 2011 se stává miláčkem publika rolí bohatého majitele hotelu Ki-joon Hyunem v seriálu LIE TO ME.

Lucie "cas_dobbs" Malúšková

Herecká filmografie

Filmy

2015 Taeyangeul hyanghae sswara
2012 Cha Hyungsa
2009 Chilgeup gongmuwon
Nae noone kkongkkakji
2008 Yeonghwaneun yeonghwada
2005 Hostitel a host

TV seriály

2019 Joseon saengjongi (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2018 Jakeun sineui aideul (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2016 Monseuteo (TV seriál)
2014 Bigmaen (TV seriál)
2013 Donui hwashin (TV seriál)
2011 Naege geojitmaleul haebwa (TV seriál)
2010 Keopi hawooseu (TV seriál)
2009 Seutail (TV seriál)
Telecinema (TV seriál)
2008 Kwaedo Hong Gildong (TV seriál)
2007 Kyeongseong seukaendeul (TV seriál)
2006 90 Il, saranghal sigan (TV seriál)
Boolkkotnoli (TV seriál)
2005 Gudseura Geum-suna (TV seriál)
2004 Alkedoelgeoya (TV seriál)
Kkotboda aleumdawi (TV seriál)
2003 Nonseutob 4 (TV seriál)

Host

TV pořady

2018 진짜사나이 300 (TV pořad)
2017 Sumchongsa (TV pořad)

Fanoušci tvůrce