Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani film Sestra v akci se nevyhnul zákonitosti filmové produkce… když je nějaký film úspěšný, rychle uděláme druhý díl. Ten potvrdil i další zákonitost, je slabší než jednička. Především je to stále to stejné a nemá to již ten překvapivý efekt. Whoopi Goldbergová je pořád skvělá, ale příběh už je slabší a následuje nejprovařenější šablonu hudebních filmů od začátku až do konce. Ničím nepřekvapí a pobaví už jen občas. Nechávám dvě hvězdy a doporučení nebude… teda bude, pusťte si raději první díl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

No jednička byla lepší. Deloris byla znovu povolána mezi jeptišky, to se samozřejmě neobejde bez komplikací, zvláště když k tomu přičteme, že školu chtejí zavřít. Přitom jde o školu, která vyhrávala jeden pohár v pěvecké soutěži za druhým. Jeptišky se se vším poperou po svém. Písničky špatné nebyly. ()

Reklama

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Abych rekla pravdu, pro me je to pokracovani, ktere vyjimecne neni horsi, nez prvni dil =) da se koukat na oba a svete div se, mam tyhle filmy docela rada =) prijdou mi usmevne, sem tam blaznive, sem tam si clovek pobrukuje pisnicky =) a najdeme v nich i pouceni... napr. nejlepsi zarazkou je salam a neztracejte hlavu, vzdycky je tu velka role lepici pasky =))) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Otče náš, jenž si na nebesích, posvěť prznění tvé jakož i prznitele tím pověřené. Zase a pořád platí pravidlo o tom, že když první kost divákům zachutná, tak hbitě musí smečka dostat další. A ruku v ruce s ním doufají tvůrci, že jejich kiksy jim oproti prvním dílům diváci prominou. Neprominem, neštvěte! Whoopi byla původně celkem vtipná, měla docela slušně napsaný scénář a jako komička se v něm uměla zorientovat. Jenže tentokrát jí předhodili spletenec nezábavnýho tlachání o morálce a předvídatelných starostí v roli pedagožky. Prý že je v hábitu jak sešněrovaná? No tak ho musel v tom hábitu strašit i James Orr a spol, když klapali u PéCéčka scénář. Ten je tak primitivní a nezajímavý, jako brožurka na používání suchách záchodů. Bill Duke sice kdysi nakopával pozadí Predátora, ale jako režisér nic moc. Z hereckého osazenstva lze vyzdvihnout jen hlas Lauryn Hill (zpěvačka od Fugees, jistě si vzpomenete na jejich hitovku Killing Me Softly), Pro legendárního pistolníka Jamese Coburna je tohle jedna z jeho nejtrapnějších hereckých kreací v kariéře. Jen otec Thomas a jeho svérázné řidičské schopnosti stojí za usmání. Proč je to u mě za 1? Jako komedie to není vtipný, jako sociální drama to není vážný, jako muzikál to není muzikální (když je tam pár písniček, ještě to neznamená, že to musí být hudební film) a jako brakové pokračování ucházejícího prvního dílu celkem adekvátní. ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Jednička je pro mě jeden z nej filmů, tohle pokračování mě ale velmi zklamalo. Sice je koukatelný, ale už se z něj vytratilo to kouzlo a poselství jedničky. Ani hudba už není co bývala, a celkově je to takové vyšumělé. Ale možná kdo neviděl jedničku, bude mu tenhle film připadat dobrý. Takže doporučuju vidět nejdřív dvojku a až pak jedničku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)

Reklama

Reklama