Reklama

Reklama

První den zbytku tvýho života

  • Francie Le Premier Jour du reste de ta vie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví příběh běžné rodiny, složené z manželů Marie-Jeanne a Roberta Duvalových, kteří mají již tři dospělé děti: Alberta, Raphaëlu a Fleur. Každé z dětí zažívá svůj neobyčejný život. Název filmu pochází z pěti rozhodujících dnů v životě této rodiny, které se objevují ve filmu. Tyto dny výrazně ovlivní chod celé rodiny a po těchto dnech už jejich život nikdy nebude takový jako dříve.
Ve filmu se objevují jak prvky komedie, tak i dramatu a film okoření i akční scény. Tento snímek získal ocenění i v České republice, na Festivalu francouzského filmu v roce 2009, kde drtivě vyhrál v divácké anketě. (adamvojta)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Krásný film, místy fakt hodně vtipný, místy vážný, perfektně vyvážená kombinace. Vtipné, ale ne trapné, smutné, ale ne patetické. Skvělá režie, zvládnuté herecké výkony. Plangi to vše popsal dost věrně (situace jako ze života, ale žádná klišé - vše je podané s nezbytnou dávkou inovace), jen dodám, že děj zachycuje podstatně delší období, než jen 12 let, podle mě cca 22 let. Pobavily mě i různé popkulturní narážky na rockovou hudbu a nebo na film Apocalypse Now (v českých titulcích Nová Apokalypsa?!). ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Doposud mně neznámý režisér Rémi Bezançon dokázal natočit jedno z nejlepších rodinných dramat, které jsem měl tu čest v poslední době vidět. Příběh sleduje cca. 12 let života rodiny Duvalových formou několika kapitol. V každé z nich se děj soustřeďuje na významnou událost spojenou s jedním členem rodiny, v konečném důsledku však mající dopad na fungování rodiny celé. Spousta situací, které ve filmu nastaly, je poplatná danému subžánru, leč film se chytře vyhnul právě těm vyobrazením, které „jsme už někde viděli“. Navíc po necelých dvou hodinách filmu budete mít pocit, že rodinu Duvalových znáte už dlouho. Herci svoje postavy učinili živoucími bytostmi, s nimiž budete rádi sdílet strasti i radosti ve velmi barvitém období, které nám film přibližuje a nejednou nám bude připomenuto jak důležité jsou pro každého z nás základní aspekty rodiny…láska, opora, porozumění. K velmi dobrému a krásnému filmu navíc dokonalý soundtrack…5*. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Lelouchův dvorní herec vedlejších rolí Gamblin konečně dostal parádní hlavní roli a zhostil se jí výtečně. Celý film je takovým krásným záznamem života, někdy hořkým, někdy úsměvným a někdy málem k nežití. Z těch veselejších akcí bych považovala za hodnu zaznamenání především nervozitu před zkouškami v autoškoly a s ní spojené luxusní sólo Gilla Lellouche s dredy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příběhy z obyčejného života mne příliš nebaví. Jednak proto, že při sledování filmů se naopak snažím uniknout ze skutečného života a jednak proto, že by ode mne nebylo férové, kdybych si zaslzel při skutečných příbězích vymyšlené francouzské rodiny a nechalo by mne chladným, když sousedovi začne kulhat pes. Rozhodně to však neznamená, že bych tento snímek považoval za ztrátu svého času, jen bych se raději díval na něco mnohem více nereálného. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Odyssee, opustil's nás brzo. Naše rodina už nikdy nebude jako dřív ..." ----- Změny naštěstí (?) málokdy bývají "šokové" ... většinou nejsou tak zásadní - a přicházejí poznenáhlu, takže chvíli trvá, než nám to dojde. Ale pravdou zůstává, že NIKDY nic není jako dřív. Můžeme přivolat jen vzpomínky - jako vzdálenou ozvěnu TĚCH dní, ale čas vrátit nedokážeme. A tak se v tom plácáme ... a ubližujeme si - nebo pomáháme. Po všechny dny, které zbývají z našich životů. ----- Drama, které zdánlivě nahodile vybírá pestré střípky událostí ... aby z nich sestavilo velice výstižnou, pravdivou mozaiku - obraz jedné obyčejné rodiny ... obraz, který vám utkví hluboko v paměti. Je doplněný lehounkým, decentním humorem poněkud temnějších odstínů - přesně takovým, jaký nás věrně provází i v reálném životě ... a pro který mnohdy nemáme pochopení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Film, ktorý Albert (Pio Marmaï) a Raphaël (Marc-André Grondin) pozerajú a citujú je Sedem statočných (1960). (toi-toi)

Reklama

Reklama