Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

The Plan bylo to nejhorší z univerza novodobé Battlestar, co jsem viděl (už jsem viděl vše - včetně webizod, The Plan jako poslední) a navíc mám nový seriál hodně rád. Vystřižené scény, na ně napasovaný děj - neděj. I když má Dean Stockwell obrovské charizma a nesleze z plátna, tak je na něj hodina a třičtvrtě moc a nemá v podstatě co hrát, což bohužel není jeho chyba. Za pochvali stojí akorát tradičně výborná hudba, zvuk a atmosféra. Zbytečné, skoro nekoukatelné. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hodně lacinný seriálový vzhled dává tušit, že tady se moc neinvestovalo. Až na pár vesmírných záběrů a digitálních pohledů na zničené světy tekly všechny peníze bůhví kam. Herecké osazenstvo si kapsy asi taky moc nenamastilo a tak je tedy jedinou slibnou stránkou pointa. Jenže to všechno se klidně mohlo odehrát někde na zemi a se stejným účinkem. Akorát by se "lidi" vyhazovali z oken... :-) Hvězdnou válku jasně vyhrává nový Star Trek... :-) 55% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný BSG film o útoku na kolonie z pohledu Cylonů. Skládá se z vystřižených záběrů z 1. a 2. série a několika nových. Zřejmě zde byla snaha, aby zpětně vše dávalo smysl. Ale kdyby tento film nebyl, o nic bychom nepřišli. Sledujeme zde Cylony ve flotile, kteří sabotují lidské úsilí přežít a uniknout. Nahlédneme také na Capricu z pohledu partyzánů. I tak je seriál dobře zakončen a tohle je jen pár střípků navíc. "Vyhoďte je do vesmíru." ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Sice slabší než ostatní filmy a zejména seriál, ovšem jako po roce puštěný doplněk BSG univerza funguje jako nakopávač k tomu pustit si seriál po druhé. BSG je velice výjimečný seriál navzdory TV formátu v kombinaci se scifi tématikou (ano ostatním seriálům jako Star Trek či Star Gate se opravdu musím smát zvláště když tyto nepoužité záběry z prvních dvou sezón s přehledem smetou zmíněnou konkurenci) jde o skutečně kvalitní podívanou se solidními herci, velmi dobrým příběhem a nezaměnitelnou hudbou. BSG je seriál neskutečně živočišný, myšlenkově bohatý a příběhově epický, škoda že The Plan neposouvá toto dílo nikam dále spíše naopak odděleně působí relativně chudě a jako reklamu na BSG se doporučit nedá. ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Už když proběhla první informace o tomto projektu, tak jsem nejevil ani známku nadšení a cítil silné rozpaky a zklamání nad tím, že geniální seriál bude po svém ukončení ještě jednou vytáhnut, aby odvyprávěl příběh, který vlastně nikoho nezajímá. A bohužel se mé zlé předtuchy naplnili. Děj vyprávěný ze strany Cylonů je nudný, nedokáže překvapit a neřekne nám vůbec nic co by stálo za skoro dvě hodiny vašeho života. A i když se dočkáme pár nových záběrů z úvodního vyhlazení lidstva, tak nečekejte ani zdaleka tak parádní podívanou jako v Razoru, celá akce je totiž tak nudná a opatřená tak špatnými triky, že si ji užije skutečně málokdo. Asi pětinu filmu zabírají záběry ze seriálu, které působí jako pěst na oko, protože na nich jako na jediných není vidět levnost a zároveň jako by vůbec nepasovali mezi zbytek. Navíc tvůrci nezapomněli ani na nás nevěřící a rozhodli se ve jménu boha vykreslit Jedničky jako zlé ateisty. Smutné. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama