Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ještě neviděli všechny čtyři řady seriálu, The Plan si určitě nepouštějte. Dověděli by jste se víc, než by se vám líbilo. A pokud jste ještě seriál neviděli, The Plan si už vůbec nepouštějte, protože vám bude připadat nudný a tak nějak ošizený. Začněte seriálem, protože scénaristi měli evidentně také Plán a vyplatí se ho držet. Sledoval jsem všechny díly, včetně celovečerních filmů popořádku, takže jsem si užil pěknou řádku hodin skvělé sci-fi ságy. Ale The Plan rozhodně není jejím vyvrcholením a drtivá většina seriálových epizod ho hravě strčí do kapsy. Nedovíme se nic nového, takže to trochu zavání snahou producentů zužitkovat nepoužitý materiál a pospojovat ho pomocí spoilerů do celovečerního filmu. Jenže výsledkem je jen jeden velký trailer. Zatímco seriál ve mě probouzel spoustu emocí, nutil mě zamýšlet se a uvažovat v úplně jiných rovinách, The Plan mi nenenabídl nic víc, než pár dobrých triků. Trochu mě mrzí, že se tvůrci tak výjímečného sci-fi nechali strhnout a neřídili se starým dobrým příslovím, že v nejlepším se má přestat. Přesto dávám 4* a bez mučení se přiznávám, že nejsem objektivní a jednu hvězdu dávám za možnost ještě jednou vidět Triciu Helfer jen ve spoďárech :o) ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

BSG je těžce návyková a tak jsem za každý přídavek velmi vděčný, i když toho The Plan příliš nenabízí. Znovu opakuje některé viděné scény a často jen doplňuje detaily z pohledu Cylonů. Je to další krůček k dokonalému pochopení komplexního světa BSG ,přibližuje plán a motivaci Cylonů k vyhlazení lidstva, ale žádného extra šokujícího odhalení se nedočkáme. Na druhou stranu je krásné vidět, jak se Cylonům plán hroutí pod rukama a Bratr Cavil utápí žal ze selhání v chlastu:) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle bylo o dost jiné než seriál. Asi o polovinu horší efekty (věčná to škoda při scéně zničení kolonií, která jinak mohla být to nejpůsobivější, co The Plan nabízí) a asi tak třikrát nekorektnější. Ale taky dost zbrklé, nesourodé a neobjasňující. Vlastně mi to více otázek přidělalo než odpovědělo, ale to byl asi úmysl. K poutavosti seriálu má Plan daleko, ale i přesto má svojí úroveň. Tenhle film na mě působí jen jako bonus pro fanoušky, kterýžto jako takový oceňuji. Rád jsem se zase setkal se starými známými tvářemi, ale o moc víc to nenabízí, snad jen na začátku. Je to prostě takový "thunderback", jestli mi rozumíte. Něco jako kdyby děj StarGate SG-1 natočili z pohledu týmu SG-2, což jsem si dycky říkal, že by mohlo být vtipné. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Cyloni mají plán. A vám se ho tenhle skoro dvouhodináček pokusí vysvětlit. Celé čtyři série BSG z pohledu cylonů. Nějaké nové, nějaké vystřižené scény, klasika. Je to bonus k pochopení, ale samostatné, obzvlášť po shlédnutí kompletní BSG, to nemá šanci, ani jako TV film. Každopádně pokud jste dojeli na konec čtvrté série a neznechutili se, chcete ještě něco navíc, tak tohle je jediné, co vám ještě zbývá. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama