Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se ocitá v dívčí škole Meadowbank, kde má své dlouholeté přítelkyni slečně Bulstrodeové poradit, koho vybrat jako svou nástupkyni. Jenže ouha, první vražda na sebe nenechá čekat a tak se Poirot společně s přivolaným detektivem dostávají do víru děje kolem vzácných klenotů, tajné agentce a falešné princezně. Tentokrát uvidíme i trochu krve a asi více obětí než bývá zvykem. Ale Poirot opět své geniální šedé buňky nenechá vychladnout a předvede se v tradiční parádní formě. Chybí zde sice napětí, ale i tak jde o výtečný díl této dlouhé a tolik kvalitní série. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám velkou radost, že i novější filmy s Poirotem si zachovávají vysokou kvalitu. I přes to, že postava detektiva je v nich pojata už mírně odlišně, je komplexnější, hlubší a emotivnější (zřejmě věrnější Agathině předloze, se kterou nemám zkušenosti). Kromě toho se zde efektivněji pracuje s filmovými prostředky a atmosférou, která je v tomto díle opravdu vydařená. Brutální vraždy se tentokrát odehrají v ryze ženské společnosti, jejíž střed je prosáklý nenávistí k jedné nepopulární osobě. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E02. Pekny dil na prvni skolni den :) Zacina dalsi skolni rok a do drahe a kvalitni anglicke divci skoly se sjizdeji zakyne. Behem leta vsak doslo v jistem Ramatu ke statnimu prevratu a tamnejsi princezna je nyni v exilu a nastupuje jako jedna ze studentek. Navic je tu nahodou Poirot, ktery ma na zadost reditelky pomoci vybrat jeji nastupkyni. No jenze....tam, kde je Poirot, brzy nekdo umre :-D A tentokrat ne tak ledajakym zpusobem. Ucitelka telocviku je probodnuta ostepem :) Sice je tato vrazda mirne teatralni a prijde mi trochu hure proveditelna a obtizna na "techniku" :), ale budiz. Aspon nejaka zmena oproti klasickym jedum nebo nozum :) I kdyz se dej odehrava v Anglii, zapojenim vzdalene revoluce i exotickou princeznou se tu netradicni prvky najdou a je to osvezujci. Cele to navic pusobi, jako kdyby se vrazdilo v Bradavicich :) clovek jen ceka, odkud vykoukne Harry :) Ale je to samozrejme divci skola a tedy trochu podobne jako predchozi "Smrt stare posluhovacky" (S11E01), kde bylo take hodne podezrelych zen. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zápletka dobrá, kamera, nová a dobrá, scenár naozaj na jednotku, (však agatha christie) hudba tiež stála za to a hodila sa do jednotlivých pasáži.. proste zdanlivo, jeden skvelý úžasný film. Ale už to nieje ten starý výborný Hercule Poirot a myslím že tieto nové časti sú tie najmenej zaujímavé z ináč výbornéj série TV filmov. Možno je tom tým, že tie najlepšie príbehy už boli natočené. David Suchet už podľa mňa ráno keď vstane z postele si ide napraviť fúziky a ked ide von si bere tú svojú povestnú Poirotovskú paličku :) Lepší Poirot ako Peter Ustinov :) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco jiný díl něž jsme zvyklí nes pa? :) Trochu méně mě bavil než pár předcházejících ale pořád to byla dobrá zábava. Herci výborní, ale takové nesympatické tváře, ale to už jsem si mohla zvyknout. S Poirotem ( v podání D. Sucheta) je to tak: že i když tento podivný mužíček jsi jde k zrcadlu upravit vousky, nebo když debatuje s lidmi je nesmírně fascinující a zároveň tak směšný. Chtěla bych se s podobným člověkem setkat. Je to úžasným exemplářem psychologie, no? ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama