Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost v pohodě a zábavný "zombie-splatter" s výborným nápadem a prostředím. Nazi-zombáci jsou super, tady no comment. Horší je to již s jednotlivými postavami, z nichž mi žádná nijak nepřirostla k srdci a v podstatě mi byly docela nesympatické, bylo mi jedno kdo jak umře ... Ale o to tu vlastně jde, posledních asi 15 minut je opravdu nářezový "splatter-fest" ... Bohužel mi ale vadily triky a masky. Ty se fakt na dnešní dobu moc nepovedly a nízký rozpočet u tohoto filmu chvílemi opravdu "bolí". Hlavně ty trikové scény a snímání herců před plakáty hor apod. ... Dobré, zábavné, bezmyšlenkovité, mírně vykrádající ... pro fandy horroru pohodová věc, ale nic vyjímečného... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně příklad filmu kterej se snaží tvářit, že je děsně neotřelej, originální a cool a přináší něco co tu ještě nebylo. Přitom kouknete li se na to pořádně tak objevíte akorát nudu a sbírku všech možných klišé pak vám dojde, že jste viděli film kterej vám nepřišel jako nejhorší až na to, že byl poskládanej z 10 jiných filmů.30% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabý horor, který se vrcholně zvrtl v plagiát Evil Deadů a Raimi se jen směje, jak působí na mnoho tvůrců, kteří nemohou dosáhnout jeho kvalit. Tommy Wirkola je prakticky nikdo a pokusil se Evil dead doslova přenést do zasněžených hor a nemrtvé okořenit nacistickými uniformami. To by samo o sobě velmi potěšilo, ale výsledek je v první chvíli slušný horor, ale rychle se mění v nesmyslnou a šílenou vyvražďovačku ve stylu "vem co máš u ruky a umlať ty zk*rvený nacisty". Napsané to vyzní ještě zábavně, výsledek tak zábavný a vůbec ne chytrý nebyl. Je to škoda, ale na druhou stranu takovéhle pokusy ukazují schopnosti severských zemí točit překvapivě "jiné"(originálním film vzhledem k podobnosti s Evil Dead neoznačím:))) film, o kterých by se v ČR dalo jen povídaj v hospodě... Smutné, že u nás nemá někdo podobnou odvahu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divákovi může přijít sekvence, kdy jde jeden z otravných výletníků udělat velkou potřebu do kadibudky u chaty uprostřed pusté zimní přírody a přijde za ním nadržená výletnice vyžadující soulož a ještě mu v zápalu vášně začne olizovat prsty, nechutná. Nebudu se hádat – je. Jenže chybou mou je, že jsem si předem nezjistil, že nesleduju jen klasickou hororovou jednohubku, ale i snahu o komediální nářez. Jenže ten se kvůli jalovému zacházení s postavami, situacemi a gore efekty nekoná. Když se na scéně začnou objevovat nemrtví nacisté, je jasné, odkud vítr vane. Jenže tvůrcům schází moment překvapení, atmosféra, solidní herci i vlastní nápady. Co na tom, že to zombiekům v esesáckých uniformách docela sekne, prvoplánový masakr s vyhřezlými střevy švihnutý s humornými momenty mi prostě k žánru vůbec nesedí. I když musím přiznat, že právě závěr přeci jen trochu zlepší smutné předešlé dění. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Sahat nemrtvým národním socialistům na zlatý poklad je jasná vstupenka do masomlejna. Někteří lidé si ovšem nedají říct a tak se prázdninová idylka na sněhu zvrhne v zasněženou mutaci několika starších vyvražďovacích klasik (Modří už vědí). Motorovka, brokovnice, sekera a nově i srp a kladivo. To vše namícháno s láskou k předlohám a záblesky černočerného humoru. Norway, fucking Norway. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama