Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Slasher 

všechny recenze uživatele

JO! Norové teď diktujou a po dobrém FRITT VILT 2 přišli s něčím ještě lepším. A je to vážně paráda. O tom, jak parta přátel vyrazí pobýt na chatu v horách, ale dostanou se do pořádných hoven. Zkříží totiž cestu (sněhovou stopu) pohlednému plukovníku Herzogovi a jeho jednotce NÁCKOVSKÝCH ZOMBIES! Yeah! Tyhle zmrdi z druhý světový jsou docela draví, navíc jdou po dukátech pomalu stejně zarputile jak LEPRECHAUN. To by bylo stručně k ději. Ale nečekejte hned hodinu a čtvrt těhle hovad, musíte si na ně chvilku počkat. Bezmála půlka filmu totiž není odvázaný masakr na sněhu, ale sledujeme partu mladistvých a jejich počínání na chatce. Tváří se to teda spíš jako nějaký seriózní slasher, malinko (a určitě naschvál) odkazující na EVIL DEAD. Ale vůbec nevadí, není to totiž nuda! Navíc tak podle mě ještě líp vyzní ona závěrečná půlhodinka - která je prostě k sežrání a skvěle to k ní vygraduje. Hotová dvou-a-půltá světová:) Sníh&krev, střeva, náckové, motorovka, kulomet na skútru, končetiny, zdařilý humor. Není to ale nějaký ztřeštěný B, i přes skvělou směsici všech těch B přísad (kde chybí snad jen kozy), což mi přijde samo o sobě chvályhodné. Není to přehnaný. Jinak provedení gore efektů super. No.. škoda jen toho názvu, zasloužilo si to něco výraznějšího než zrovna DEAD SNOW (to už lepší by bylo zpřeházet to na 'Snow Of The Dead'). Nevadí. Výborný, doslova spásný počin, sem s dalším takovým! (screeny) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Některá žánrová pravidla dodržuje, jiná (možná trochu zmateně a krkolomně) modifikuje. Výchozí nápad špatný není, pointa ale za moc nestojí. Vtip na začátku schází, během závěrečné konfrontace graduje. Ženské osazenstvo na severský film poměrně ucházející, jejich motivace (a nejen jejich) dost podivné. A tak je to s celým filmem - jako při projížďce na sněžném skútru v kopcovitém terénu, občas slušně pobaví, občas dost nudí, ale nakonec docela rychle uteče. Slabší 3*. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

I told you we should go to beach. Evil Dead II? Jedná se o hodnocení s minimální znalostí norštiny, rozumněl jsem zhruba 30% mluveného slova (ale snad všechny pro děj důležité aspekty stejně obsahuje už trailer), a dodatečným amtérským překladem jednoho portugalce, co se věnuje norštině terpve třetím rokem. Nicméně i přes tenhle handycap můžu říct, že se povedlo. Wirkola prostě drtí lavinami laciné béčkové zábavy á la Evil Dead a Braindead, vypiplanými ohnilými zombie nácky, několika vydařenými odkazy a hordou kvalitních gore efektů. Stranou nezůstane ani motorová pila a v závěru dojde i na srp a kladivo. Největším kladem Dod Sno ale zůstává, že většina útoků nazimbivců se odehrává za deního světla. Norsko letos válí a s přehledem strká do kapsy veškerou (ne)únavnou americkou produkci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si po delší době užít opět nějaký sever, a nutno dodat, že jsem si vybral ten nejbláznivější sever, který jsem vybrat v daném momentu mohl. Død snø je totiž tak zvláštní film, až je bláznivý a dost mi v jistých ohledech připomíná Soumrak mrtvých, ale na druhou stranu neví co chce. Ze začátku se tváří hrozně vážně, pár vtípků sice padne, ale nic víc, během masakru už je ale nadsazený až hanba a člověk neví jestli mu má být blbě z těch vražd, nebo se má smát tomu všemu co hlavní hrdinové vypustí z huby. Nápad je zajímavý, a fakt je, že jsem se u toho bavil, jenom jsem si nemohl vytřepat z hlavy fakt, že tvůrci vlastně nevěděli co chtějí točit, ze začátku se to tváří hrozně seriozně a uvěřitelně, jenže postupem času se to všecko změní na bláznivě ujetou ironicky sarkastickou ptákovinu, u které se člověk buď směje nebo jenom kroutí očima. Jisté scénky mě tam opravdu pobavili, ale většinou to bylo spíše průměrné, nicméně zajímavé je to dost. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nórsky zombie splatter kombinujúci v sebe to najlepšie z Evil Dead, Braindead a ďalších, kontrastne zasadený do horského prostredia posiateho panenským snehom, na ktorom má možnosť patrične vyniknúť červená krv ako produkt masakrov medzi skupinkou užívajúcich si teenagerov a hordou nacistických zombiekov z druhej svetovej. Správne nasraní a hnusácki nacisti v plnej zbroji sa derú na povrch. Jedna z najlepších zombie jázd všeobecne! Nazi zombie rulez! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)
  • Režisér sa snažil vytvoriť strašidelný film zmiešaný s Indianom Jonesom. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama