Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, pravdou asi bude, že se z toho dalo vybušit o krapec víc, ale na druhou stranu mě to vůbec neurazilo. Na počáteční fázi, kdy ještě nebyli v hlavní roli nazi zombies, šlo asi zapracovat nejvíc. Tady je to nemastný neslaný průměr v tom smyslu, že se to netváří ani jako pořádný horor, ani jako komedie. Já bych to tady radši posunul do extrému buď na jednu, nebo na druhou stranu. Jakmile začne přituhovat, spadne děj do žánru klasické vyvražďovačky, aby nastoupilo odlehčené finále. Jsou to slabší 4*, ale 3* dávám čistému průměru, což toto určitě nebylo díky hákovýmu křiži, střevům, mozku, pěknému exteriéru, pár slušným lekačkám a dokonce i funny momentům. 85% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Poetika červené a bílé dostává nový rozměr aneb estetika krve ve vtipně pojatém béčku. (Té větě sám nerozumím, ale ozvala se potřeba komentovat). HUDBA: Christin Wibe - originální hudby moc neuslyšíte, ale rozřezávání zombíků za zvuku norského metalu je cool. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi amatérsky pôsobiaca prehliadka hororových klišé. Tvorcovia to vedia a snažia sa o "vreskotovský" nadhľad, ale vôbec im to nejde, chýbajú im nápady aj vtip. Navyše prechody medzi hororom a komédiou sa musia vedieť... a tu sú nezvládnuté. Prvá takmer hodina je tak aj napriek občasnému záchvevu napätia pomerne veľká nuda. Potom vypuknú jatky so solídnymi gore efektami, ale to už film nezachráni. Áno, k zombie filmom ten dojem "na kolene urobeného home videa" patrí, takisto ako odkazy a narážky, ale to, že hojne strieka kukuričný sirup a jeden z hrdinov nosí tričko Braindead, mi v tomto prípade nestačí. 5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně příklad filmu kterej se snaží tvářit, že je děsně neotřelej, originální a cool a přináší něco co tu ještě nebylo. Přitom kouknete li se na to pořádně tak objevíte akorát nudu a sbírku všech možných klišé pak vám dojde, že jste viděli film kterej vám nepřišel jako nejhorší až na to, že byl poskládanej z 10 jiných filmů.30% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Za nic na světě se od těch bastardů nesmíte nechat kousnout!"... Dobrá rada od někoho kdo si mezi prvníma na vlastní kůži zažije překvapivou porcovačku, ale i mnoho jiných veselých momentů se tady vyrojí... no, to klima je přesný, okamžitě mi z toho chytla pořádná kosa a nebylo to jen vinou nacistickej ultra-zombíků (uniforma jim sekne), v jejichž taktice likvidace nebyla naprosto žádná chybka, vždyť..."v jednotě je síla"... a na takovou vydrezůrovanou smečku je potřeba mít trochu toho šrotu v makovici, ale někdy ani to nepomůže... a potom je třeba použít těžší kalibr, vlastní svaly (např.)... a nějaký ty zbraně co jsou zrovna po ruce... a ta kadibudka (plná hoven...vcuc)... ty brďo, třesu se ještě teď...no, ale jinak tenhle severskej kousek nabitej po víko různejch lidskejch chuťovek... ble, ble... sem si patřičně užila... proto by neuškodil nějakej zmraženej nášup...a už si to fičí...uaau... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)
  • Film se natáčel na Altě ve Finnmarku a na Malselvu v Tromsu v Norsku. (rafix)
  • „Pre mňa existujú dva typy zombie filmov. Staromódne, kde sú zobmie vytvorení z kliatby, a nové, kde vznikli kvôli vírusom a moru," povedal Tommy Wirkola. (Greenpeacak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama