Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po Cold Prey další super norskej horor, ktere se sice ze začátku nějak nemůže rozhodnout jestli bude temnej, mrazivej horor a nebo komediální hororová zombácká jízda, ale postupně se z toho vyklube právě ta jízda a vůbec to neni na škodu, i když se zprvu zdá, že to moc šlapat nebude, ale nakonec je opak pravdou a závěrečnej asi 30ti minutovej finiš je úplně nuskutečně bombastickej masakr, kdy tam dva kamarádi nafasujou kladívko, sekerku, brokárnu a motorovku a jdou si to vyřídit se zombáka z druhý světový a všude lítaj mozky, střeva, krev se počítá na litry a všechno to ještě podporuje hodně nápaditá kamera a režie. Prostě horor to neni kdovíjak úžasnej, ale zábavný to je pořádně ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku to je naprosto tuctova nicim zajimava beckova vyvrazdovacka, s nejohranejsim pribehem, jakej si lze predstavit, totiz parta studentu v opusteny chate v lesich. Da to sice lehce vzpomenout na Evil dead, ale kvalitativne to je nekde uplne jinde. Jiste, ma to jakous takous atmosferu, ale jelikoz je vse ve tme, clovek z toho nic nema, navic film pusobi drobet lacinym dojmem. Jenze pak prijde zaverecna pulhodinka, kdy uz se dej odehrava za plnyho svetla, na scenu pribehne banda nacistickejch zombiku a particka se rozhodne nedat svy streva zadarmo. A to je fakt naklad, krvavy jak prase, vsechno se tam rozstrikava a vsude litaj vnitrnosti, ale neni nouze ani o nejakej ten vtipnej moment a hlasku. Navic zombici vypadaj moc pekne. A to je vlastne vsechno, hodinku jsem to pretrpel a pak si perfektne uzil brutalni finis. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, ale můžu si za něj sám, ve skrytu duše jsem doufal v solidní atmosféru, která je pro severské horory typická, přičemž skloubení s komedií by bylo podobné jako v Dead End. Však bohužel, Dod Sno je mnohem více komedií. S čímž bych se vyrovnal, kdyby to bylo komedie vtipná vícekrát než jednou za pět minut a netrvala by tak zarputile na klasické hororové dějové lince. Jediným ozvláštněním tak zůstává originální typ zombies, no na druhou stranu vyplejtvat takhle skvělý záporáky na pouhopouhou průměrnou komedii považuju téměř za zločin proti lidskosti. PS: Na Evil Dead II a Braindead to samozřejmě nemá, spíš si představte My Name Is Bruce odehrávající se na sněhových pláních. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabučké. Sklamaný nie som, pretože som nečakal veľa, skôr mi vadí tá priemernosť. To už radšej nech je film vyslovene zlý, nech sa dá aspoň zasmiať, ako takéto rutinné gore radovánky. Pár scén fajn, humor na mňa akosi nezaberal a báť (aspoň trochu) sa pritom dalo tak prvú pol hoďku. 50% Ps: Myšlienka je to ale značne apokalyptická! Vždy si vravím, Mŕtvy nácek, dobrý nácek. Čo ale ak nedajú pokoj ani po smrti, ty vole?! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když ti dva retardi chvíli pobíhali společně, myslím toho brejlatého a divného, tak to byla celkem bžunda. Zbytek filmu je hrozná blbost. Po hororové stránce obrovské nic. Po té komediální to ušlo. Bohužel, vtípků nebylo mnoho. Za zmínku stojí třeba kakající tlustý, ošklivý a hrozně blbý pán, který si vytře v kadibudce čokověneček načež dorazí zřejmě nejpěknější ze zúčastněných hereček a zbytek čokolády, ať to zní slušněji, mu z prstů slíže. V podobném duchu se fórky nesou, což je zároveň to jediné pěkné, co film nabízí. Jinak je až neuvěřitelně prázdný, v podstatě těsně po zhlédnutí už ani nevím, čím byl naplněn. Čekal jsem po všech stránkách lepší zážitek. Obsah nezněl vůbec špatně. Úplnou sračkou si to nazvat netroufám, ale blíží se jí to. Bohužel mám staženo i pokračování, takže mě čeká ještě jeden ošklivý večer. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Místo opravdových mincí (pokladu) byly použity čokoládové mince. (AngelusCZ)
  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno