Reklama

Reklama

Rok 1945. V Norsku v okolí Oksfjordu trvá už několik let německá okupace. Obyvatelé, kteří jsou nacisty mučeni, se rozhodnou s nimi krvavě vypořádat. Vyzbrojeni takzvaně co dům dal, vyrazí na Němce. Jedině skupince pod vedením poručíka Herzoga se podaří utéct do hor, kde je však přemůže krutý mráz. O mnoho let později se na toto stejné místo dostaví skupinka osmi studentů medicíny… (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (688)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak samozřejmě nejde přehlédnout že pro mě neznámý Tommy Wirkola ulítává na Raimim a Jaksonovi. Ta inspirace Evil Dead a Braindead je dobře čitelná. Právě fanouškům těchto hororových komedií je určen i počin Dead Snow. Akční závěr se změní v jednu velkou řežbu a nakonec nás čeká i jedno nečekané odhalení :) 70% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mrtvý sníh disponuje nudnou expozicí a zpočátku působí jako seriózní horor/slasher, přičemž v tomto ohledu moc nefunguje, neboť není schopen diváka pořádně napnout, natož vyděsit. S přívalem vražd se zábavnost filmu trochu zvyšuje, z hororu se najednou stává jeho parodie a přestože některé z mordů jsou celkem nápadité, klasikám typu Braindead nebo Evil Dead se Mrtvý sníh ani náhodou nevyrovná. Trvá mu příliš dlouho, než se rozjede a když se tak už stane, není to až takový nářez, jaký jsem si od námětu se zombie-nacisty sliboval. 50% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov prichádza lyžovať do Nórskych hôr. Počas prvej noci nachádzajú v suteréne chaty, starý, nacistický poklad. Odobratie čo i len jednej mince z truhlice bude mať pre všetkých zúčastnených hrozivé následky. Ako jeden z mála užívateľov, ktorý sa radí do skupinky obľubujúcej horory som v minulosti tomuto snímku udelil len dve ★. Dvojka ktorá vyšla pred pár týždňami bola skutočná pecka, a tak mi vŕtalo v hlave, či som to svojim nízkym hodnotením neprepískol a len nemal zlú náladu. A viete čo? Priznávam, krivdil som. A pomerne dosť - 65%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komediální horor nebo hororová komedie, je to jedno, spojování těchto žánrů mi nikdy nebylo moc po vůli. Když už bych si měl vybrat tak radši komedii s hororovými prvky (např. Tucker a Dale vs Zlo) než horor s komediálními prvky (Dead Snow). Lepší když si z toho dělaj prdel celou dobu, než když je to hororový a do toho se valí vtípky, jako je tomu právě v tomto případě. Film měl potenciál být opravdu skvělým hororem, Norové umí vybudovat skvělou hororovou atmosféru (Fritt vilt I a II). Dokázali to v několika momentech i v tomto filmu, ale bohužel se z toho postupem času stávala větší a větší šílenost a zpočátku tak charizmatiční záporáci byly naprosto ztrapněni závěrečnými událostmi. Prostě to autoři moc přepískli, jako by nevěděli, co přesně natočit, a poměrně nemotorně do sebe namíchali horor a komedii. Na druhou stranu musím říct, že některé scény stály opravdu za to, napětí bylo chvílemi perfektní a nějaké ty vtípky se taky povedly. Ale v závěru se z toho stal prostě až moc velký guláš, který mi nedovolí jít s hodnocením výš. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ještě jeden film z Norska a začnu plynatě hovořit norsky. Ne, já fakt neumím norsky, ovšem to není překážka k tomu, abych posoudil tenhle severský horor, hodný do pamětní síně pro svoji okázalou neotřelost a nadsázku, nicméně větší kvality bych mu nepřisuzoval. Konkrétně mě u filmu přepadl spánek oproti partě mediků, kterou v horách přepadla nacistická jednotka ze záhrobí. Tím je dáno vše. Film má svoji porci gore, což je na filmu to nejvýživnější, jenže vyhlíží taky dost levně až podřadně. Konfrontace s nácky probíhala zdárně, i když mě fajnově nudila a nebyla nijak úžasně naservírovaná, ovšem zdárně na poměry norského filmu. Někam za hranice svého působiště bych to rozhodně neposílal. Herci bez charisma, s tím se dalo počítat. Masky zombies ucházející, ale nic extra, na co bych pěl make-up artist ódy. Když se to rozjelo, byl náhle konec. Konec byl hodně na hovno. Co probudilo partu tlejících vojáků nebylo tak úplně zřejmé. S největší pravděpodobností pásli po zlatě, které si zapomněli v chatě. Tenhle horor se nedal brát vážně, to mě prostě vadilo. Když si chci pustit komedii, tak si pustím komedii. Abych ještě sledoval permanentní komediální vložky v hororu, na to mě neužije. Tohle krvavé komediální drama nemělo na mě účinek. Kdyby ale Tommy Wirkola dostal pod ruku nějaký horor s kvalitním scénářem, je docela možné, že by jej zvládl dobře, ale přece jen má rezervy v řemeslném zpracování. Do příště osvojit a bude to v pohodě. 4/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Režisér filmu, Tommy Wirkola, si ve filmu zahrál malou roli. Jednu ze zombie. (ČSFD)
  • Martin (Vegar Hoel) má ve filmu zbraň Mossberg 500 ráže 12 gauge. Kulomet, který je ve filmu připevněn na sněžný skůtr, je nacistický MG 34 ráže 7.92x57mm Mauser. (dc125)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

Smrt čeká na Jeníčka a Mařenku

11.09.2010

Jeremy Renner teď bude hrát ve všem. Ve čtvrté Mission: Impossible, v dobovém thrilleru The Raven, v komiksových The Avengers i v dramatu Paula Thomase Andersona The Master. A to zdaleka není všechno… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama