Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to primárně (a ostatně ani sekundárně) o vzniku "O původu druhů", natož o Darwinovi či evoluční teorii jako takové. Je to především dobře zahrané sladkobolné filmové drama a až poté to výše zmíněné. Ze začátku nápadité ("pohádkové" vyprávěnky dcerce, koloběh života v trávě za domem) a se silným tématem, ale příliš rychle se tenhle směr utne a začne se až do úplného konce zbytečně přešlapovat na jednom sebelítostivém místě. PS: Paul "Stephen Maturin" Bettany byl pro Darwinovu roli skvělá volba, kterou obsazení jeho manželky jen umocňuje. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Unešen hlavní myšlenkou. Ono Darwina, Evoluci či "O původu druhů" zná asi každý, ale jejich zrod, v době paradigmatu, který nepřipouštěl jakékoliv odchylky a znamenal automaticky věčné smažení v pekle, je námět na solidní drámo. A jak už jsem od produkce BBC zvyklý, filmařsky precizní práce (hodně jsem si ulítával na nádherných scenériích) dává dohromady 4 hvězdy. P.S. zmatenost v žádném případě. You've killed God, sir! ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se setkal s názorem, že tento film měl být o Darwinových cestách a dobrodružstvích a přitom jde o nudné melodrama o životě na anglickém venkově - mě se přitom líbilo právě to, že si tvůrci zvolili obtížnější, trnitější cestu a snažili se ukázat něco víc, než pár barevných obrázků palem a lodiček. Ty se tam nakonec stejně ocitnou, ale plní úlohu šťavnatých ilustrací a ne vizuální vaty. Oba herci v hlavních rolích jsou naprosto úchvatní, Bettanymu se podařilo zobrazit nejen tvůrčí muka a strach z důsledků vlastního objevu, ztrátu důvěry v partnera i prázdnotu po smrti dítěte, ale také - což v poslední době není zrovna časté téma - bolest člověka, který zažívá hlubokou krizi své víry, destrukci žebříčku hodnot. Když si k tomu připojím ještě dva, tři okamžiky, kdy jsem se upřímně dojal a krásnou - ačkoli trochu divadelní - snovou práci s obrazem a hudbou, pak nemám co řešit. Doporučuju. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád britské historické filmy. Jsou téměř vždy sázkou na jistotu. Britové to prostě umějí. Tohle drama není vyjímkou. Nabízí nám tak trochu jiný pohled na Sira Charlese Darwina. Ti co čekali dobrodružný snímek z jeho cest na palubě HMS Beagle zřejmě budou zklamáni. Ostatní co se nenechají odradit bezpochyby zasáhne. Nejen velmi sugestivně podanou ztrátou malé dcerky, ale i okamžikem rozhohodování vydat knihu O původu druhů. V rozhodnutí mu naštěstí velmi pomohl Alfred Russel Wallace, který nezávisle na Darwinovi došel k podobným závěrům o přírodním výběru druhů. Darwin věděl, že překračuje hranici kterou ještě žádný smrtelník nepřekročil... Přesto vstoupil do války s Bohem Stvořitelem. Už jen za tuto odvahu má můj nesmírný obdiv. Vysoce hodnotím výkony Paula Bettany a zejména Jennifer Connelly . * * * * ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Britové životopisy uměli.O tom žádná.Současná cinema je o něčem jiném.Jak jsou v zájmu prachy tak je to v...Tenhle příběh se jim povedl v tom smyslu,že se snažili velmi dobře načrtnout divákovi tehdejší dobu.Jak museli vědátoři tvrdě bojovat s církví.O tomhle snímek podle mě byl.Bezchybně vybrané interiéry a exteriéry,Vynikající kamera a režie.Extra výkony všech herců.Absolutní spokojenost. DVD stálo pár korun ve výprodeji. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama