Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dušan Rapoš jde točit romantickou komedii, přitom nezná hranice vkusu a nevkusu, dokonce ani neví, v jaké situaci člověk projevuje jaké emoce. Neví zkrátka zřejmě vůbec nic o tom, jak by měl dobrý film vypadat. Už i jeho první díl byl celkem bída, ale vedle tohoto snímku by si skoro zasloužil nálepku klasika. Mizerní herci, mizerná hudba, ještě, že to mělo alespoň nějaký děj. Toto je jeden z takových těch typicky špatně natočených filmů, které tady na ČSFD sklízejí nechvalné ohlasy a velmi nízká hodnocení. Právem. ()

Igy007 odpad!

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem byla nucena zúčastnit se slavnostní premiéry (jaké to bylo kino, už nevím, snad Lucerna). Čekala jsem utrpení, ale zjevně se na to nedalo dostatečně připravit. Na každý pád to byla ta největší srágora, jakou jsem v kině za celý život viděla (do té doby i od té doby !!!). Ani nemá smysl se rozepisovat, jak moc otřesný to bylo. Všimněte si, že nikde nepíšu slovo "film", protože to bych lhala. Musím podotknout, že titulní píseň mi vždy kroutila nehty u nohou, masakr na propíchnutí bubínků, fujtajbl !!! :-)))) A když skončila jedna fáze mučení, na podiu před plátnem se seřadily "hvězdy veledíla" s "panem režisérem". Hostesky jim rozdaly pugéty, největší pro oteklou zamračenou neherečku Vejmělkovou s kvalifikací "manželka režiséra" a "umělci" si navzájem zatleskali (za údivu zničených diváků). A to se cení, že to jako k sobě pasovalo: děkovačka byla stejně ubohá jako projekce. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Podle mě tahle kultovně tragická hudební trilogie zaslouží respekt - naprosto nevinná jednička... ve dvojce už Zuzana líže ve vězenských sprchách kriminálnici, je bez domova a chce se s ní strašně vyspat na kulečníkovým stole mafián Kramár, zaplete se s kamioňákem ze kterého je popstar a prodělá vraždu na vlastní oči. Tady ve trojce už je Zuzana vlastník baru pro Harleye, z Vápna je popstar a jedou jen tak na vdavky do Afriky... lepší než komiks, uznejte. Co se týče filmu samotného - docela normálka, na to jak jsem se těšil na nějakou příšernost soudě podle hodnocení tady. Romantická komedie jako taková je vyčerpaný žánr, takže si na co si stěžovat? Výprava filmu mě docela zaskočila, Slováci zamachrovali. Štval mě nesrozumitelný hlas Ibrahima Maigy, když už si nechám udělat nové zuby, naučím se s nima nejdřív mluvit (ve dvojce to bylo určitě lepší). ()

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Představa, že dostanu balík peněz na natočení jakéhosi filmového produktu bez sebemenší ambice, je pouhým snem a klamem. Ne ovšem pro Dušana Rapoše, pro něj je to zjevně zcela samozřejmé. Pokud budu chtít obdivovat krásu slavných Viktoriiných vodopádů, podívám se na nějaký dokument. A ten zbytek? Ten vypadl z dílny Danielle Steel z cyklu dívčích románů nevalné kvality a přeslazeného konce. Hlavní postava se proměňuje v hrdinku cválající na koni, která zachrání vše a každou možnou osobu. A i ta fontána je přítomna. A jaké plyne z filmu poučení? V Africe je každý šťastný, je tam nádherný a bezstarostný život. Je to kontinent nepřeberného množství příležitostí. A těch zvířátek všude kolem! Hlavní postavou je samozřejmě Zuzana (Eva Vejmělková), její trochu náhodný výlet do Zimbabwe a konečně získaný pocit společenské důležitosti. A kdo by to řekl? Jako šíp z čistého nebe přicválá úchvatná a ryzí podoba lásky. Navíc je úžasné, co všechno umí a co vše ze sebe dokáže vymáčknout. A zaslouženě se stává žijící a legendární hrdinkou bez bázně a hany. Mužským protějškem je novinář na netradičních místech Michael (Alessandro Coari). Je to opravdu bystrý, laskavý, chápavý, pohledný a na jinačí způsoby skvělý chlap, kterého ženy musí milovat a muži uznávat. Prostě a zkrátka princ z pohádky sestoupil do říše smrtelných lidí. Z dalších rolí: z blížící se svatby velmi nervózní Ibi alias Vápno (Ibrahim Maiga), v africké komunitě velmi uznávaný a vážený učitel sochařství Baba Leo (Marián Labuda st.), Ibova domluvená nastávající žena Nene (půvabná Marilyn Ngondo), Ibův otec a moudrý kmenový náčelník Maiga (Bismilla Mdaka), či zvídavé domorodé děti Tioutiou (Mosa Kaiser) a Bamule (Bliss Mjalaú. Jsem srozuměn s tím, že i pokleslá červená knihovna nalezne své příznivce. A pokud to Dušanovi lichotí, nelze mu nic vytknout. Je to neskutečná a málo vídaná syntéza nebezpečného kýče a brakového škváru! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nie je taký extrém, na aký som sa tešil. Oproti veľkohubej, nadupanej, amatérskej a katastrofálne zahratej dvojke je toto len taká scenáristicky neschopná nuda s príjemnou kamerou a atmosférou Afriky. Čakal som na absurdné dialógy, aké zo seba sypal Paľo Habera, no dočkal som sa celkom kóšer filmu s chabým dejom a ešte chabejším scenárom, kde sa zvraty dejú tak, že sa niečo strašné udeje a v ďalšej scéne to rozlúštia. Najväčším WTF tak ostáva to, že Ibrahim Maiga hrá Ibrahima Maigu a že Ibrahima Maigu dabuje Maroš Kramár. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Ibrahima Maigu nadaboval Maroš Kramár, ktorý si s ním zahral v druhej časti. (MFJD)
  • Hoci sa o Fontáne pre Zuzanu 3 hovorí ako o najhoršom slovenskom filme histórie, do slovenských kín si ho prišlo pozrieť 112 353 divákov. (Raccoon.city)
  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama