Reklama

Reklama

Rudý písek

  • USA Red Sands (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film od tvůrců kultovního hororu Hněv duší. Současný Afghánistán. Ve válkou rozbité zemi zuří nekonečné boje a jednotka amerických vojáků je vyslána, aby obsadila a kontrolovala strategickou silnici, která vede kolem opuštěného kamenného domu. Při akci vojáci objevují v hluboké tajemné rokli starou sošku, která se zdá být ideálním terčem pro nácvik střelby. Když však svými zbraněmi sošku zničí, nevědomky tím uvolňují mstivou nadpřirozenou sílu, která se s nimi chystá svést děsivou válku. Napínavý a akcí nabitý psychologický thriller Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Předem musím napsat, že se mi Dead Birds vůbec nezamlouvalo a hodnotil 1*. Tento film je hloupoučký, jde poznat, že rozpočet nebyl z těch větších. Triky, když na ně přijde působí z 90% lacině, sem tam se nějaká kratší scéna povede a poslední půlhodina má docela slušnou atmosféru. Film to ovšem nezachrání, protože vše před zmíněným koncem nudí a navíc po celý film posloucháte opravdu hrozné dialogy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Během mise na středním východě skupinka amerických vojáků z nudy zničí sochu na skále, načež se začnou dít věci vskutku nevídané. Nízkorozpočtový videosnímek je stavěný ryze na ději v rámci psychologického soužití jednotlivců s typickými mysteriózními vjemy. Nějaké CGI efekty se objeví, ale jen z nutnosti. Tempo se ale dosti táhne a psychologické vjemy spíše unavují. Během sledování je potřeba mít ostražitou mysl a pozorně sledovat každou vteřinu děje, jinak je divák beznadějně ztracen. a takových jistojistě bude více než dost. Námět o vojácích potýkajících se se zlem byl použit již několikrát. ´Pevnost´ (1984), ´Al pointeu´ (2004), ´Hory mají oči 2´ (2007) nebo GP 506 (2008). Takže tradičně záleží jen na divákovi, kterému dá přednost. tento snímek spíše zklame. ()

Reklama

Eraserhead odpad!

všechny recenze uživatele

Další neuvěřitelně nudný pokus o horor, kde je atmosféra tvořena pouze hučícími zvuky... Poušť, barák, parta lidí a démon... nepřipomíná to něco? Stačí zaměnit poušť za les... Raimi taky neměl na Evil Dead buhví kolik milionů, takže výmluvu na nízký rozpočet v tomhle případě neberu... Tady jde o zoufalý nedostatek talentu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Djinn: (džin - duch) Podle předislámské mytologie stvořil Bůh djinny jako první živé bytosti. Jsou schopni měnit podobu podle své vůle. Skupina vojáků rostřílí sochu, kterou najdou v horách Afgánistánu a vyvolají tím ducha, který se rozhodne pro pomstu. Začne skupinu zabíjet jednoho po druhém. Velká část filmu se odehrává v noci, tak určitě chápete kolik toho je asi vidět. A kdo se prokouká až na konec bude se divit, jak že to vlastně dopadlo. Již druhý film kde Afgáncům přijdou na pomoc nadpřirozené bytosti. V tom prvním to jsou mimozemšťani, zde zase Djinnové, duchové. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne obdobné zklamání jako u Dead Birds. Nepochybuju, že zde budou i některé spíše pozitivní ohlasy, na mne ale Turnerův styl absolutně nepůsobí. Strašně dlouho se nic neděje, atmosféra je budovaná sice vytrvale, ale každou chvíli se hroutí. Potom se konečně něco stane, ale proběhne to tak rychle, že si člověk ani nestačí uvědomit, co to bylo, a nuda opět může pokračovat v nadvládě. No prostě s loňským snímkem The Objective nemá tenhle film společnou pouze lokaci afghánské pouště, ale mnohem víc, než jsem si před sledováním byl vůbec ochoten připustit. A nyní musím konstatovat, že i ti mnou neoblíbení Dead Birds ve mně zanechali lepší dojem než tohle. Odečtěte si od nich lekačky, atraktivní prostředí a povedený vzhled příšer a dostanete Red Sands. Bohužel. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal vítězem filmového festivalu Raindance 2008 v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama