Reklama

Reklama

Rudý písek

  • USA Red Sands (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film od tvůrců kultovního hororu Hněv duší. Současný Afghánistán. Ve válkou rozbité zemi zuří nekonečné boje a jednotka amerických vojáků je vyslána, aby obsadila a kontrolovala strategickou silnici, která vede kolem opuštěného kamenného domu. Při akci vojáci objevují v hluboké tajemné rokli starou sošku, která se zdá být ideálním terčem pro nácvik střelby. Když však svými zbraněmi sošku zničí, nevědomky tím uvolňují mstivou nadpřirozenou sílu, která se s nimi chystá svést děsivou válku. Napínavý a akcí nabitý psychologický thriller Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To svým způsobem exotické prostředí a zápletka měli určitě na mnohem více než tu utahanou, nezáživnou a jasně předvídatelnou nudu, u níž jsem dvakrát usnul. Celé to prostě zmizelo a nezůstalo vůbec nic, stejně jako když vám proteče pouštní písek mezi prsty. Ta poušť, v níž se to odehrávalo, byla méně pustá a příjemnější, než celý ten příběh. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol velke sklamanie:(...Dead birds je super film, ale tu to riadne skripalo...lakacie sceny boli uplne nelakacie...a len som vzdy pokrutil hlavou ze to hadam nemyslia vazne....tie divne veci vyzerali neskutocne umelo a boli skvor nasmiech......jediny dobry zaber bol pri odkladani flase na stvol:)... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Nudiaci sa zblúdení vojaci v Afganskej púšti navyše správajúci sa ako diletanti. Dostali sme rozkaz strážiť tento objekt, tak si predeň sadneme a budeme pozorovať cestu! Po hodine príde bubo, ktorí straší viac svojou animáciou ako správaním a nelogický koniec. Vhodné možno tak pre ľudí trpiacich PTSP, ale pre mňa krok do odpadu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní niektorých komentárov som bol v pomykove, či vyskúšať toto béčko alebo nie a tak som si počkal radšej až na verziu s cz dabingom, aby som kvôli prípadnej slabej kvalite nemusel nadávať ešte aj na čítanie titulkov (pozn. 99% filmov pozerám v originálnom znení, ktoré nie je nahraditeľné ani tými najlepšími dabingami na svete). Preto som bol celkom milo prekvapený, že po zhliadnutí filmu som mal celkom fajn pocit a dokonca som si krátko nadal, že som si ho nepozrel v origináli, ktorý u mňa ležal už nejaký ten mesiac. Samozrejme zápletka je jasná už pri prvých titulkoch, dej relatívne ľahko predvídateľný, taktiež aj koniec nie je až taký ohromujúci, ale podľa mňa stále na úrovni Hnevu duší. Obidva snímky majú spoločnú jednu vec a to malý rozpočet, ale zároveň aj jeho maximálne využitie. Hnev duší bol dosť pútavý kvôli obdobiu, do ktorého bol zasadený, Red Sands je zasa pútavo kvôli obdobiu a hlavne prostrediu, do ktorého je zasadený. Nebudem prezrádzať nič konkrétne z filmu, aby som nepokazil niekomu takýto malý dá sa povedať až komorný zážitok, ale bez ohľadu na nízke hodnotenia môžem film len odporučiť. Bez problémov som sa vydržal pozerať až do konca a to som náročný divák (možno mojej chuti pomohla aj dovolenka, kvôli ktorej som bol správne naladený, že ma nerozhádzalo nič :-), ale jednoznačne tento film využíva veľkú časť svojho potenciálu a je to presný kvalitatívny protipól svojho súčasného konkurenta The Objective - Hrozba v púšti, na ktorý nájdete odo mňa tiež komentár, ale v skratke pre tých, ktorí si ho neprečítajú, je to podľa mňa prototyp sľubne začínajúceho ale vo výsledku totálne nudného filmu, pri ktorom sa režisér približne od 20 minúty so scenáristom hádal, ako to bude pokračovať a nakoniec 20 minút pred koncom rezignoval a tak to všetko dokončil z hlavy režisér. Ešte raz k Red Sands, príjemné prekvapenie na pokľudné polnočné hodiny, cez deň nepozerať, pretože film stratí aj to minimum, ktoré má... :-) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Předem musím napsat, že se mi Dead Birds vůbec nezamlouvalo a hodnotil 1*. Tento film je hloupoučký, jde poznat, že rozpočet nebyl z těch větších. Triky, když na ně přijde působí z 90% lacině, sem tam se nějaká kratší scéna povede a poslední půlhodina má docela slušnou atmosféru. Film to ovšem nezachrání, protože vše před zmíněným koncem nudí a navíc po celý film posloucháte opravdu hrozné dialogy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal vítězem filmového festivalu Raindance 2008 v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama