Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

honajz 

všechny recenze uživatele

Návrat k kdysi slavným slow francouzským kriminálkám, které měly sice pomalejší spád, ale o to lépe zvládaly atmosféru a lidské vztahy. Noční nebo ranní procházky Paříží jsou tady kouzelně natočeny. Akce moc není, ale o to víc se dá soustředit na vztahy. Dobře natočené, zahrané, jen by Depardieu měl shodit pár kilo, vypadá spíš jak Maigret nebo Matěj Brouček. ()

Mustaffa odpad!

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný odpad s Depardieum v hlavní roli. Gérard zahrál tak neskutečně zle, že se tomu nechce vůbec věřit. Nejhorší na tom je, že neskutečně zle zahráli snad úplně všichni, kteří se, byť jen na vteřinu, ve filmu objevili. K tomu přidejte hrozný scénář, nudný děj, velmi chabou zápletku a máte odpad jak má být. Nečekané zvraty v ději dobrého kriminálního filmu nesmí chybět, ovšem tady? Tady nic takového nečekejte, proč taky. Diamant 13 na mě působil hodně odbytým dojmem po všech stránkách, jako by všichni plnili otravný domácí úkol. P.S. 2X jsem u filmu usnul :-), tak možná jestli máte problém se spaním... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by nehral hlavného komisára extrémne charizmatický Depardieu, Diamant 13 by bol nepozerateľný. Druhá vec je, že sa stáva s pribúdajúcou hmotnosťou a vekom paródiou samého seba podobným spôsobom, ako kedysi Marlon Brando. Film som pozeral na dvakrát a ak by sa ma po tej prvej hodine niekto opýtal, o čom to je, nemal by som ani páru. Ja to vlastne neviem ani po jeho skončení. Vždy, keď sa zdá, že sa film rozbehne, režisér primieša ďalšiu zápletku a divák je zase stratený. Asi aby nezistil, že pozerá film o ničom. Komisár v jednom momente filmu hovorí, že je síce v ofsajde, ale pozerá v kľude hru. Ja som bol počas filmu tiež v ofsajde, pozeral som ho v kľude, ale zážitok som z neho nemal. Depardieouva postava tiež nemala bohvieaký osud, takže isté spojenie som s ňou cítil. Bohu vďaka aspoň zato. A za tú jeho charizmu. Inak predstavte si, že ste na tom v kine. Vydržali by ste do konca? ()

gotham 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám nějaký záhadný ,,štěstí" na v lepším případě průměrný francouzský detektivky. Tohle byl ale ten horší případ, to mělo i k průměru pořádně daleko. Hlavně obsadit do poměrně akční role střílejícího a zejména běhajícícho detektiva tlustýho Depardieua, to je s prominutím totální kravina. Hodně špatnej film. 30% ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nóóóó...... tak musím konstatovat, že tenhle film vypadá jako restucitace sociálně-kriminálních dramat 70. let... Po shlédnutí snímku, který, ač se to někomu nepozdává, na placato říká, že je něco shnilého v systému ve Francii a nejen v ní... Ano, bohužel realita není hezká, ale je taková. Nepopírám, že film má slabiny - zejména scénáristické, nepopírám ani další drobné rušivé aspekty, ale depresivní realita, která z filmu čiší, je mrazivá..... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tento film byl natočen podle literární předlohy Huguese Pagana: "L´Étage des morts". (claudel)
  • Jedná se již o druhou krimi, ve které se setkávají Olivier Marchal a Gérard Depardieu, předchozí spolupráce sahá do roku 2004 při natáčení Války policajtů. (claudel)

Reklama

Reklama