Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli neznámému viru umírají miliony lidí a ti, co přežili, se snaží s následky nákazy vyrovnat. Nemají však tušení, že vše se má ještě zhoršit. Mrtví postupně ožívají a jsou přitahováni světlem a zvukem. Přeživším nezbývá nic jiného než žít v temnotě. (sAreOn)

Recenze (37)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že tenhle nízkorozpočtový film mají na svědomí němci, protože kvalitou obrazu i otřesnými hereckými výkony by tomu vše nasvědčovalo, ale k mému zděšení se tomuhle propůjčili kanaďané, kterých jsem si do dnešního dne celkem vážil. Tentokrát však šlápli vedle, protože tenhle brak patří mezi jedny z nejhorších snímků z jejich distribuce, jaké jsem prozatím viděl. Steven Rumbelow rozhodně nepatří mezi bůhvíjak zkušené režiséry a většinu své dosavadní kariéry se věnoval naprosto odlišnému žánru, proto nepochopím proč se rozhodl strkat nos do toho hororového. Navíc když k tomu nemá absolutně žádné vlohy. Není divu, že se tenhle podprůměrný kousek dostal do merku DVD edici, která po něm z velkou radostí šáhla. 3/10 ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto amatérská záležitost. Cover DVD lže jak když ho natisk. Kdo se těší na záběry zpustošeného města má smůlu. Kromě pár cik cak stojících aut s otevřenými dveřmi a dvou položených hořících hadrů je to vše, zbytek této blbiny se odehrává v lese či na farmě. Točit to studenti na VHS tak snad pochopim.... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Po 70 minutách nikde nikdo, nefungují telefony a nejde elektřina........... Kamera: Stephen Crone. Natočeno podle románu "Podzim" Davida Moodyho, který se spolupodílel na scénáři. Když přišel nasranej klaun, nebylo to k smíchu, šel z něj strach. CITÁT - Nešahejte na mě! Nechte si ty mikroby!............ Při záhadné epidemii zemře většina populace. Přežije jen pár lidí. Bohužel vedou tak stupidní dialogy až mě to nudilo. Jenže vše se změní, když mrtvoly nezůstanou ležet a vrátí se k životu. CITÁT - Žádnej tep jsem nenahmatala......... Oživlé mrtvoly jsou čím dál agresivnější. Jenže celý příběh se strašně vleče. Snad skoro vůbec se nic neděje a to je to prý horor. Nebo ne? Nejlepší na filmu je práce kameramana. Někdy se snaží o umělecké ztvárnění, záběry mají povedené barvy a chvilkami můžeme vidět i jakýsi pokus o komiksové rozdělení obrazu. To je však vše. Možná by film mohl pomoci jako návod, kdyby se něco podobného stalo. Jinak to byla nuda. CITÁT - Ztratit jsme mohli jen své životy......... Film je věnován památce Marin Rumbelow. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Naprůměrný netradiční zombie horor podle literární předlohy Davida Moodyho. Snímek přivádí diváka na blíže neurčené místo na severo americkém kontinentu, kde neznámá smrtící infekce zlikviduje většinu populace. Pár přeživších se za pomoci chytrého nápadu nakontaktuje a společně řeší vzniklou situaci mezi hromadami zapáchajících těl. Rozpory nesourodé skupinky lidí se začínají projevovat již od začátku a vyvstává otázka, jak rozsáhlé katastrofě musí čelit. Zdali mají setrvat ne jednou místě nebo mají hledat bezpečnější místo daleko od infikovaných těl. Během krátké doby ovšem mrtví začínají ožívat a prežít bude těžší než většina hrdinů snímku doufala. Dílko bylo viditelně vytvořeno s minimem financí, což se na něm místy velmi podepisuje. Masky samotných zombie jsou však velmi zdařilé a herci celkem sympatičtí. Krvavých scén se až na vyjímky divák bohužel nedočká, ale i ta troška je řemeslně dobře zpracována. Celým snímkem se táhne tíživá atmosféra nejistoty a strachu, která se překvapivě drží i přes dlouhou stopáž. Třesničku na dortu představuje účast Davida Carradina jako pomateného staříka uzavřeného ve svém bytě. Celkový dojem bohatě vystačí na tři poctivé hvězdy. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě zdařilý a opravdu nízkorozpočtový zombie horor, který se snaží o něco jiný přístup. Snad možná díky nedostatku peněz se tady divák nedočká nějakého akčního vraždění zombíků, ale jen komorního příběhu, kde se skupina lidí snaží vyrovnat s právě nastalou katastrofou. Film má 110 minut, ale nějaká větší akce začne až tak po první hodině. Do té doby tu vidíme jen pár přeživších, kteří se v rámci žánru chovají víceméně logicky a snaží se někde ukrýt. Chápu, že tomu hromada lidí dá odpad. Režisér je chvílemi nezkušený a neohrabaný a některá jeho řešení jsou opravdu podivná (např. špatně navazující střih, strašlivá zadní projekce za motorkou). Na druhou stranu, příběh nehraje na efekt, je uvěřitelný a herci jsou sympatičtí a civilní. A i ta neohrabaná režie nějakým zázrakem nakonec funguje. Prostě kdyby na to tvůrci měli víc peněz, mohlo to dopadnout monohem líp. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Autor románu "Podzim", podle kterého byl film natočen, David Moody, řekl, že film měl své kvality, ale nakonec zklamal mnoho diváků. (Terva)
  • Film je věnován památce herečce Marin Rumbelow. Zahrála si v dokumentárním snímku Ghosts (1998). (Terva)
  • Natáčelo se v kanadských městech Hamilton a Toronto. (Terva)

Reklama

Reklama