Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (417)

plakát

Vivárium (2019) 

Pracujeme, jíme, souložíme a umíráme v Yonderu, který si sami budujeme. Satelit za městem s hypotékou do smrti a občasným zábleskem zábavy a štěstí. Poměrně chytrý, bizarní, ovšem psychologicky lehce nedotažený (jinak bych asi s pátou hvězdou neváhal) film, o tom jak dvojice vybírá svoje hnízdo, které je připraví ve zkrácené verzi o vše. Za obzvláště zdařilé a zároveň děsivé považuji vyobrazení učení nápodobou, frustraci a postupné odloučení.

plakát

Třináct životů (2022) 

Skvělé dobrodružné drama, které i přes delší stopáž drží pozornost do samotného finále. Emoční stránka věci je sice nabitá, ale děj se zbytečně netopí v emotivních výlevech jednotlivých postav a ani vlastně v úvodu do samotného příběhu. Fotbalový tým po cestě z hřiště zajede do jeskyně a všem milovníkům stísněných prostor začne být úzko. Dále příběh o této velmi sledované záchraně už všichni dobře znají z médií, jelikož se to vlastně tak nějak podobně stalo v roce 2018. Krásné přírodní scenérie i napínavé scény z jeskyně snímá perfektní kamera, hluchá místa se nedostaví, zato o dobrodružství a dramatické scény není vskutku nouze.

plakát

Neutečeš (2014) 

Ultimátní biják každým coulem. Originalita námětu, příběh samotný kamera, hudba, postavy. Sice minimum efektů, ovšem o to více atmosféry, která by se dala krájet. Takhle nepříjemné pocity jsem u hororově laděného filmu neměl hodně dlouho. Více slov netřeba.

plakát

Klíšťata (1993) 

Libové devádesátkové béčko od režiséra kultovního bijáku Hellraiser II. Zde na místo vražedné kostky dostane divák steroidy napuštěná klíšťata. Lepší terapii si partička teenagerů z Los Angeles hledající duševní rovnováhu v rámci sociálního programu nemohla vskutku přát. Asi moc neprozradím, když uvedu, že všichni to samozřejmě nepřežijou. I když se jedná o béčko jako z praku, tak je příběh zdařile vystavěný, postavy jsou uvěřitelné a efekty parádní. Pro příznivce dobových hororů je tohle jednohubka, pro ostatní nejspíš ztráta času.

plakát

Žralok v Benátkách (2008) 

Žralok je v těchto Benátkách bohužel pouze doprovodným ansámblem pro honbu za pokladem místního mafiána, který mu pod vidinou zlata servíruje svoje zaměstnance celkem solidním tempem. Do této honby se připlétá i americký doktor se svou přítelkyní a na to že se právě zvednul od katedry, dokáže s mafiány i žralokem celkem zatočit. Do všeho se připlétá zkorumpovaná místní policie a pár citových výlevů. Snímek je ovšem překvapivě koukatelný i přes opakované záběry a minimální hororový potenciál. Některé akční scény nejsou vůbec špatné, ovšem hlavní hrdina je krutě nesympatický. Žralok je nádherně realný, ovšem nejspíš vystřižený z nějakého dokumentu. Navíc je zde slušný příběh a parádní prostředí. Žraločí pokoukání na nedělní odpoledne, které neurazí. Za mě s přehledem za tři hvězdy.

plakát

Superžralok (2011) 

Další digitální žraločí taškařice, tentokráte s přízviskem super. Prostý děj, kdy nezodpovědná těžařská společnost uvolní cestu pravěkému monstru, které likviduje vše, co mu přijde do cesty včetně těžařské plošiny, stíhačky, vojenské ponorky i nevídaného chodícího tanku se odvíjí přesně, jak by každý čekal. Trošku romantiky i neopětované lásky, která končí v pixelových čelistech monstra. Herecké výkony na pomezí únosnosti, přehlídka dívčích těl v bikinách, konkurent Míče Bjůkenena, smačná falešná rybí doktorka, únosná stopáž a totální absence humoru, který by mohl dílko trošku pozvednout. Akční sci-fi ano, o komedii nemůže být řeč a o thrilleru už vůbec ne. Pro nenáročného žraločího diváka, jemuž nevadí kvality filmu pár písmen v abecedě pod pověstným B za dvě hvězdy.

plakát

Nebezpečný žralok (2011) (TV film) 

Další z řady novodobých digitálních taškařic v rámci eko hororového žánru. Tentokráte tu máme pro změnu žraloka v bažinách brouzdajícího kolem ospalého městečka, kterému vévodí prodejný šerif a místní blondýna vedoucí aligátoři restauraci. Efekty jsou samozřejmě v souladu s očekáváním, takže je to tragédie. Herecké výkony v rámci žánru a televizní produkce ucházejí, ovšem děj promotaný více zápletkami dává snímku punc vážnosti, který mu opravdu nesluší…tohle přece nejde brát vážně nebo snad ano? Místo silikonů, romantické chvilky. Pár zajímavých kousanců v doprovodu chabého gore. Za mě tři pouze vzhledem ke kratší stopáži a slabosti pro žraloky. Pokud nemáte rádi podobné věci, jednu až dvě hvězdy si odečtěte.

plakát

Píseční žraloci (2011) (TV film) 

Bylo nebylo…žralok ve vodě je ohrané téma, vezmem pár dolarů a natočíme film o žralocích v písku, co na tom, že nemáme prachy, digitálních efekt, i když tragický stačí a aby si to diváci moc nevšímali, nacpem tam stádo silikonových koziček a bude to…v půlce z toho uděláme komedii, protože tohle fakt brát vážně nejde Tleskám a smekám, hranice béčkových filmů pokořena hluboko za možnosti pozemské abecedy! No nic komu to nestačilo...hurá na další libovku, tentokrát na žraloky ve sněhu...Avalanche Sharks!

plakát

Noc hrůzy (1985) 

Po delší době parádní upířina. Jako obvykle se jedná opět o starší béčkový, osmdesátkou kousek, který předčí kdejakou novější tvorbu a to nejen díky vynikajícím hercům a maskám, ale i perfektně vystavěnému příběhu a nezbytné hudební náloži poplatné době. Snímek zachycuje příběh středoškoláka, který si už po roce chce za každou cenu hupsnout na svoji přítelkyni a zároveň spolužačku. Plány mu však kazí nový soused, který má ve sklepě rakev a trošku delší tesáky. Komediální stránka je neuvěřitelně zábavná nejen v tomto ohledu, ale i postavě dalšího spolužáka a rádoby bijce upírů z televizní obrazovky. Celý film se nese ve velmi uvolněném duchu. Chvilky napětí střídají vtipné pasáže. Efekty na dobu vzniku nepůsobí vůbec směšně a stopáž je naprosto optimální. Takže věnec česneku na krk, do rohu krucifix, do kapsy lahvinku svěcené a poctivých pět hvězd pro tvůrce téhle libovky.

plakát

Storm Warning (2007) 

Naprosto dokonalý exploit od protinožců, ve kterém má divák možnost si vychutnat boj mladého páru proti pořádně perverzním buranům. Snímek začíná nevinou projížďkou na loďce a troškou toho rybaření, což se ovšem díky bouřce zvrtne v hledání útočiště. Mladý pár naráží na odlehlou farmu vyzdobenou porno časákama, což by ještě nebylo tak hrozné, ale hlavně obydlenou třema uchýlenýma burana, kterým to okamžitě začne cukat v rozkroku, když mají v baráku zatraceně pěknou ženskou, jejíž frajer není žádnej Bruce Willis ani Bruce Lee. V tomhle filmu si čest bude muset ženská prostě uchránit sama a jednoduchý to rozhodně nebude. Film až na začátek má neuvěřitelný spád a během něco málo přes osmdesát minut pere do diváka adrenalin, krev a mletou…i když počet mordů není nijak vysoký, jsou zpracované zatraceně originálně a krvavě. Herecké výkony i řemeslná stránka dílka jsou na velmi vysoké úrovni. Prostředí špinavé a pornem vyzdobené farmy je pro podobný film naprosto luxusní. Je vidět, že se tvůrci nebáli přitlačit na pilu a stvořili perfektní explotační film, který se v mnohém včetně atmosféry může směle rovnat perlám žánru. Nemám co vytknout. Za mě jasný plný počet.