Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Na nic podobného jsem nikdy nekoukal, tudíž mě to docela bavilo - ostatně je to i tím formátem takové hodně "působivé". Kvůli tomu formátu na to však bude trochu znalý člověk hledět poněkud skepticky, což je dobře. Není to totiž žádný dokument, ale propagandisticky orientovaný balíček konspiračních teorií. Sám bych přitom řekl, že nejsem konformistickým stádným tvorem, ale tohle je je bezpředmětná slátanina pro nesoudné antisystémové cvoky, kterým stačí zahrát na tu jejich notu, načež si budou připadati, že spolkli červenou pilulku, prozřeli a teď ví - respektive věděli nebo spíš tušili už před tím, ale tento "dokument" jim to potvrdil. Já nedoporučuji, protože to předladěné diváctvo zapustí hlouběji do jejich bludů. Pravdy nutno hledat u lepších zdrojů a často to stojí mnoho více času a úsilí. Zeitgeist je zralý na to, aby si člověk ověřoval tvrzení za tvrzením... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No to snad....78%??? Část první se v roce 2008 snaží udělat senzaci z peněžního multiplikátoru, kurva to je šlágr! Odpad! Část o americkém finančním systému a jeho historii, byť tahá evidentně za globání nitky, může být (pochybuju) pro našince informačně zajímavá, ale i když se naserete sebevíc, je to sféra, kterou nemáte ani v přibližném dosahu. To, co přijde posléze, to už je opravdovej hardcore. Peníze jsou zlo. Zaměstnání je otroctví za peníze. Zrušením peněz a práce člověk dosáhne svobody. Toto ať promítají barevným menšinám ve frontách na ÚP, nikolivěk mně. Představy rovnostářského světa sice opravdu nutí k zamyšlení, ale člověk s pamětí a rozhledem musí velice záhy dojít k závěru, že tyto levičáské keci vždy ve výsledku směřují k diktatuře, potlačení svobodného myšlení člověka spojeného s totálním omezením možností osobního rozvoje každého jednice. Prostě totální sranec ve slušivém a na první pohled sugestivním podáním. Parchnatů, co si takhle dávli lidi na udičku, už tady bylo....nasrat! Jedinou zajímavou částí s bezesporu pravdivýma, ale také jíž profláknutýma faktama, je část o obnovitelných zdrojích. Tohle teda hodně kleslo oproti prvnímu dílu. 35% ()

Reklama

d-fens odpad!

všechny recenze uživatele

7 miliárd (a viac) ľudí šťastných a spokojných vďaka technokracii (technológiám) je pre mňa stelesnenie tej najprízemnejšej formy materializmu, voči ktorému sa film paradoxne snaží ponúknuť alternatívu.... a aj keď atómy môjho tela vznikly úplne rovnako ako atómy tiel iných ľudí, ani v najmenšom ma to neinšpiruje k tomu, aby som sa s nimi cítil previazaný viac ako s chladničkou alebo urýchlovačom častíc v Ženeve.... ľudia ako ja sú proste prekážkou v napĺňaní sna idealistov typu Petera Josepha, a mám vážne obavy, že ak by sa dostali k moci, skôr či neskôr by so mnou začali zachádzať rovnako ako USA s ľavicovými diktátormi v latinskej Amerike.... aj z toho titulu je pre mňa 7 miliárd šťastných ľudí na planéte Zem viac ako odpudivá predstava ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave, ale postupne se dej zacne nekonzistentne tristit, a brzo zacne byt jasne, ze si dokument pouze chystal pudu k propagaci utopickeho Frescova Projektu Venuse. Ze si celou dobu pripravoval divaka, kteremu prostrednictvim projektu Venuse vzapeti jakoby nabizi ze vseho, co do te chvili bylo ve filmu ukazano, vychodisko. To neni moc fer praktika, jsou to metody klasicke nepriznane propagandy, ale budiz. Bohuzel jsou uz v samotnem naznacovani jak by mel onen projekt vypadat videt povazlive trhliny (napr. pevnost viry v to, ze povaha cloveka je dana pouze prostredim, ktere ho behem zivota formuje, a proto vytvorenim idealniho prostredi lze vytvorit idealni spolecnost, Frescovi zavidim). Mam pocit, ze Projekt Venuse spis nez dokonalou utopii skonci necim podobnym dnesni scientologicke cirkvi. Lidem, kterym tenhle film "otevrel oci" bych doporucil vic cist a sledovat soucasne svetove levicove aktivisty, politology, intelektualy a filozofy. Vsechno zajimave co je tady je popisovane i leckde jinde, podstatne vic do hloubky a lepsi formou. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Lepší než předchozí Zeitgeist, který připomíná příběh Matrixu, ve kterém vidíme jen obal a ne to co je pod ním. Zeitgeist: Addendum je velice působivý dokument o zastaralém a dnes už nevyhovujicím peněžním systému ve kterém žijeme. Formuluje nás, mění naše chování, brání pokroku a skoncování s bídou. Technologie je budoucnost !!! http://thezeitgeistmovement.com/ ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama