Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Strike 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut je docela zajímavých. Poté se vloudí drobné pochybnostia a začíná to vypadat na oslidní propagandu. naštěstí se to cca v půlce zlomía příchodem Jocqua Fresca (chvilku jsem přemýšlel jaký drogy si tenhle pán nakládá) to začne být velice humorné dílo, které přemýšlející člověk nemůže brát vážně. Za co teda jedna hvězda? Asi za to, že jsem se v druhé půlce docela solidně zasmál... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mám toho hodně, čím bych všechny ty bláboly - hlavně ve druhé půli - vyargumentoval. Ale nechce se mi. Může člověk vůbec nějak argumentovat sektářům, kteří jsou nekonečně zaslepeni a totálně mimo? A co se týče USA a jejich ekonomické světové nadvlády ruku v ruce s MMF? A o tom, že si kdykoliv mohou natisknout peněz, kolik chtějí? Proč je tedy netisknou a nevrátí Číně své dluhy? Jedna hvězda za skutečnost, že ano, celý svět žije na dluh. I když zde to bylo řečeno velice zprofanovaně. ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

Zajímavá teorie, na které bude jistě spousta pravdy, nicméně je to podáno tak neskutečně fanaticky, až tomu jeden přestává věřit. Každopádně se těším, až budu bydlet ve Venusu a zajedu si na oběd do LA. Takže lidi, nezapomeňte přestat koukat na zprávy, šetřit elektrikou a nepracovat v bance, ať už je to tady. 45% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Väčšinou sa nepodarí dosiahnuť úroveň prvého originálu, ale Addendum takýto problém nemá. Formu ťaží z dobrého predchodcu, no s vyleštenejšími tématami, a nedáva nám len otázky, ale aj odpovede. Ak by projektu Venus venovali viac miesta na úkor úvodných (krívajúcich) peňažných témat a záverečných mátrixovských vizualít, mohol to byť najlepší dokument posledných rokov. Aspoň premňa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Někdo se směje a někdo přemýšlí. Možná je to všechno jen hromada výmyslů a polopravd, ale i tak to stojí za zamyšlení a z něj (tedy minimálně u mě) neplyne nic příznivého pro dnešní společnost, která doslova díky školství a monetární politice vytváří svět stojící a padající na bankovkách a počtu nul na vašich účtech v bankách. Pokud někdo nevěří pohledu na výrobu peněz ať se zkusí sám zeptat, kde se tedy všechny berou, kde se bere (státní) dluh a další otázky (na výběr jich má opravdu hodně). Celá vize Venus projectu nelze brát doslova, je to utopická vize, která jen představuje jednu možnost, která by znamenala cestu správným směrem od společnosti založené na osobní výdělku a zisku. Největší smutek ve mě vyvolává, jak dokáží někteří uživatelé na celý dokument pohlížet jako na komunistický výplach ... holt někomu stačí nálepka "made in hollywood" a vše je hnedka skutečnější ;). Je škoda, že to co dělá člověka člověkem (a to nemyslím schopnost tvořit, ale spíše myslet) je někdy zavrženo předsudky a samozřejmým "to je pěkná blbost". Pro ty kteří se chtějí zamyslet Zeitgest předkládá dostatek "důkazů" i svých vlastních názorů a nechce za to nic. Jen 123 minut vašeho času a pak je vše na vás... Která ideologie vám tohle dovolí? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno