Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Strike 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut je docela zajímavých. Poté se vloudí drobné pochybnostia a začíná to vypadat na oslidní propagandu. naštěstí se to cca v půlce zlomía příchodem Jocqua Fresca (chvilku jsem přemýšlel jaký drogy si tenhle pán nakládá) to začne být velice humorné dílo, které přemýšlející člověk nemůže brát vážně. Za co teda jedna hvězda? Asi za to, že jsem se v druhé půlce docela solidně zasmál... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Určitě zábavný film, se kterým já osobně nemůžu úplně souhlasit a část s Venus projektem je dle mého názoru naprostá utopie. I tak ale musím přiznat, že je hodně osvěžující slyšet alternativní názor na svět v takto polopatické, i když také VELMI manipulativní formě. Smát se tomu je lehké, u obrázků s Iluminátama to prostě jinak nešlo, ale poutavost se tomu prostě upřít nedá. ()

Reklama

Toshiro 

všechny recenze uživatele

První díl mě donutil se trochu zamyslet. Pomocí druhého jsem už jen smutně prohlédnul skrz zbytečnost takovéhoto filmu. Poskládat pár informací na rádoby smysluplnou hromádku, která odsuzuje současný svět, není až takové umění, jak by se mohlo zdát. Snít o lepší budoucnosti je fajn, je ale myslím lepší začít nohama v realitě a ne jí šmahem odsoudit jako kompletně špatnou, to umí každej teenager i bez dvouhodinového dokumentu :). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Forma je stejná jako u prvního dílu, tedy už nepřekvapí tolik, fakta se hrnou populární formou prostřílené řadou citátů. K obsahu se musím vyjádřit: z ekonomického hlediska se nedá nesouhlasit. Studuji ekonomii. Ale upřímně - jinak to nejde, ukamenujte mě za to. Systém se vyvíjel tisíci letí, to je výsledek vývoje, než korporacie. Trochu mi vadí, jak z toho ke konci pak udělali: join us (uncle sam watns you to USA army)... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dokonaly dokument, ktery sice neni tak divacky atraktivni jako prvni Zeitgeist, ale o to vic je esencialne zasadni a jde do hloubky. Addendum je proste vec, kterou je kriticky nutne videt (je to na googlu volne k dispozici, takze povinne vsichni otevrit oci, mozek a cumet!) Boze, ja tak nesnasim kapitalismus. "The illusion of democracy is an insult to our intelligence. In a monetary system, there is no such thing as a true democracy, and there never was. 10/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama