Reklama

Reklama

Burn-E: Světlo galaxie

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je další z řady pixarovský kraťasů, tentokrát je součástí bonusů DVD a Blu-ray disků filmu Wall-E. Sledujeme svářecího robota Burn-E, který se snaží opravit anténu vně vesmírné lodi. Zůstane tam ovšem trčet, a to kvůli hrajícímu se páru Eve + Wall-E. Burn-E se ale zavřenými dveřmi nenechá odradit a snaží se dostat zpět do Axiomu - luxusního plavidla obézních lidí, avšak tím jeho peripetie nekončí... (Mertax)

(více)

Recenze (115)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Burn-Eho sem si všimnul už v původním filmu a tenhle kraťas je přesně to, co dělají komixy, hry, romány a podobně universu Star Wars, i když zde je pravděpodobně motivace jiná, než expandovat vesmír okolo Wall-Eho... Já mám triviální příběhy o nedůležitých v mnohem větším světě rád, je nás tu totiž spousta... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ďaľší minimálne zaujimavý kraťas od Pixaru, ktorý je spojený vlastne s filmom Wall-E a časť z neho sa tam aj odohráva. Burn-E je povolaný, aby opravil anténu a Burn-E zostane "uväznený " vo vesmíre, pretože sa mu zatvorili dvere a nestihol to (to sme ešte mohli vidieť vo filme). Potom už len nasleduje to, ako sa dostal do vnútra lode atď. Vlastne je to film Wall-E, len z iného pohľadu, respektíve sa to nezameriava na Wall-Eho, či Evu, ale priamo na Burna-Eho. Ďaľší vydarený animák, ktorý očarí svojím príbehom, skvelou animáciou a pixarovským nádechom, ktorý tam je tak pekne cítiť. /80%/ ()

Reklama

Fordik 

všechny recenze uživatele

Od Pixaru čekat něco jiného než dokonalou grafiku nelze. Nádherný obraz (viděl jsem mkv rip), který nemá konkurenci. Nicméně příběh jednoho údržbáře, který má něco vykonat, ale stále se mu to kvůli WALL-Imu nedaří, je pravda předvídatelný, ale díky Pixaru a jejich smyslu pro humor krásný a dojemný. Pákrát sem se zasmál, párkrát jsem byl nešťastný jaký má den blbec a to vše dámy a pánové během 8 minut projekce. Není to nejlepší krátký animák od Pixaru, ale i kdyby byl nejhorší, stále má u mě místo dokonalé zábavy. A tak i přes několik střihů přímo z filmu, které spíše rušili dávám 4 hvězdy a to hodně silné. 85%. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý rozpráva o pozadí postavičky BURN-E z filmu Wall-E. Film výborne vystihuje prvok - postave sa udeje niečo, čo jej zmení život. V tomto prípade to je BURN-E a pokazená anténa. Kraťas má výborné scény, vtipy a na záver príde dielo Óda na radosť, ktorá vyvrcholí tento krátky film na jedničku. Páčia sa mi nápady pixarovských režisérov a scénaristov ako je tento - urobiť krátkometrážny film o malej, "nepodstatnej" postavičke z celovečerného filmu a tak ju zviditeľniť. Ako je to pri veľa filmoch, aj tu som si pozrel aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Angusa MacLanea. Rozpráva o vzniku filmu, nápadoch atď. Jednoznačne odporúčam. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"There, there."     Výborný bonus k môjmu obľúbenému animáku WALL-E (2008). Ide o akýsi minipríbeh zváračského robota BURN-E, ktorý prebieha na pozadí hlavného príbehu WALL-E. Má parádnu sci-fi atmosféru (s milými odkazmi na slávne sci-fi diela), úchvatnú animáciu, príjemný humor a vtipnú pointu na záver. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)
  • Melódia, ktorú si Burn - E bzučí, je Beethovenova "Óda na radosť." Na konci je pieseň zahratá znovu, tentokrát už s opernými spevákmi. (LuiCJ)
  • "BURN-E" znamená Basic Utility Repair Nano Engineer (základní utilita na opravu v nano inženýrství). (HappySmile)

Reklama

Reklama